Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου 2018

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΤΖΙΝΤΖΕΡ

Υλικά
Τρώγεται ως ορεκτικό ή ως ελαφριά σαλάτα
15 λεπτά / 2 άτομα 

1 ματσάκι σπαράγγια
Φύλλα από 1 αντίβ
1 αβοκάντο, κομμένο σε λωρίδες
Καρδιές από 1 μαρούλι
3-4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1-2 κουταλιές σούπας ξίδι της αρεσκείας μας
Λίγη γύρη (προαιρετικά)
Για το ντιπ γιαουρτιού:
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό Total 0%
1 κ.κ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο
1/2 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη
Aλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι 

 
Εκτέλεση
Πλένουμε τα σπαράγγια και καθαρίζουμε τον φλοιό στο κάτω μέρος τους. Τα ζεματίζουμε για 3-4 λεπτά σε καυτό αλατισμένο νερό. Τα βγάζουμε και τα μεταφέρουμε σε μπολ με πολύ κρύο νερό με πάγο. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν.

Για το ντιπ:
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι, το τζίντζερ, το σκόρδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και κάνουμε με το μείγμα ένα βουναλάκι στο κέντρο μιας πιατέλας.

Σερβίρισμα:

Καρφώνουμε στο γιαούρτι τα φύλλα από το αντίβ, τα σπαράγγια, τις λωρίδες από το αβοκάντο και τις καρδιές από το μαρούλι. Περιχύνουμε τα σαλατικά με το ελαιόλαδο και το ξίδι και πασπαλίζουμε (προαιρετικά) το γιαούρτι με τη γύρη. 
http://www.athinorama.gr
ΠΡΟΣΩΠΑ Για τα Ράσα και τα Γέννια - Ο Αλέξανδρος Λύρα και ο Μότσαρτ - Ο λυράρης Στέλιος Βασιλάκης ............. ............. .............
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ Η νέα καμπάνια για την Ελλάδα - Στο «σφυρί» τουριστικές επιχειρήσεις - Διεθνές Επενδυτικό ενδιαφέρον ............. ............. .............
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ Τα Ποδήλατα «ματρακάδες» - Οι Σχολές του επιμελητηρίου - Η Γέφυρα Βαρδινογιάννη, Αράδαινα ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Οδοιπορικό στα Ζωνιανά ............. Ο οικισμός Θησέας για γερά πορτοφόλια ............. Γαύδος ίσως το νησί της Καλυψώ η Ωγύγια ............. Οι Μάλλες από τα μεγαλύτερα χωριά της Κρήτης .............

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........