Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2018

Εν Μουσική , «Εν Φαντασία και Λόγω» η υποδοχή της πρώτης ημέρας της Άνοιξης στην Σητεία

Εν Μουσική , «Εν Φαντασία και Λόγω»
Αφιέρωμα στην Ποίηση και την Εαρινή Ισημερία με κοινωνικό πρόσημο
στη Σητεία.

Όταν η ποίηση συναντά την μουσική με θέμα την πρώτη μέρα της Άνοιξης και την Εαρινή Ισημερία συνδυάζοντας παράλληλα αυτή η «συνάντηση» εθελοντική προσφορά και κοινωνικό πρόσημο, δημιουργείται μια υπέροχη εκδήλωση που σε καθηλώνει.
Ο λόγος για την βραδιά αφιέρωμα στην Παγκόσμια ημέρα της Ποίησης, την πρώτη μέρα της Άνοιξης και την Εαρινή Ισημερία που συνδιοργάνωσαν το Θέατρο της Σητείας με τον ΔΟΚΑΣ, επιμελήθηκε και παρουσίασε η Κατερίνα Γουλιέλμου, την Τετάρτη 21 Μαρτίου στις 7 το βράδυ στο Πολύκεντρο Σητείας.


Ποιήματα απήγγειλαν με «μαγευτικό» τρόπο τα μέλη του Θεάτρου Σητείας, Καπαρού Κατερίνα, Σύρπου Φανή, Χατζοπούλου Βίκυ και Ρουσσομουστακάκης Μανώλης ενώ υπέροχες μελωδίες και θαυμάσια τραγούδια απέδωσαν και ερμήνευσαν μοναδικά, ο Ανωγιαννάκης Γιάννης (λαγούτο), Δρετάκη Ελένη (λύρα), Καρβέλης Δημήτρης (κιθάρα), Φραγκούλης Μανώλης (βιολί – τραγούδι) και η Χατζηδάκη Ελπίδα (τραγούδι) που όλοι τους γοήτευσαν τους παρευρισκόμενους που είχαν γεμίσει την αίθουσα.Λίγο πριν το μελωδικό κλείσιμο της εκδήλωσης με το τραγούδι «Θα βρεθούμε ξανά» παρουσιάστηκε το βραβευμένο (6η θέση) σε Πανελλήνιο και Παγκύπριο Μαθητικό Λογοτεχνικό Διαγωνισμό, ποίημα της μαθήτριας του 1ου Γυμνασίου Σητείας Άννας Κουνελάκη η οποία βραβεύτηκε από τον Δήμαρχο Σητείας κο Θοδωρή Πατεράκη. 
Η εκδήλωση έκλεισε με μία θαυμάσια έκπληξη, ένα μικρό θεατρικό με θέμα την εικονική δίκη της ποίησης με κατηγορία ότι διαδίδει όνειρα απραγματοποίητα.
Την μουσική επιμέλεια της εκδήλωσης έκανε ο Μανώλης Φραγκούλης, υπεύθυνος ήχου ήταν ο Διονύσης Κριθαράκης, υπεύθυνος φωτισμού ο Γιώργος Κορδίας, την αφίσα φιλοτέχνησε ο καλλιτέχνης Βασίλης Πολυχρονιάδης, χορηγοί της εκδήλωσης ήταν το Ξενοδοχείο ΙΤΑΝΟΣ και ο Διονύσης Κριθαράκης, ενώ συγκεντρώθηκαν είδη πρώτης ανάγκης και χρήματα για τα κοινωνικά παντοπωλεία της Σητείας.
Θερμά συγχαρητήρια στους διοργανωτές, όλους τους συντελεστές, τους χορηγούς αλλά και τον αρκετό κόσμο που παρακολούθησε αυτό το θαυμάσιο αφιέρωμα.
Νεκτάριος Ξυπόλιτος
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΕΟΤ “GREECE 365-DAY DESTINATION - "ΚΡΗΤΗ: Η Μεγάλη συνάντηση - Αύξηση 10,64% από τη Σκανδιναβία ............. ............. .............
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ............. ............. .........
ΠΡΟΣΩΠΑ O πλοίαρχος Νικολάος Λιοδάκης- Ιστορίες από το μέσα Λασίθι - Ο Ιγνάτιος σμίγει τον Γιώργο ............. ............. .............
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ Γυψωμένες μνήμες έτους 1968 - Νόστιμα σουβενίρ απο την Κρήτη - Το Παγκρήτιο Στάδιο Ηρακλείου ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........

ΤΟ ΝΕΟ SITE ΣΗΤΕΙΑΚΑ ΝΕΑ

.............
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Ο οικισμός ‘Βραχόκηπος’ ............. Το Καρύδι του δήμου Αγίου Νικολάου ............. Το Καβούσι του δήμου Ιεράπετρας ............. Αρχάνες και η γύρω περιοχή της .............