Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2018

Καταδίκη φιλόζωου εθελοντή απο το πλημμελειοδικείο για περίθαλψη σκύλου


Με έκπληξη και οργή ενημερωθήκαμε για την απόφαση του Μονομελούς Πλη/δικείου στις 22.2.18. με την οποία καταδικάστηκαν για κλοπή σκύλου , υπεξαίρεση και αποδοχή εγκλήματος δύο φιλόζωες εθελόντριες, που προσπάθησαν να σώσουν ένα εξαθλιωμένο σκύλο , ημίαιμο boxer , με πολλά δερματικά προβλήματα
και εμφανείς ενδείξεις της ασθένειας καλαζάρ (λεισμανίωση) ,που περιφερόταν επί μήνες στους δρόμους , εμφανώς καταπονημένο και ταλαιπωρημένο.


Το σκυλί δεν έφερε ηλεκτρονική σήμανση ενώ οι συνεχείς προσπάθειες των εθελοντριών να μάθουν αν έχει κηδεμόνα απέβησαν άκαρπες , αφου κανείς δεν ήξερε κάτι γι αυτό και έπραξαν αυτό που επίτασσε η λογική , η ηθική και η προστασία της δημόσιας υγείας .Παράλληλα εμφανείς ήταν οι ενδείξεις , ότι το ζώο είχε γεννήσει πάρα πολλές φορές , συνέπεια της δεσποτείας του επί χρόνια και φυσικά άγνωστη η κατάληξη των νεογνών .

Αποφάσισαν να πάρουν το ζώο προκειμένου να το βοηθήσουν , να το περιθάλψουν και να πάψει να βασανίζεται .
Το μετέφεραν στο κυνοκομείο Ηρακλείου , όπου όντως διαγνώστηκε , ότι πάσχει απ την παραπάνω ζωοανθρωπονόσο .Προκειμένου να μην ευθανατωθεί - το περιστατικό έλαβε χώρα το 2013 που ο νόμος δεν προέβλεπε περίθαλψη των λεισμανιακών ζώων - το πήραν , το μετέφεραν σε ιδιώτη κτηνίατρο για να γίνουν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις και να καθοριστεί η θεραπεία του , αναλαμβάνοντας οι ίδιες το κόστος της θεραπείας
της νοσηλείας και την εν γένει φροντίδα του .

Όμως ξαφνικά εμφανίστηκε η ανεύθυνη κηδεμόνας του ζώου και απαίτησε την επιστροφή του για να συνεχίσει τον βασανισμό του ζώου καταθέτοντας μήνυση για κλοπή του .


Οι εθελόντριες πράττοντας ηθικά αρνήθηκαν και το ζώο έζησε για ενάμιση χρόνο , με αγάπη , φροντίδα και ασφάλεια μακριά από τους δρόμους , την καταπόνηση , την εγκατάλειψη και τις συνεχείς γέννες , ενώ παράλληλα προστατεύθηκε και η δημόσια υγεία . Στις 22.2.18 έγινε το δικαστήριο , όπου παρά την πρόταση της Εισαγγελέως της έδρας να αθωωθούν και την εξαιρετική αγόρευσή της , η Πρόεδρος του δικαστηρίου μέσα σε ένα κρεσέντο αφιλοζωίας και στήριξης της εγκληματικά ανεύθυνης στάσης του κηδεμόνα του σκύλου αποφάσισε την καταδίκη τους , ‘’πυροβολώντας’’ τον εθελοντισμό και την υποχρέωση που όλοι μας έχουμε να φροντίζουμε και προστατεύουμε βάναυσα κακοποιημένα και εγκαταλελειμμένα ζώα . Τέτοιες αποφάσεις βλάπτουν τον πολιτισμό μας , την δικαιοσύνη ,την ανθρωπιά μας και επιβραβεύουν τις εγκληματικά ανεύθυνες συμπεριφορές των κηδεμόνων ζώων , που ευθύνονται γι αυτή την άθλια εικόνα της χώρας μας σε σχέση με τα ζώα συντροφιάς . Βεβαίως και εφεσιβλήθη η απόφαση . 

Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
Έτος 1941 και οι Γερμανοί ανακαλύπτουν τον Λαβύρινθο της Μεσσαράς
Σας παρουσιάζουμε τα μνημεία της κρητικής φύσης
Κάπως έτσι μεγαλώσαμε την δεκαετία του 1970

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........