Τρίτη, 27 Μαρτίου 2018

Προχωρούν οι διαδικασίες για τη δημιουργία καταδυτικού πάρκου στην περιοχή Αποκορώνου


Στην τελική ευθεία μπαίνουν πλέον οι διαδικασίες για τη δημιουργία καταδυτικού πάρκου στην περιοχή των Χανίων, καθώς από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για το έργο. Το πάρκο θα δημιουργηθεί στη θαλάσσια περιοχή του όρμου «Μπρος Γιαλός» του δήμου Αποκορώνου.
Αρμόδιος φορέας για την κατασκευή και λειτουργία του έργου είναι ο Δήμος Αποκορώνου και όπως δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο δήμαρχος Χαράλαμπος Κουκιανάκης,  «μετά την έγκριση, ο φάκελος θα κατατεθεί άμεσα στο αρμόδιο υπουργείο, ώστε να εκδοθεί η άδεια χωροθέτησης. Είναι θέμα χρόνου».


Με βάση τη σχετική μελέτη, το καταδυτικό πάρκο χωροθετείται στη θαλάσσια περιοχή σε απόσταση 130 μέτρων από την πλησιέστερη ακτογραμμή. Για την εγκατάσταση και λειτουργία του θα χρησιμοποιηθεί θαλάσσια έκταση 60 στρεμμάτων, με πυθμένα που αποτελείται από αμμώδεις εκτάσεις με βραχώδεις σχηματισμούς, οι οποίοι δεν παρουσιάζουν απότομες κλίσεις,ενώ δεν προβλέπονται μόνιμες εγκαταστάσεις στη στεριά. Το πάρκο χωροθετείται εκτός περιοχής του δικτύου NATURA 2000.
Μέσα στον χώρο του πρόκειται να ποντιστούν τεχνητοί ύφαλοι δημιουργίας του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ), καθώς και δύο παροπλισμένα πλοία μήκους 42 και 25 μέτρων, που όπως δήλωσε ο δήμαρχος Αποκορώνου, προσέφερε το Πολεμικό Ναυτικό. Επιπλέον, προβλέπονται επιφανειακοί πλωτήρες σήμανσης ορίων και πλωτήρες πρόσδεσης σκαφών. Τέλος, θα δημιουργηθούν τρεις υποθαλάσσιες διαδρομές για αρχάριους, ημιαρχάριους και προχωρημένους.
«Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη δράσεων εναλλακτικού τουρισμού. Το κόστος κατασκευής που υπολογίζεται στα 200.00 ευρώ είναι μικρό μπροστά στο τεράστιο όφελος που θα προκύψει για το τουριστικό μας προϊόν» δήλωσε ο κ. Κουκιανάκης.

ΠΗΓΗ - ΑΠΕ
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
Στο Τσαλικάκι βρέθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας
Στο Γάζι ο Κώστας Μαμουλάκης με μέλη της δημοτικής παράταξης Νέοι Δρόμοι
Με τον Σύνδεσμο Επαγγελματιών Επισιτισμού και Διασκέδασης συναντήθηκε η Λιάνα Σταρίδα
Ξανά στο πλευρό του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού η Μαρία Τζιράκη - Παττακού
Στη Τύλισο ο Κώστας Μαμουλάκης και τα μέλη της δημοτικής παράταξης Νέοι Δρόμοι
Ο Δήμαρχος Ανωγείων Εμμανουήλ Καλλέργης ανακοινώνει τα ονόματα των υποψηφίων του συνδυασμού του

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Το Μητάτο του δήμου Σητείας ............. Τα χωριό Κεράσσα ( κερνώ ) ............. Η παραθαλάσσια Σταλίδα ............. Tο Πέραμα του Δήμου Μυλοποτάμου .............