Σάββατο, 31 Μαρτίου 2018

Φτιάχνουμε κρητικό παραδοσιακό Ελιόψωμο



Υλικά 

600 γρ. αλεύρι σκληρό
10 γρ. μαγιά (ξηρή)
 5 γρ. αλάτι
280 γρ. νερό (χλιαρό)
100 γρ. ελιές μαύρες απυρήνωτες (τύπου Καλαμών)
1 κ. σούπας κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
1 κ. σούπας δυόσμο, ψιλοκομμένο



Εκτέλεση

Σε πάγκο εργασίας, ανακατεύουμε το αλεύρι με τη μαγιά και κάνουμε μια γούβα στη μέση. Ρίχνουμε σταδιακά το χλιαρό νερό και ζυμώνουμε μέχρι να αποκτήσουμε ένα μαλακό και ελαστικό ζυμάρι. Προς το τέλος, ρίχνουμε το αλάτι και τελειώνουμε βάζοντας τις ελιές, το δυόσμο και το φρέσκο κρεμμυδάκι. 

Ξεκουράζουμε το ζυμάρι για 30 λεπτά της ώρας και στη συνέχεια πλάθουμε σε καρβέλι. Τοποθετούμε στο ταψί του φούρνου που έχουμε καλύψει με λαδόκολλα και τα αφήνουμε για 30 λεπτά στους 50ο C για να φουσκώσουν, δυναμώνουμε το φούρνο στους 180ο και ψήνουμε για μισή ώρα περίπου.





ΠΗΓΗ: http://flashnews.gr/
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ............. ............. .............
ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Η παραλία Καλημέρα Κρήτη - Η μεγαλύτερη παραλία στην Κρήτη - Φοινικόδασος Αγ. Νικήτα - Μάρτσαλο ............. ............. ............. .............
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ Το σπίτι του Ναπολέοντα στη Κρήτη - Η μοναδική Αγία Ρουμέλη - Το Πλοίο Αγία Γαλήνη ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Το Τυμπάκι τον Νότο της Κρήτης ............. Ο Εμπρόσνερος ή Μπρόσνερος ............. Το γραφικό χωριό Αστυράκι ............. Μακρύγιαλος ο καλοκαιρινός προορισμός .............

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........