Κήρυξη 3ωρης διευκολυντικής στάσης εργασίας απο τον σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ηρακλείου ΄΄ Νίκος Καζαντζάκης ΄΄ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018

Κήρυξη 3ωρης διευκολυντικής στάσης εργασίας απο τον σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ηρακλείου ΄΄ Νίκος Καζαντζάκης ΄΄


Κήρυξη 3ωρης διευκολυντικής στάσης εργασίας


                Ο Σύλλογος  Εκπαιδευτικών  Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού  Ηρακλείου  ΄΄ Νίκος Καζαντζάκης ΄΄   με αφορμή την κήρυξη από την Δ.Ο.Ε.
 της  3ωρης στάσης εργασίας (3 τελευταίες ώρες του πρωινού και 3 πρώτες του απογευματινού προγράμματος) για την Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018 .Αποφασίζει την κήρυξη
3ωρης στάσης εργασίας και τις τρεις πρώτες ώρες του πρωινού, 8:00 έως 11:00 ώστε η κινητοποίηση να μετατραπεί σε 24ωρη
για όλους τους εκπαιδευτικούς.

        Αγαπητοί Συνάδελφοι.

        Οι  μηδενικοί διορισμοί  των τελευταίων χρόνων στην εκπαίδευση,  έχουν μειώσει  τραγικά το μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό στο δημόσιο σχολείο. Η εργασιακή ανασφάλεια των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, οι μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στη στέγασή τους και η άνιση αντιμετώπιση σε ότι αφορά τα δικαιώματά τους (άδειες κύησης-ανατροφής κ.α.) αποτελούν κορυφαία ζητήματα που κάθε χρόνο εντείνονται. Πάγιο αίτημα μας  ήταν και είναι η πραγματοποίηση  μόνιμων, μαζικών διορισμών για όλες τις πραγματικές ανάγκες του δημόσιου σχολείου.
        Τα νέα μέτρα του Υπουργείου Παιδείας οδηγούν σε επιδείνωση του προβλήματος. Οι νέες συγχωνεύσεις, σε συνδυασμό με όλο το πλέγμα των ρυθμίσεων των τελευταίων ετών (στοχευμένη υποβάθμιση και σταδιακή αποδόμηση του ολοήμερου νηπιαγωγείου και δημοτικού σχολείου, δραστικός περιορισμός δημιουργίας νέων τμημάτων μέσω των 3μελών επιτροπών εγγραφών του Π.Δ. 79/2017 κ.α.) καθώς και με το, ανοικτό, ενδεχόμενο του αποχαρακτηρισμού της 1ης ώρας του Ολοήμερου Προγράμματος ως διδακτικής, οδηγούν σε μηδενικές ανάγκες διορισμών.
        Η αδιοριστία είναι πλέον γεγονός και οι «μόνιμοι» αναπληρωτές με τα περιορισμένα δικαιώματα καθιερώνεται ως ο βασικός τύπος εργασιακής σχέσης στο δημόσιο σχολείο.
Η μισθολογική εξαθλίωση, η χειροτέρευση του εργασιακού καθεστώτος, η δραματική αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, η αύξηση του διδακτικού ωραρίου (βλέπε νηπιαγωγείο) και ο φόβος για οριζόντια αύξηση του διδακτικού ωραρίου στην εκπαίδευση, συνθέτουν το τραγικό τοπίο της καθημερινότητας των εκπαιδευτικών.
                                                                       
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά και δυναμικά σε αυτή την κινητοποίηση.


 
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
O ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                     Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΠΕΛΑΔΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ                      ΝΤΡΟΥΜΠΟΓΙΑΝΝΗΣ  ΧΡΗΣΤΟΣ

Post Top Ad

.............