Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2018

Τριήμερο Σεμινάριο Εκπαιδευτικών του Εθνικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης "Τουρισμός και Περιβάλλον"

Η σχέση του Τουρισμού με το φυσικό Περιβάλλον και ο ρόλος της εκπαίδευσης στη διατήρηση και στη προστασία του, είναι το αντικείμενο του τριήμερου σεμιναρίου που θα πραγματοποιηθεί από 16 έως 18 Μαρτίου στην ευρύτερη περιοχή των Αρχανών.
Το επιμορφωτικό σεμινάριο απευθύνεται πρωτίστως στους Εκπαιδευτικούς του Εθνικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και συνδιοργανώνεται από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αρχανών-Ρούβα-Γουβών, την Περιφέρεια Κρήτης και το Δήμο Αρχανών-Αστερουσίων, με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος για την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού, την εκπαίδευση και δια βίου μάθηση.


Η διοργάνωση ξεκινά την Παρασκευή 16 Μαρτίου και ώρα 15.00 στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ Αρχανών (Παλιό Κτήριο Δίας, Αρχάνες), θα εξελιχθεί στην ευρύτερη περιοχή των Αρχανών το Σάββατο 17 Μαρτίου και την Κυριακή 18 Μαρτίου 2018.
Στο Σεμινάριο, με τίτλο "Τουρισμός και Περιβάλλον: Εκπαίδευση για τη διατήρηση και προστασία του φυσικού περιβάλλοντος", τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Κρήτης (ΚΠΕ Ανωγείων, ΚΠΕ Βάμου και ΚΠΕ Ιεράπετρας - Νεάπολης) θα παρουσιάσουν δραστηριότητες που έχουν αναπτύξει καθώς και βιωματικά εργαστήρια και εισηγήσεις.  


Βασικοί στόχοι της διοργάνωσης είναι η ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος σε σχέση με τον αειφόρο τουρισμό στη χώρα μας, η σύνδεση του φυσικού περιβάλλοντος με την εκπαίδευση για τη διαχείριση και την προστασία του στις τουριστικές περιοχές, η προώθηση των δραστηριοτήτων του Εθνικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Τουρισμός και περιβάλλον», η ανάδειξη καλών πρακτικών και η ανταλλαγή προτάσεων και ιδεών των μελών του Δικτύου.
Το Σεμινάριο απευθύνεται σε 80 εκπαιδευτικούς όλης της χώρας που συμμετέχουν στο Εθνικό Δίκτυο «Τουρισμός και Περιβάλλον», ενώ θα μετέχουν και εκπαιδευτικοί των συνεργαζόμενων ΚΠΕ του Δικτύου, υπεύθυνοι Σχολικών δραστηριοτήτων των Δ/σεων που σχολεία τους ανήκουν στο Δίκτυο, Εκπαιδευτικοί της Συντονιστικής Επιτροπής και της Παιδαγωγικής Ομάδας του Δικτύου και Εκπαιδευτικοί που δεν ανήκουν στις παραπάνω κατηγορίες και επιθυμούν να συμμετάσχουν στο Δίκτυο, εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις.

Τριήμερο Σεμινάριο Εκπαιδευτικών του Εθνικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης "Τουρισμός και Περιβάλλον" από 16 έως 18 Μαρτίου
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
Λιάνα Σταρίδα: «Η θέση του δημάρχου δεν είναι στην Λότζια, αλλά στις γειτονιές»
Σωκράτης Κεφαλογιάννης: “Να φτιάξουμε τ’ Ανώγεια του μέλλοντος για μας και τα παιδιά μας”
Ο Γιώργος Τσαγκαράκης υποψήφιος σύμβουλος με τον Κώστα Μαμουλάκη
Η Ευαγγελία Φασουλάκη υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό του δημάρχου Χερσονήσου
Την υποψηφιότητα του για τον δήμο Μινώα Πεδιάδας κατέθεσε ο Γιώργος Ε. Κασσάκης
Η Λεμονιά Σφακιανάκη υποψήφια δημοτ.σύμβουλος με τον συνδυασμό του δημάρχου Χερσονήσου

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Τα ιστορικά Ανώγεια ............. Επίσκεψη στο όμορφο χωριό Βρύσες ............. Το χωριό Ο Μέρωνας Αμαρίου ............. Επίσκεψη στο χωριό Κρουσώνας .............