Σάββατο, 31 Μαρτίου 2018

Φτιάχνουμε κρητικό παραδοσιακό Ελιόψωμο



Υλικά 

600 γρ. αλεύρι σκληρό
10 γρ. μαγιά (ξηρή)
 5 γρ. αλάτι
280 γρ. νερό (χλιαρό)
100 γρ. ελιές μαύρες απυρήνωτες (τύπου Καλαμών)
1 κ. σούπας κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
1 κ. σούπας δυόσμο, ψιλοκομμένο



Εκτέλεση

Σε πάγκο εργασίας, ανακατεύουμε το αλεύρι με τη μαγιά και κάνουμε μια γούβα στη μέση. Ρίχνουμε σταδιακά το χλιαρό νερό και ζυμώνουμε μέχρι να αποκτήσουμε ένα μαλακό και ελαστικό ζυμάρι. Προς το τέλος, ρίχνουμε το αλάτι και τελειώνουμε βάζοντας τις ελιές, το δυόσμο και το φρέσκο κρεμμυδάκι. 

Ξεκουράζουμε το ζυμάρι για 30 λεπτά της ώρας και στη συνέχεια πλάθουμε σε καρβέλι. Τοποθετούμε στο ταψί του φούρνου που έχουμε καλύψει με λαδόκολλα και τα αφήνουμε για 30 λεπτά στους 50ο C για να φουσκώσουν, δυναμώνουμε το φούρνο στους 180ο και ψήνουμε για μισή ώρα περίπου.





ΠΗΓΗ: http://flashnews.gr/
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ............. ............. .........
ΠΡΟΣΩΠΑ O πλοίαρχος Νικολάος Λιοδάκης- Ιστορίες από το μέσα Λασίθι - Ο Ιγνάτιος σμίγει τον Γιώργο ............. ............. .............
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ Γυψωμένες μνήμες έτους 1968 - Νόστιμα σουβενίρ απο την Κρήτη - Το Παγκρήτιο Στάδιο Ηρακλείου ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........

ΤΟ ΝΕΟ SITE ΣΗΤΕΙΑΚΑ ΝΕΑ

.............
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Ο οικισμός ‘Βραχόκηπος’ ............. Το Καρύδι του δήμου Αγίου Νικολάου ............. Η αμφιθεατρική Ρούσσα Εκκλησιά ............. Αρχάνες και η γύρω περιοχή της .............