Σάββατο, 24 Μαρτίου 2018

Συνεργασία Ε.Σ.Δ.Α.Κ. – Δήμου Ιεράπετρας στη διαχείριση των απορριμμάτων

Ενισχύεται ακόμα περισσότερο η συνεργασία του Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης (Ε.Σ.Δ.Α.Κ.) με τον Δήμο Ιεράπετρας και στόχο την βέλτιστη δυνατή διαχείριση των απορριμμάτων της περιοχής.


Ο Δήμος Ιεράπετρας και ο Ε.Σ.Δ.Α.Κ. προχώρησαν πρόσφατα στην υπογραφή προγραμματικής σύμβασης, με τον Δήμο Ιεράπετρας να αναλαμβάνει συνολικά τη διαχείριση και λειτουργία του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (Σ.Μ.Α.) Ιεράπετρας. Με την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης, ο Ε.Σ.Δ.Α.Κ. εμπλουτίζει τον στόλο του Σ.Μ.Α. με ένα επιπλέον κοντέινερ, εξακολουθεί να παρέχει στο Δήμο Ιεράπετρας το κινητό εξοπλισμό λειτουργίας του (2 τράκτορες και 3 κοντέινερ), ενώ παράλληλα θέτει στη διάθεσή του εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό, το οποίο θα αναλάβει την παροχή γνωμοδοτήσεων και συμβουλών προς τον Δήμο.
Από την πλευρά του ο Δήμος Ιεράπετρας, αναλαμβάνει να λειτουργήσει με δικό του προσωπικό και μέσα τον Σ.Μ.Α., να φροντίζει για τη φύλαξη και τη συντήρηση του εξοπλισμού μεταφόρτωσης, καθώς και του συνόλου των εγκαταστάσεων.


Με την κίνηση αυτή, αναβαθμίζεται και βελτιώνεται αισθητά η λειτουργικότητα του συγκεκριμένου Σ.Μ.Α., διευθετούνται σημαντικά ζητήματα λειτουργίας του και ο Δήμος Ιεράπετρας μπαίνει ακόμα πιο δυναμικά στη λογική της ορθολογικής διαχείρισης των απορριμμάτων του.

Τόσο ο Δήμαρχος Θεοδόσης Καλαντζάκης όσο και ο Πρόεδρος του Ε.Σ.Δ.Α.Κ. Χάρης Μαμουλάκης, χαιρέτισαν με ικανοποίηση τα νέα δεδομένα της συνεργασίας των δυο φορέων, μια συνεργασία που θα αποβεί ωφέλιμη τόσο για την κοινωνία της ευρύτερης περιοχής της Ιεράπετρας, όσο και της Κρήτης γενικότερα, δηλώνοντας πρόθυμοι και αποφασισμένοι να την ενισχύσουν περαιτέρω το επόμενο χρονικό διάστημα.
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ............. ............. .............
ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Η παραλία Βαθύ - Η παραλία Χρυσόστομος - Η παραλία Φυλακή - Η παραλία Μύρτος ............. ............. ............. .............
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ Πολυφωτογραφημένα μέρη της Κρήτης - Πεζοπορία στο φαράγγι του Ρίχτη - Τα γεφυράκια στις Καλύβες ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

4 μουσικοί στο γλέντι του 15 Άυγουστου 2018 ............. Στο Παρασπόρι του δήμου Σητείας

ΤΟ ΝΕΟ SITE ΣΗΤΕΙΑΚΑ ΝΕΑ

.............
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Το παραδοσιακό χωριό Δράπανος ............. Το χωριό Άγιος Θωμάς ............. Το χωριό Κεφαλάς Αποκορώνου ............. Το παραδοσιακό χωριό Βρύσες .............

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........