Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2018

Πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση για τα Σχέδια Βελτίωσης στην Επισκοπή

Ενημερωτική εκδήλωση από την Περιφέρεια Κρήτης και το Δήμο Χερσονήσου σχετικά με τις επενδύσεις στις αγροτικές εκμεταλλεύσεις, που χρηματοδοτούνται από τα «Σχέδια Βελτίωσης» (Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 2020 - Δράσεις 4.1.1 και 4.1.3 του υπομέτρου 4.1 «Στήριξη για επενδύσεις στις αγροτικές εκμεταλλεύσεις») πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή στην Επισκοπή στην αίθουσα Αγροτικού Συνεταιρισμού Επισκοπής.


Η ενημέρωση έγινε από το γεωπόνο της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, κ. Γιώργο Παντουβάκη, ενώ παραβρέθηκαν και οι γεωπόνοι κ. Ελένη Παρασύρη και κ. Στέλιος Γιακουμάκης.
Την ενημέρωση παρακολούθησαν ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου, κ. Νίκος Ηγουμενίδης, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, κ. Γιώργος Μεραμβελιωτάκης και οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Γιάννης Χρηστάκης και Γιάννης Σέγκος.
Έγινε αναλυτική παρουσίαση των στόχων των συγκεκριμένων δράσεων, των πιστώσεων που διατίθενται στην Περιφέρεια Κρήτης για τη χρηματοδότησή τους, των προϋποθέσεων που υπάρχουν για να κριθεί κάποιος ενδιαφερόμενος ως δικαιούχος, αλλά και για να είναι η εκμετάλλευσή του επιλέξιμη, των δαπανών που χρηματοδοτούνται και του τρόπου βαθμολόγησης των προτάσεων που θα υποβληθούν.


Ακολούθησε συζήτηση με το ακροατήριο, ενώ στο τέλος της εκδήλωσης ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής Επιχείρησης Δήμου Χερσονήσου και μετεωρολόγος, κ. Μιχάλης Καρακατσάνης, ενημέρωσε για τις δυνατότητες τροποποίησης καιρικών φαινομένων, με στόχο την εντοπισμένη αύξηση του ύψους των βροχοπτώσεων.

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ............. ............. .............
ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Το κρυμμένο ελληνικό φιόρδ - Η μεγαλύτερη παραλία στην Κρήτη - Φοινικόδασος Αγ. Νικήτα - Μάρτσαλο ............. ............. ............. .............
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ Οδοιπορικό στην Μονή Κουδουμά - «Είμαι Σύριος από την Κρήτη» - Οι κόφες και τα τσιγκάκια του τρύγου ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Το Κατωφύγι του δήμου Βιάννου ............. Ο Εμπρόσνερος ή Μπρόσνερος ............. Το γραφικό χωριό Αστυράκι ............. Τα Πιτσίδια του δήμου Φαιστού .............

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........