Τρίτη, 27 Μαρτίου 2018

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η 41η Συνάντηση του Ευρωπαϊκού Δικτύου Γεωπάρκων της UNESCO,

41η Συνάντηση του Ευρωπαϊκού Δικτύου Γεωπάρκων της UNESCO,
Η 41η συνάντηση του Ευρωπαϊκού Δικτύου Γεωπάρκων της UNESCO, που πραγματοποιήθηκε στο Γεωπάρκο Karawanken-Karavanke UNESCO Global Geopark ανάμεσα στην Αυστρία και τη Σλοβενία, ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία. Το συνέδριο ξεκίνησε τη Τετάρτη 21 και ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 23 Μαρτίου με την επίσκεψη σε σπήλαια και παλιά μεταλλεία της περιοχής που έχουν αξιοποιηθεί, για περιήγηση, ποδηλασία και κανόε, σε μια άψογη οργάνωση. 


Στο συνέδριο συζητήθηκαν και ανταλλάχτηκαν απόψεις για όλα τα θέματα που απασχολούν το δίκτυο, συνεδρίες σε ομάδες εργασίας με διάφορες θεματικές ενότητες και παράλληλες εκδηλώσεις όπου όλοι μας απολαύσαμε και γνωρίσαμε τα μοναδικά προϊόντα των Ευρωπαϊκών Γεωπάρκων.
Όλα τα Γεωπάρκα της Ελλάδας, Λέσβου, Ψηλορείτη, Βίκου- Αωου, Χελμού Βουραϊκού και της Σητείας, με τα εξαιρετικά προϊόντα που έφεραν μαζί τους, εντυπωσίασαν και ξεχώρισαν για την ποιότητα και την ποικιλία που παρουσιάστηκε.

Θέλουμε επίσης, να εκφράσουμε τα συγχαρητήρια και τις θερμές ευχές μας, στον φίλο και συντονιστή του Ελληνικού Φόρουμ Γεωπάρκων Μπάμπη Φασουλά για την ομόφωνη εκλογή του στη θέση του αναπληρωτή Συντονιστή του Ευρωπαϊκού Δικτύου Γεωπάρκων. Είμαστε σίγουροι ότι θα συμβάλει τα μέγιστα, με την εμπειρία και την αγάπη του για τα Γεωπάρκα στην ανάδειξη τους ως το μέσο για την προστασία και την ορθολογική ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών.
Ευχαριστούμε για μια ακόμα φορά τον Οργανισμό Ανάπτυξης Σητείας (ΟΑΣ) για την οικονομική υποστήριξη του Γεωπάρκου, όπως και τον Γυναικείο Αγροτικό Συνεταιρισμό Ζάκρου για τα υπέροχα ξεροτήγανα που μας πρόσφεραν και ενθουσίασαν γευστικά τους συνέδρους.
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ............. ............. .........
ΠΡΟΣΩΠΑ O πλοίαρχος Νικολάος Λιοδάκης- Ιστορίες από το μέσα Λασίθι - Ο Ιγνάτιος σμίγει τον Γιώργο ............. ............. .............
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ Γυψωμένες μνήμες έτους 1968 - Νόστιμα σουβενίρ απο την Κρήτη - Το Παγκρήτιο Στάδιο Ηρακλείου ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........

ΤΟ ΝΕΟ SITE ΣΗΤΕΙΑΚΑ ΝΕΑ

.............
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Ο οικισμός ‘Βραχόκηπος’ ............. Το Καρύδι του δήμου Αγίου Νικολάου ............. Η αμφιθεατρική Ρούσσα Εκκλησιά ............. Αρχάνες και η γύρω περιοχή της .............