Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2018

Η Δήλωση Δημάρχου Ηρακλείου Β. Λαμπρινού για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821

Η Επανάσταση του 1821 ήταν η απαρχή μιας μακράς περιόδου αγώνων του ελληνικού λαού για ελευθερία και εθνική ανεξαρτησία. Η επέτειος αυτή είναι, συνάμα, διαχρονικό σύμβολο της απόφασης μιας υπόδουλης κοινωνίας: να αντιταχθεί στον βάρβαρο Οθωμανό δυνάστη, που επί εκατονταετίες συνέτριβε κάθε έννοια δικαιοσύνης και αξιοπρέπειας, και να κατακτήσει, με αναρίθμητες θυσίες, την θέση που της ανήκει στον σύγχρονο κόσμο.


Οι εξαιρετικά δύσκολες περιστάσεις των τελευταίων χρόνων, τα μεγάλα και δυσεπίλυτα γεωπολιτικά ζητήματα της ευρύτερης περιοχής μας, η αυξανόμενη επιθετικότητα της Τουρκίας, που προκλητικά αγνοεί κάθε έννοια διεθνούς δικαίου, παραβιάζοντας σύνορα και αμφισβητώντας συνθήκες που έχει συνυπογράψει με άλλα κράτη, πρέπει να μας προβληματίζουν. Τα θέματα αυτά απαιτούν διαρκή εγρήγορση, ομοψυχία και συλλογική δράση σε όλους τους τομείς. Αποτελεί χρέος προς στην ιστορική μας πορεία και προς τις νεώτερες γενιές: η διασφάλιση της ειρήνης και της προόδου, η προάσπιση της χώρας μας από κάθε είδους επιβουλή, η προσήλωσή μας στα ιδανικά του ανθρωπισμού και της δημοκρατίας.
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
Λιάνα Σταρίδα: «Η θέση του δημάρχου δεν είναι στην Λότζια, αλλά στις γειτονιές»
Σωκράτης Κεφαλογιάννης: “Να φτιάξουμε τ’ Ανώγεια του μέλλοντος για μας και τα παιδιά μας”
Ο Γιώργος Τσαγκαράκης υποψήφιος σύμβουλος με τον Κώστα Μαμουλάκη
Η Ευαγγελία Φασουλάκη με τον συνδυασμό του δημάρχου Χερσονήσου
Την υποψηφιότητα του για τον δήμο Μινώα Πεδιάδας κατέθεσε ο Γιώργος Ε. Κασσάκης
Η Λεμονιά Σφακιανάκη υποψήφια δημοτ.σύμβουλος με τον συνδυασμό του δημάρχου Χερσονήσου

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Τα ιστορικά Ανώγεια ............. Επίσκεψη στο όμορφο χωριό Βρύσες ............. Το χωριό Ο Μέρωνας Αμαρίου ............. Επίσκεψη στο χωριό Κρουσώνας .............