Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2018

Η Kυριακή της Τυρινής στο Ι. Ησυχαστήριο Αναστάσεως του Κυρίου και Άξιον Εστί Ιεράπετρας


Την Κυριακή της Τυρινής, 18 Φεβρουρίου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ιερούργησε στο κατάμεστο από πιστούς Καθολικό του Ιερού Ησυχαστηρίου Αναστάσεως του Κυρίου και Άξιον Εστί Ιεράπετρας.

Αντί κηρύγματος αναγνώσθηκε από τον ίδιο τον Σεβ. ο Κατηχητήριος Λόγος της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου επί τη ενάρξει της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Στο τέλος της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, στην οποία έλαβε μέρος ο Αιδεσιμ. Πρωτ. Ανδρέας Πιτροπάκης, Προϊστάμενος του Ι. Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος πόλεως Ιεράπετρας, και παρέστη συμπροσευχόμενος στο Ιερό Βήμα ο  επί σειρά ετών Εφημέριος και Πνευματικός του Ι. Ησυχαστηρίου Παν/τος Αρχιμ. Αναστάσιος Χατζάκης, ο Σεβασμιώτατος κ. Κύριλλος ευχήθηκε στον Γέροντα, την Ηγουμένη Χριστονύμφη Μοναχή και σε όλο το εκκλησίασμα καλή και ευλογημένη Αγία και  Μεγάλη Τεσσαρακοστή.

Ακολούθησε μοναστηριακό κέρασμα στο Αρχονταρίκι του μοναστηριού.
   
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ............. ............. .............
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ Μνημεία πεσόντων ηρώων και προτομές - Η Σητεία του 13ου αιώνα έως σήμερα - Η τέχνη του Κοπανελιού ............. ............. .............
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Εκδρομή στην Ψαρή Φοράδα - Το ιστορικό χωριό Ανώγεια - Το ιστορικό χωριό Κρουσώνας ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

4 μουσικοί στο γλέντι του 15 Άυγουστου 2018 ............. Στο Παρασπόρι του δήμου Σητείας

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΑΚΗ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........

ΤΟ ΝΕΟ SITE ΣΗΤΕΙΑΚΑ ΝΕΑ

.............