Δευτέρα, 5 Φεβρουαρίου 2018

Εγκαίνια και ευχαριστίες στο ίδρυμα ΄΄Νιάρχος΄΄ για το ανακαινισμένο φυσιοθεραπευτήριο στην Κίσσαμο

Στην αγάπη στον συνάνθρωπο, στην κοινωνική προσφορά αλλά και στην καλή συνεργασία της Εκκλησίας με την Περιφέρεια Κρήτης, τις Αρχές, τους φορείς, τους ιδιώτες δωρητές και ιδιαίτερα με το ίδρυμα ΄΄Νιάρχος΄΄, αναφέρθηκε ο Μητροπολίτης Κισσάμου και Σέλινου κ.κ. Αμφιλόχιος μιλώντας σήμερα στο Καστέλι Χανίων στα εγκαίνια του ανακαινισμένου χώρου του φυσιοθεραπευτηρίου στο “Ανουσάκειο Ίδρυμα”. Ο κ.κ. Αμφιλόχιος τέλεσε τον αγιασμό και έγιναν τα εγκαίνια του ανακαινισμένου χώρου του φυσιοθεραπευτηρίου  που περιλαμβάνει θεραπευτική πισίνα και υπερσύγχρονα μηχανήματα φυσιοθεραπείας-αποκατάστασης τα οποία και έγιναν δωρεά από το ίδρυμα ΄΄Σταύρος Νιάρχος΄΄.


Στην σημαντικότητα του έργου και στην 50χρονη προσφορά του ΄΄Ανουσάκειου΄΄ αναφέρθηκαν Μητροπολίτης και πρόεδρος του Ιδρύματος κκ Αμφιλόχιος, ο Υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, η εκπρόσωπος του Ιδρύματος ΄΄Νιάρχος΄΄ κα Κουτρουμπούση, ο π. Υφυπουργός Μανόλης Σκουλάκης, ο Δήμαρχος Κισσάμου Θοδωρής Σταθάκης, ο κ. Αγαπίου, εκπρόσωπος του προέδρου της ΝΔ, η Δ/ντρια του ιδρύματος Μαρία Βαιδακη, ενώ παρόντες ήταν η βουλευτής Βάλια Βαγιωνάκη, ο Αντιπεριφερειάρχης Νίκος Καλογερής, ο Δήμαρχος Καντάνου- Σελίνου Αντώνης Περράκης, εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης, φορέων, εργαζόμενοι στο Ίδρυμα, και πολίτες. Ο Μητροπολίτης Κισσάμου και Σέλινου χαρακτήρισε το ΄΄Ανουσάκειο΄΄ ως μια μεγάλη ΄΄αγκαλιά΄΄ αγάπης και στοργής αλλά και κολυμβήθρα του Σιλωάμ” ενώ καλώντας στο βήμα τον Περιφερειάρχη, αναφέρθηκε στην καλή συνεργασία που υπάρχει και την στήριξη του έργου της Εκκλησίας από την Περιφέρεια.
Ο κ. Αρναουτάκης που συνεχάρη τον Μητροπολίτη, τα στελέχη του Ιδρύματος για το σημαντικό έργο που προσφέρουν στην κοινωνία, ευχαρίστησε τους δωρητές και ιδιαίτερα το Ίδρυμα Νιάρχος, το ίδρυμα Λάτση επισημαίνοντας ότι, η Περιφέρεια χωρίς “τυμπανοκρουσίες” αλλά διακριτικά συνεργάζεται, είναι στο πλάι των Μητροπόλεων προσφέροντας από κοινού στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.
Ο κ Αμφιλόχιος ευχαρίστησε θερμά τον Περιφερειάρχη όλους για την παρουσία τους και ιδιαίτερα το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λάτση, όλους τους χορηγούς, φορείς για την έμπρακτη στήριξη τους, ενώ επίσης αναφέρθηκε στην βοήθεια στο “Ανουσάκειο Ίδρυμα “ του Μανόλη Σκουλάκη ως Υφυπουργού και του Παναγιώτη Κουρουμπλή ως Γεν, Γραμ, στο Υπουργείο Υγείας το 1996 όπου εξασφάλισαν Ευρωπαϊκά κονδύλια.
Πριν τα εγκαίνια,  τελέστηκε Αρχιερατική θεία λειτουργία και μνημόσυνο των μεγάλων ευεργετών και δωρητών στο Ναό Ευαγγελισμός της Θεοτόκου στο Καστέλι Κισσάμου Χανίων.
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ Το Άνεμος που μας πήγαινε Θεσσαλονίκη - Το πλοίο Αγία Γαλήνη - Τα δίδυμα πλοία Κάντια και Ρέθυμνο ............. ............. .............
ΠΡΟΣΩΠΑ Ο εφοπλιστής Γιάννης Αγγελικούσης - Ο ( Καπετάνιος ) Γιώργος Βαρδινογιάννης - Ο λυράρης Γιάννης Μπουντρονικόλας ............. ............. .............
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Το Καλό χωριό του δήμου Χερσονήσου - Το Μοναστηράκι του δήμου Ιεράπετρας - Το ιστορικό χωριό Μέλαμπες ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Σας προτείνουμε να δείτε

4 μουσικοί στο γλέντι του 15 Άυγουστου 2018 ............. Στο Παρασπόρι του δήμου Σητείας

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΑΚΗ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........

ΤΟ ΝΕΟ SITE ΣΗΤΕΙΑΚΑ ΝΕΑ

.............