Κυριακή, 25 Μαρτίου 2018

ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΕ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΚΑΡΟΤΟ


ΥΛΙΚΑ 

500 γρ. τρυφερά καρότα
500 γρ. ζάχαρη
1 ξύλο κανέλας
1 λεμόνι
1 κουταλιά εσάνς βανίλιας ή 2 βανίλιες άρωμα
1/2 κουταλάκι μέλι θυμαρίσιο



Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα καρότα και τα κόβουμε σε ροδέλες. Προτιμήστε μικρά και τρυφερά καροτάκια, χωρίς «ξύλα».
Τα βάζουμε σε κατσαρόλα να βράσουν για 5 λεπτά, με 150 ml νερό, σε δυνατή φωτιά.
Όταν εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά προσθέτουμε την ζάχαρη και 200 ml νερό.
Επίσης προσθέτουμε το ξύλο κανέλας, τον χυμό από ένα λεμόνι και μια αρκετά μεγάλη φλούδα λεμονιού.
Χαμηλώνουμε λίγο την φωτιά και αφήνουμε να βράσει για περίπου ένα τέταρτο, ανακατεύοντας συχνά κατά διαστήματα με ξύλινη κουτάλα.
Στη συνέχεια, αφαιρούμε την κανέλα και την φλούδα λεμονιού και προσθέτουμε την βανίλια και το μέλι.
Χαμηλώνουμε κι άλλο την φωτιά και αφήνουμε 2-3 λεπτάκια ακόμη να δέσει λίγο το σιρόπι. Λίγο όμως, όχι πολύ, γιατί όσο περνάει η ώρα «δένει» όλο και περισσότερο, προφανώς λόγω του μελιού.
Για μεγαλύτερη ποσότητα γλυκού, προσαρμόστε ανάλογα τις δόσεις.




ΠΗΓΗ: http://www.rethymnoguide.gr/
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ Το πρόγραμμα τουριστικής προβολής - Ξενοδοχειακές επενδύσεις - Ποιοτική διαμονή σε ξενοδοχείο ............. ............. .............
ΠΡΟΣΩΠΑ Για τη Χαρούλα Βερίγου (Ζωή Δικταίου)- Νέο τραγούδι Ελευθερία ή θάνατος - Σοφία Μανουσάκη ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Επίσκεψη στο χωριό Καρύδι ............. Επίσκεψη στο χωριό Μάρθα ............. Σητεία η πόλη με τα χιλιάδες σκαλοπάτια ............. Η Κριτσά απο τα μεγαλύτερα χωριά της Κρήτης .............