Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2018

Τιμήθηκε η επέτειος του 1821 στο Χρωμοναστήρι

Την Κυριακή 25 Μαρτίου, τιμήθηκε η επέτειος της Επανάστασης του 1821 και της Εθνικής μας παλιγγενεσίας, με μια λαμπρή εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν ο Σύλλογος του χωριού μας σε συνεργασία με το Στρατιωτικό μουσείο.
Στην όμορφα διακοσμημένη αίθουσα του μουσείου, η Χορωδία Κυριών του Χρωμοναστηρίου μάγεψε με τις όμορφες μελωδίες της και τα ακούσματά της- με την μουσική συνοδεία της κας Παττακού-, τους παρευρισκόμενους στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του μουσείου.


Η εκδήλωση ξεκίνησε με ομιλία της Κας Χρυστάλλας Παραγιουδάκη όπου έγινε εκτενής αναφορά στο χρονικό του 1821, από τα πρώιμα χρόνια και την έκρηξη της επανάστασης μέχρι την δημιουργία του σύγχρονου Ελληνικού κράτους. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασε η εξιστόρηση των σφαγών που υπέστη ο Κυπριακός κλήρος από τον Οθωμανό διοικητή Κύπρου με αφορμή την Ελληνική επανάσταση (απαγχονισμός Αρχιεπισκόπου Κυπριανού και τεσσάρων Μητροπολιτών).
Ο Υδντής του Στρατιωτικού Μουσείου Τχης κ. Παπαδάκης Κων/νος αναφέρθηκε εκτενώς στην ιστορία του Ιερού Λόχου και στην ενεργό συμμετοχή του στην επανάσταση του 1821. Αξίζει να αναφερθεί, ότι ο Ιερός Λόχος θεωρείται το πρώτο οργανωμένο στρατιωτικό σώμα.
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Χρωμοναστηρίου αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τόσο τους ομιλητές, την χορωδία και την κα Παττακού, όσο και την Διεύθυνση και το προσωπικό του μουσείου για την άριστη συνεργασία για την πραγματοποίηση της όμορφης αυτής εκδήλωσης.
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ............. ............. .............
ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Η παραλία Καλημέρα Κρήτη - Η μεγαλύτερη παραλία στην Κρήτη - Φοινικόδασος Αγ. Νικήτα - Μάρτσαλο ............. ............. ............. .............
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ Το σπίτι του Ναπολέοντα στη Κρήτη - Η μοναδική Αγία Ρουμέλη - Το Πλοίο Αγία Γαλήνη ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

4 μουσικοί στο γλέντι του 15 Άυγουστου 2018 ............. Στο Παρασπόρι του δήμου Σητείας

ΤΟ ΝΕΟ SITE ΣΗΤΕΙΑΚΑ ΝΕΑ

.............
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Το Τυμπάκι τον Νότο της Κρήτης ............. Ο Εμπρόσνερος ή Μπρόσνερος ............. Το γραφικό χωριό Αστυράκι ............. Μακρύγιαλος ο καλοκαιρινός προορισμός .............

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........