Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2018

Ένταξη αποκατάστασης Ρολογιού Δημοτικού Κήπου στο Πρόγραμμα Β.Α.Α

Εντάχθηκε  με Απόφαση του Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρου Αρναουτάκη, η Πράξη «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΡΟΛΟΓΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΗΠΟΥ ΧΑΝΙΩΝ» στον Άξονα Προτεραιότητας «Βιώσιμη Ανάπτυξη με αναβάθμιση του περιβάλλοντος και αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στην Κρήτη» του Ε.Π. «Κρήτη». Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 515,000.00 €, ενώ η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, επισημαίνει:
Είναι μεγάλη η ικανοποίησή μας για τη σημαντική αυτή επιτυχία της δημοτικής μας αρχής και της πόλης μας, καθώς το πρώτο έργο, που εγκρίθηκε στην Κρήτη από τα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, είναι η αποκατάσταση του Ρολογιού του Δημοτικού μας Κήπου.
Έτσι, ένα σημαντικό τοπόσημο και μνημείο της πόλης μας βρίσκει οριστικά τον δρόμο της αποκατάστασής του, με χρηματοδότηση από τα 11 εκατ. ευρώ του προγράμματος Β.Α.Α., που έχουμε εξασφαλίσει για την πόλη των Χανίων.
Αναμένουμε την ένταξη κι άλλων σημαντικών έργων, όπως πεζοδρόμια, ποδηλατοδρόμους, κ.α, που θα υποβάλλουμε, στο πλαίσιο του Σχεδίου, τα οποία θα αλλάξουν σημαντικά την εικόνα της πόλης μας, αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής των συνδημοτών μας.

Ευχαριστώ, επίσης, τους υπαλλήλους της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών και Προγραμματισμού για την προσπάθεια, που κατέβαλαν, αναφορικά με την ένταξη του έργου.
Δουλεύουμε συστηματικά, με πρόγραμμα και επιμονή και είναι πλέον ορατά τα αποτελέσματα της πολιτικής μας”.
Επισημαίνεται ότι οι εργασίες αποκατάστασης περιλαμβάνουν τις απαιτούμενες επεμβάσεις ενίσχυσης, επισκευών και ανάδειξης του μνημείου, με στόχο την αποκατάσταση της αρχικής μορφής του και την προστασία του από περαιτέρω φθορά.
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ Το ΑΡΚΑΔΙ της Ρεθυμνιακής - 2 αιώνες καφενείο στην Ελευθέρνα - Μονή Αγίας Τριάδας Αρετίου ............. ............. ............. Τάλος ο ζωντανός χάλκινος γίγας - Η “Θλιμμένη Χαραυγή - Το Ναυτικό μουσείο Κρήτης στα Χανιά ............. ............. .............
ΠΡΟΣΩΠΑ Η Χρεοκοπία στην οικογένεια - Τα σύμβολα - Νίκου Μακαρώνα - Ο λυράρης Γιάννης Μπουντρονικόλας ............. ............. .............
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Επίσκεψη στο χωριό Σίσες - Το εγκαταλελημένο χωριό Χοντροβολάκοι - Το χωριό Βουβάς του δήμου Σφακίων ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Σας προτείνουμε να δείτε

4 μουσικοί στο γλέντι του 15 Άυγουστου 2018 ............. Στο Παρασπόρι του δήμου Σητείας

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΑΚΗ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........

ΤΟ ΝΕΟ SITE ΣΗΤΕΙΑΚΑ ΝΕΑ

.............