Τρίτη, 27 Μαρτίου 2018

Προχωρούν οι διαδικασίες για τη δημιουργία καταδυτικού πάρκου στην περιοχή Αποκορώνου


Στην τελική ευθεία μπαίνουν πλέον οι διαδικασίες για τη δημιουργία καταδυτικού πάρκου στην περιοχή των Χανίων, καθώς από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για το έργο. Το πάρκο θα δημιουργηθεί στη θαλάσσια περιοχή του όρμου «Μπρος Γιαλός» του δήμου Αποκορώνου.
Αρμόδιος φορέας για την κατασκευή και λειτουργία του έργου είναι ο Δήμος Αποκορώνου και όπως δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο δήμαρχος Χαράλαμπος Κουκιανάκης,  «μετά την έγκριση, ο φάκελος θα κατατεθεί άμεσα στο αρμόδιο υπουργείο, ώστε να εκδοθεί η άδεια χωροθέτησης. Είναι θέμα χρόνου».


Με βάση τη σχετική μελέτη, το καταδυτικό πάρκο χωροθετείται στη θαλάσσια περιοχή σε απόσταση 130 μέτρων από την πλησιέστερη ακτογραμμή. Για την εγκατάσταση και λειτουργία του θα χρησιμοποιηθεί θαλάσσια έκταση 60 στρεμμάτων, με πυθμένα που αποτελείται από αμμώδεις εκτάσεις με βραχώδεις σχηματισμούς, οι οποίοι δεν παρουσιάζουν απότομες κλίσεις,ενώ δεν προβλέπονται μόνιμες εγκαταστάσεις στη στεριά. Το πάρκο χωροθετείται εκτός περιοχής του δικτύου NATURA 2000.
Μέσα στον χώρο του πρόκειται να ποντιστούν τεχνητοί ύφαλοι δημιουργίας του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ), καθώς και δύο παροπλισμένα πλοία μήκους 42 και 25 μέτρων, που όπως δήλωσε ο δήμαρχος Αποκορώνου, προσέφερε το Πολεμικό Ναυτικό. Επιπλέον, προβλέπονται επιφανειακοί πλωτήρες σήμανσης ορίων και πλωτήρες πρόσδεσης σκαφών. Τέλος, θα δημιουργηθούν τρεις υποθαλάσσιες διαδρομές για αρχάριους, ημιαρχάριους και προχωρημένους.
«Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη δράσεων εναλλακτικού τουρισμού. Το κόστος κατασκευής που υπολογίζεται στα 200.00 ευρώ είναι μικρό μπροστά στο τεράστιο όφελος που θα προκύψει για το τουριστικό μας προϊόν» δήλωσε ο κ. Κουκιανάκης.

ΠΗΓΗ - ΑΠΕ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ Το πρόγραμμα τουριστικής προβολής - Ξενοδοχειακές επενδύσεις - Ποιοτική διαμονή σε ξενοδοχείο ............. ............. .............
ΠΡΟΣΩΠΑ Για τη Χαρούλα Βερίγου (Ζωή Δικταίου)- Νέο τραγούδι Ελευθερία ή θάνατος - Σοφία Μανουσάκη ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Επίσκεψη στο χωριό Καρύδι ............. Επίσκεψη στο χωριό Μάρθα ............. Σητεία η πόλη με τα χιλιάδες σκαλοπάτια ............. Η Κριτσά απο τα μεγαλύτερα χωριά της Κρήτης .............