Κυριακή, 25 Μαρτίου 2018

Με πλήθος κόσμου η παρέλαση της 25ης Μαρτίου στο Ηράκλειο

Πραγματοποιήθηκε  η μαθητική και στρατιωτική παρέλαση για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου του 1821, με την πρέπουσα λαμπρότητα και επισημότητα , στο Ηράκλειο.
Την κυβέρνηση εκπροσώπησε η Γενική Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μαρία Γιαννακάκη.
Λίγο πριν την έναρξη της παρέλασης έγινε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. όπου και τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση από τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ειρηναίο και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από: την εκπρόσωπο της Κυβέρνησης την Γ.Γ. Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Υπουργείου Δικαιοσύνης Μαρία Γιαννακάκη, εκπροσώπους της Βουλής των Ελλήνων Βουλευτές, Ευρωβουλευτές, τον Περιφερειάρχη Κρήτης, τον εκπρόσωπο του Δημάρχου Ηρακλείου, τους εκπροσώπους των Στρατιωτικών Αρχών, Σωμάτων Ασφαλείας, κομμάτων, αποστράτων και αντιστασιακών οργανώσεων.


Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης σε μήνυμα του για την Εθνική μας επέτειο αναφέρει, ότι, η 25η Μαρτίου, αποτελεί διπλή γιορτή για την Ελλάδα και την Ορθοδοξία, ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου και ο ξεσηκωμός των υπόδουλων Ελλήνων κατά του τουρκικού ζυγού για Ελευθερία, Ανεξαρτησία, Αυτοδιάθεση. Ο κ. Αρναουτάκης τόνισε, ότι, τα μηνύματα του αγώνα των προγόνων μας είναι διαχρονικά και επίκαιρα για Ενότητα, Αλληλεγγύη, Κοινωνική συνοχή, δημιουργία και πρόοδο.Η παρέλαση φέτος λόγω των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη στο κέντρο της πόλης, υπήρξε πιο σύντομη ενώ διεξήχθη από τη Λεωφόρο Δημοκρατίας, στο ύψος του μνημείου Μάχης Κρήτης και συνεχίστηκε προς την πλατεία Ελευθερίας, οδό Αβέρωφ ενώ τελείωσε στο τέλος της οδού Αβέρωφ με κατεύθυνση προς την πλατεία Κορνάρου.
Ο  Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, λόγω ενος μικροτραυματισμού που είχε δεν παρέστει στην παρέλαση, ενώ τον εκπροσώπησε ο αντιδήμαρχος οικονομικών κύριος Καραντινός.«Η σημερινή ημέρα αποτελεί παράδειγμα της μεγάλης δύναμης του έθνους μας όταν  αγωνιζόμαστε για τον κοινό σκοπό με ομόνοια. ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
Στο Τσαλικάκι βρέθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας
Στο Γάζι ο Κώστας Μαμουλάκης με μέλη της δημοτικής παράταξης Νέοι Δρόμοι
Με τον Σύνδεσμο Επαγγελματιών Επισιτισμού και Διασκέδασης συναντήθηκε η Λιάνα Σταρίδα
Ξανά στο πλευρό του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός η Μαρία Τζιράκη - Παττακού
Κατσαμάς – Τριαλώνη στο πλευρό Μποκέα για το τοπικό Γαζίου
Ο Δήμαρχος Ανωγείων Εμμανουήλ Καλλέργης ανακοινώνει τα ονόματα των υποψηφίων του συνδυασμού του

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ