Κυριακή, 25 Μαρτίου 2018

ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΕ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΚΑΡΟΤΟ


ΥΛΙΚΑ 

500 γρ. τρυφερά καρότα
500 γρ. ζάχαρη
1 ξύλο κανέλας
1 λεμόνι
1 κουταλιά εσάνς βανίλιας ή 2 βανίλιες άρωμα
1/2 κουταλάκι μέλι θυμαρίσιο



Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα καρότα και τα κόβουμε σε ροδέλες. Προτιμήστε μικρά και τρυφερά καροτάκια, χωρίς «ξύλα».
Τα βάζουμε σε κατσαρόλα να βράσουν για 5 λεπτά, με 150 ml νερό, σε δυνατή φωτιά.
Όταν εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά προσθέτουμε την ζάχαρη και 200 ml νερό.
Επίσης προσθέτουμε το ξύλο κανέλας, τον χυμό από ένα λεμόνι και μια αρκετά μεγάλη φλούδα λεμονιού.
Χαμηλώνουμε λίγο την φωτιά και αφήνουμε να βράσει για περίπου ένα τέταρτο, ανακατεύοντας συχνά κατά διαστήματα με ξύλινη κουτάλα.
Στη συνέχεια, αφαιρούμε την κανέλα και την φλούδα λεμονιού και προσθέτουμε την βανίλια και το μέλι.
Χαμηλώνουμε κι άλλο την φωτιά και αφήνουμε 2-3 λεπτάκια ακόμη να δέσει λίγο το σιρόπι. Λίγο όμως, όχι πολύ, γιατί όσο περνάει η ώρα «δένει» όλο και περισσότερο, προφανώς λόγω του μελιού.
Για μεγαλύτερη ποσότητα γλυκού, προσαρμόστε ανάλογα τις δόσεις.




ΠΗΓΗ: http://www.rethymnoguide.gr/
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ Το Άνεμος που μας πήγαινε Θεσσαλονίκη - Το πλοίο Αγία Γαλήνη - Τα δίδυμα πλοία Κάντια και Ρέθυμνο ............. ............. .............
ΠΡΟΣΩΠΑ Ο εφοπλιστής Γιάννης Αγγελικούσης - Ο ( Καπετάνιος ) Γιώργος Βαρδινογιάννης - Ο λυράρης Γιάννης Μπουντρονικόλας ............. ............. .............
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Το Καλό χωριό του δήμου Χερσονήσου - Το Μοναστηράκι του δήμου Ιεράπετρας - Το ιστορικό χωριό Μέλαμπες ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Σας προτείνουμε να δείτε

4 μουσικοί στο γλέντι του 15 Άυγουστου 2018 ............. Στο Παρασπόρι του δήμου Σητείας

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΑΚΗ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........

ΤΟ ΝΕΟ SITE ΣΗΤΕΙΑΚΑ ΝΕΑ

.............