Παρασκευή, 9 Μαρτίου 2018

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ



Υλικά:

1½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
κιλό µέτρια σε µέγεθος καλαµαράκια
1 µεγάλο κρεµµύδι
φρέσκα κρεµµυδάκια
κουταλιές της σούπας ψιλικοµµένο άνηθο
φλιτζάνια ρύζι
κουταλιές της σούπας δαµάσκηναψιλοκοµµένα
½ κουταλάκι µοσχοκάρυδο
χυµό 1 λεµονιού
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουµε και καθαρίζουµε τα καλαµαράκια. Τα αδειάζουµε βγάζοντας από µέσα την κεντρική µεµβράνη. Αφαιρούµε τα µουστάκια και τα ψιλοκόβουµε χωριστά σε ένα µπολ, στο οποίο προσθέτουµε τα κρεµµύδια, τον άνηθο, το ρύζι, τα δαµάσκηνα, το ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο, το µοσχοκάρυδο, λίγο αλάτι και το πιπέρι. Γεµίζουµε τα καλαµαράκια µε το µείγµα αυτό. Κλείνουµε το καθένα καλαµαράκι µε τη βοήθεια µιας σκληρής οδοντογλυφίδας. Τα τοποθετούµε σε µία φαρδιά κατσαρόλα, ρίχνουµε 1½ φλιτζάνι νερό, τα σκεπάζουµε και σιγοβράζουµε για 30-40 λεπτά. Βγάζουµε τα καλαµαράκια προσεκτικά µε ένα πιρούνι και τα τοποθετούµε σε ένα πυρέξ. Περιχύνουµε µε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το λεµόνι. Τα βάζουµε στον φούρνο για 20-30 λεπτά σε µέτρια θερµοκρασία µέχρι να ροδίσουν. Τα σερβίρουµε αφού κρυώσουν.

ΠΗΓΗ:http://www.incrediblecrete.gr/
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ............. ............. .............
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ Μνημεία πεσόντων ηρώων και προτομές - Η Σητεία του 13ου αιώνα έως σήμερα - Η τέχνη του Κοπανελιού ............. ............. .............
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Ανηφορίσαμε στο χωριό Βορίτσι - Τα ιστορικά Ανώγεια - Το ιστορικό χωριό Κρουσώνας ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

4 μουσικοί στο γλέντι του 15 Άυγουστου 2018 ............. Στο Παρασπόρι του δήμου Σητείας

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΑΚΗ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........

ΤΟ ΝΕΟ SITE ΣΗΤΕΙΑΚΑ ΝΕΑ

.............