Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2018

Το Πάσχα του καλού τραπεζιού


Το πάσχα είναι μία ακόμη γιορτή που στην Ελλάδα τιμούμε με εκλεκτά εδέσματα: Πασχαλινά γλυκά και φαγητά. Συνήθως την περίοδο του πάσχα ο καιρός είναι καλός, έχει μπει η άνοιξη και οι άνθρωποι μαζεύονται στα χωριά τους με φίλους και συγγενείς. Κάθε τόπος έχει τα δικά του πασχαλινα φαγητά και γλυκά. Παρόλα αυτά κάποια πασχαλινά φαγητά και γλυκά είναι όμοια.


Το αρνί και το κατσίκι στη σούβλα ή στο φούρνο είναι το βασικό πασχαλινό φαγητό αλλά και έθιμο. Η ποικιλία από σαλάτες και αλοιφές συνοδεύουν τον οβελία. Επίσης η μαγειρίτσα είναι ένα πασχαλινό φαγητό ιδιαίτερα νόστιμο και το τρώμε μετά την ανάσταση. Επειδή το πάσχα "τσουγκράμε" αβγά, τις περισσότερες φορές τρώμε και αβγά στο πασχαλινό μας τραπέζι. Το πασχαλινό γλυκό είναι τα τσουρέκια, τα οποία είναι νόστιμα, υγιεινά και όταν είναι σπιτικά κάνουν το σπίτι μας να γεμίσει μυρωδιές. Ένα καλό κόκκινο κρασί και μία καλή παρέα μπορούν να κάνουν το πάσχα μας ακόμη πιο όμορφο.
Καλό πάσχα.

 

ΠΡΟΣΩΠΑ
Ήθελα να μούνα γιατρός ώσαν το Γιαμαλάκη
Ακροστιχίδα του Οκτώβρη - του Κωστή Λαγουδιανάκη
Ο τυροκόμος Παύλος Παλιεράκης και το κατάστημα Έγγαλο στην Αθήνα απο το 1968
ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ και ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
Νέα δεδομένα στην αφαίρεση του καταρράκτη - του Βασιλείου Κοζομπόλη
Οι μεταβολές στη λειτουργία του θυρεοειδούς - του Δημητρίου Γιάλβαλη
Καρκίνος του πρωκτού - τα πρώτα συμπτώματα

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ