Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2018

Το Πάσχα του καλού τραπεζιού


Το πάσχα είναι μία ακόμη γιορτή που στην Ελλάδα τιμούμε με εκλεκτά εδέσματα: Πασχαλινά γλυκά και φαγητά. Συνήθως την περίοδο του πάσχα ο καιρός είναι καλός, έχει μπει η άνοιξη και οι άνθρωποι μαζεύονται στα χωριά τους με φίλους και συγγενείς. Κάθε τόπος έχει τα δικά του πασχαλινα φαγητά και γλυκά. Παρόλα αυτά κάποια πασχαλινά φαγητά και γλυκά είναι όμοια.


Το αρνί και το κατσίκι στη σούβλα ή στο φούρνο είναι το βασικό πασχαλινό φαγητό αλλά και έθιμο. Η ποικιλία από σαλάτες και αλοιφές συνοδεύουν τον οβελία. Επίσης η μαγειρίτσα είναι ένα πασχαλινό φαγητό ιδιαίτερα νόστιμο και το τρώμε μετά την ανάσταση. Επειδή το πάσχα "τσουγκράμε" αβγά, τις περισσότερες φορές τρώμε και αβγά στο πασχαλινό μας τραπέζι. Το πασχαλινό γλυκό είναι τα τσουρέκια, τα οποία είναι νόστιμα, υγιεινά και όταν είναι σπιτικά κάνουν το σπίτι μας να γεμίσει μυρωδιές. Ένα καλό κόκκινο κρασί και μία καλή παρέα μπορούν να κάνουν το πάσχα μας ακόμη πιο όμορφο.
Καλό πάσχα.

 

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ............. ............. .........
ΠΡΟΣΩΠΑ O πλοίαρχος Νικολάος Λιοδάκης- Ο Β. Σκουλάς ερμηνεύει Γ. Ν. Ζερβάκη - Ο Ιγνάτιος σμίγει τον Γιώργο ............. ............. .............
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ Γυψωμένες μνήμες έτους 1968 - Νόστιμα σουβενίρ απο την Κρήτη - Το Παγκρήτιο Στάδιο Ηρακλείου ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........

ΤΟ ΝΕΟ SITE ΣΗΤΕΙΑΚΑ ΝΕΑ

.............
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Ο οικισμός ‘Βραχόκηπος’ ............. Το Καρύδι του δήμου Αγίου Νικολάου ............. Η αμφιθεατρική Ρούσσα Εκκλησιά ............. Αρχάνες και η γύρω περιοχή της .............