Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου 2018

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις για παιδιά στην Βιβλιοθήκη της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης στο Κολυμπάρι.

Εκδηλώσεις για παιδιά με τίτλο “Το φως” θα πραγματοποιηθούν στην Βιβλιοθήκη της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης στο Κολυμπάρι. 

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:17/2/2018: 
Απόκριες! (5-10 ετών) «Ο Αρλεκίνος» και η δύναμη της φαντασίας, της αγάπης και της αισιόδοξης στάσης απέναντι στη ζωή… Διαβάζουμε το «Παραμύθι» της Ζωρζ Σαρρή και ζωγραφίζουμε τον δικό μας Αρλεκίνο!

24/2/2018: 
Κυριακή της Ορθοδοξίας (6-12 ετών) Διαβάζουμε μύθους και παραμύθια της Ζωής Κανάβα από το βιβλίο της με τίτλο «Το αλφαβητάρι της Κυριακής» και μαθαίνουμε καλούς τρόπους συμπεριφοράς, καταγράφοντας τις λέξεις-κλειδιά των ιστοριών.

3/3/2018: 
«Ο μικρός Συγγραφέας»  (6-10 ετών) Διαβάζουμε το βιβλίο του Νότη Ρόμα, «Ο μικρός Συγγραφέας» και μαθαίνουμε τα μυστικά, ώστε να γίνουμε και εμείς μικροί συγγραφείς, δημιουργώντας και γράφοντας στο τέλος τη δική μας ιστορία…

24/3/2018: 
«Γεώργιος Καραϊσκάκης» (5-9 ετών) Διαβάζουμε το βιβλίο του Φίλιππου Μανδηλαρά «Γεώργιος Καραϊσκάκης», με σκοπό οι ηρωικές πράξεις του Γεώργιου Καραϊσκάκη να εντυπωθούν στη μνήμη των παιδιών, μέσα από χαριτωμένα και απλά στιχάκια. Στο τέλος τα παιδιά θα ζωγραφίσουν την Ελληνική σημαία και θα γράψουν επάνω σε κάθε λωρίδα της, μια συλλαβή από τη φράση της Ελληνικής Επανάστασης «Ελευθερία ή Θάνατος».

31/3/2018: 
Πορεία προς το Πάσχα (6-10 ετών) Διαβάζουμε κείμενα μέσα από τη «Βίβλο για παιδιά» της Ζωής Κανάβα και συζητάμε ώστε να γίνει ακόμη πιο οικεία η Αγία Γραφή στα παιδιά.

14/4/2018 : 
«Έλμερ, ο παρδαλός ελέφαντας» (9-12 ετών) Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου (02/04), διαβάζουμε το παραμύθι «Έλμερ, ο παρδαλός ελέφαντας» του David Mckee και συζητάμε για αξίες, όπως ο σεβασμός στη διαφορετικότητα, τη φιλία και την αγάπη, τις οποίες ανακαλύπτουμε μέσα από το παιχνίδι! Ποιά χρώματα βλέπουμε στον Έλμερ; Εντοπίζουμε αυτά τα χρώματα στα ρούχα μας και στο φυσικό περιβάλλον και τον ζωγραφίζουμε!

21/4 /2018 
«Βιβλία Παντού!» (9-12 ετών) Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, διαβάζουμε για την περιπλάνηση της μικρής Άννας μέσα από τα συναισθήματά της, που αποτυπώνονται στο βιβλίο με τίτλο «ΦΤΕΡΟ ΣΤΟΝ ΑΝΕΜΟ» της Maxine Trottier, όπου μαζί με την οικογένειά της έφυγε από το σπίτι της για ν’ αναζητήσει μία καλύτερη ζωή.
Υπεύθυνος Εκπαιδευτικών Δράσεων: Ιωάννης Μουντογιαννάκης Επιστημονικός Συνεργάτης-Βιβλιοθηκονόμος της ΟΑΚ. Επικοινωνία: τηλ. 28240 22500 / 22245

email: library@oac.gr Ιστοσελίδα: http://www.libraryoac.gr/el/

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις για παιδιά στην Βιβλιοθήκη της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης στο Κολυμπάρι.
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
Λιάνα Σταρίδα: «Η θέση του δημάρχου δεν είναι στην Λότζια, αλλά στις γειτονιές»
Σωκράτης Κεφαλογιάννης: “Να φτιάξουμε τ’ Ανώγεια του μέλλοντος για μας και τα παιδιά μας”
Ο Γιώργος Τσαγκαράκης υποψήφιος σύμβουλος με τον Κώστα Μαμουλάκη
Η Ευαγγελία Φασουλάκη με τον συνδυασμό του δημάρχου Χερσονήσου
Την υποψηφιότητα του για τον δήμο Μινώα Πεδιάδας κατέθεσε ο Γιώργος Ε. Κασσάκης
Η Λεμονιά Σφακιανάκη υποψήφια δημοτ.σύμβουλος με τον συνδυασμό του δημάρχου Χερσονήσου

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Τα ιστορικά Ανώγεια ............. Επίσκεψη στο όμορφο χωριό Βρύσες ............. Το χωριό Ο Μέρωνας Αμαρίου ............. Επίσκεψη στο χωριό Κρουσώνας .............