Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2018

Οργάνωση ειδικού συστήματος συλλογής αστικών ιατρικών αποβλήτων

Στην οργάνωση ενός ειδικού συστήματος συλλογής των αστικών ιατρικών αποβλήτων προχωρούν ο Δήμος Ηρακλείου, ο Ενιαίος Σύνδεσμος Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης (Ε.Σ.Δ.Α.Κ.) και ο Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου.
Στόχος είναι η ανάπτυξη ενός νέου ρεύματος συλλογής απορριμμάτων, για την αντιμετώπιση του προβλήματος που έχει κατ' επανάληψη παρατηρηθεί στο Ηράκλειο και όχι μόνο, σύμφωνα με κοινή διαπίστωση των συνεργαζόμενων φορέων, με την τοποθέτηση αυτών των αποβλήτων στους κοινούς κάδους. Η συγκεκριμένη τακτική δημιουργεί κινδύνους τόσο για το προσωπικό περισυλλογής όσο και για το προσωπικό διαχείρισης στο Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμου Υλικού (Κ.Δ.Α.Υ.) και στον ΧΥΤΑ Πέρα Γαλήνων.

Για τα νοσοκομειακά απόβλητα ή απόβλητα υγειονομικών μονάδων, τα οποία διαχωρίζονται σε αστικά στερεά απόβλητα που προσομοιάζουν με τα οικιακά απόβλητα και στα επικίνδυνα απόβλητα υγειονομικών μονάδων (ΕΑΥΜ) που χρίζουν ειδικής διαχείρισης, θα αναπτυχθεί ένα νέο ρεύμα συλλογής, θα τοποθετηθούν ειδικοί κάδοι πλησίον των υγειονομικών μονάδων της πόλης του Ηρακλείου για την συλλογή του αστικού τύπου Α.Υ.Μ., στους οποίους θα μπορούν να τοποθετούν τα απόβλητα ΑΣΑ τα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου και στη συνέχεια και του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου, που προέρχονται από την ιατρική τους δραστηριότητα.
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, οι κάδοι αυτοί θα είναι στιβαρής κατασκευής και ειδικών προδιαγραφών ώστε να είναι δύσκολη η προσέγγιση του περιεχομένου τους από τρίτους. Με αυτόν τον τρόπο θα είναι δυνατή η αξιολόγηση της απόδοσης του υφιστάμενου συστήματος. Οι κάδοι θα συλλέγονται από το Δήμο Ηρακλείου και τα απόβλητα θα διατίθενται σύμφωνα με τις ενδεδειγμένη διαδικασία. Η κίνηση αυτή πρόκειται να ξεκινήσει από τα όρια του Δήμου Ηρακλείου και να επεκταθεί στο σύνολο της Π.Ε. Ηρακλείου, δίνοντας λύση σε ένα σημαντικό πρόβλημα στη διαχείριση των συγκεκριμένων απορριμμάτων. Αντίστοιχη συνεργασία πρόκειται να γίνει και με τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Ηρακλείου, με τον οποίο έχουν γίνει ήδη οι πρώτες συζητήσεις, υπάρχει έντονο ενδιαφέρον και έχει ξεκινήσει η ανάλογη διαδικασία
ΠΗΓΗ - ΑΠΕ
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 2019
Ο Σύλλογος Ανασεμιά ετοιμάζεται για το Φεστιβάλ «Ερωτόκριτος-Αναγέννηση
Φεστιβάλ τεχνών 2019 του δήμου Φαιστού απο 19 έως 30 Αυγούστου
Πολιτιστικό φεστιβάλ «Ταλλαία» του Δήμου Μυλοποτάμου
ΚΥΡΒΕΙΑ 2019 στο Δήμο Ιεράπετρας
“Πέτρας Πολιτισμός” του Δήμου Ανωγείων για το καλοκαίρι του 2019!
Οι εκδηλώσεις του Δήμου «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2019»
Ακροάσεις της ΣΟΝΕ για Ορχήστρα - Χορωδία - Τραγουδιστές απ' όλη την Ελλάδα
"Κρήτη, μια ιστορία, 5+1 Πολιτισμοί" - Το πλήρες πρόγραμμα
«Πολιτιστικό Καλοκαίρι – Χανιά 2019»

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ