Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2018

Το Πάσχα του καλού τραπεζιού


Το πάσχα είναι μία ακόμη γιορτή που στην Ελλάδα τιμούμε με εκλεκτά εδέσματα: Πασχαλινά γλυκά και φαγητά. Συνήθως την περίοδο του πάσχα ο καιρός είναι καλός, έχει μπει η άνοιξη και οι άνθρωποι μαζεύονται στα χωριά τους με φίλους και συγγενείς. Κάθε τόπος έχει τα δικά του πασχαλινα φαγητά και γλυκά. Παρόλα αυτά κάποια πασχαλινά φαγητά και γλυκά είναι όμοια.


Το αρνί και το κατσίκι στη σούβλα ή στο φούρνο είναι το βασικό πασχαλινό φαγητό αλλά και έθιμο. Η ποικιλία από σαλάτες και αλοιφές συνοδεύουν τον οβελία. Επίσης η μαγειρίτσα είναι ένα πασχαλινό φαγητό ιδιαίτερα νόστιμο και το τρώμε μετά την ανάσταση. Επειδή το πάσχα "τσουγκράμε" αβγά, τις περισσότερες φορές τρώμε και αβγά στο πασχαλινό μας τραπέζι. Το πασχαλινό γλυκό είναι τα τσουρέκια, τα οποία είναι νόστιμα, υγιεινά και όταν είναι σπιτικά κάνουν το σπίτι μας να γεμίσει μυρωδιές. Ένα καλό κόκκινο κρασί και μία καλή παρέα μπορούν να κάνουν το πάσχα μας ακόμη πιο όμορφο.
Καλό πάσχα.

 

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ............. ............. .............
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ Το κορίτσι που το έλεγαν Ελιά - Η Χριστίνα του Ωνάση στο Ηρακλείο - Ο λόφος Καστρί ............. ............. .............
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Το χωριό Αμπελούζος - Το Παλαίκαστρο του δήμου Σητείας - Στέκι για καφεδάκι στο Καλάμι ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

4 μουσικοί στο γλέντι του 15 Άυγουστου 2018 ............. Στο Παρασπόρι του δήμου Σητείας

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........

ΤΟ ΝΕΟ SITE ΣΗΤΕΙΑΚΑ ΝΕΑ

.............