Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018

Σύσκεψη στη ΔΕΥΑΗ για τον προγραμματισμό αξιοποίησης των νερών του βιολογικού και την άρδευση περιοχών του Ηρακλείου

Σε συνέχεια της τελευταίας πρόσφατης συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Ηρακλείου με θέμα την αξιοποίηση του βιολογικού καθαρισμού για την άρδευση όμορων περιοχών του Δήμου, πραγματοποιήθηκε σήμερα σύσκεψη στη ΔΕΥΑ Ηρακλείου με αντικείμενο τον προγραμματισμό και σχεδιασμό της αξιοποίησης του βιολογικού, βάζοντας σε προτεραιότητα τις περιοχές Φοινικιά-Μαλάδες και Βασιλειές- Σύλλαμος (μέχρι Κνωσσό).

Η σημερινή συνάντηση προχωρά και βάζει επί τάπητος όλες τις τεχνικές λεπτομέρειες για την αξιοποίηση του βιολογικού καθαρισμού με στόχο την άρδευση των καλλιεργήσιμων εκτάσεων στις γύρω περιοχές του Ηρακλείου.
Επισημαίνεται ότι η οριστική μελέτη υπολογίζεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Οκτώβρη του 2019 με στόχο τη δημοπράτηση του έργου μέσα στο 2019 για να ακολουθήσουν στο επόμενο στάδιο οι περιοχές ΔαφνέςΑγ.Μύρωνας και Προφήτης Ηλίας.
Ανάμεσα στα άλλα θέματα που συζητήθηκαν κατά τη σύσκεψη είναι οι επικείμενες 8 γεωτρήσεις στο ελεγκτικό, η μελέτη για τον άντληση νερού από τον Αλμυρό ποταμό, αλλά και οι δύο μελέτες που αφορούν τις περιοχές Αγ.Βλάσσης και Αγ.Σύλλας, το έργο Θέρισσος-Μασταμπά, καθώς και το έργο της Χρυσοπηγής.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Ηρακλείου Γιάννης Ρασούλης, ο Αντιπρόεδρος Μανώλης Χαιρέτης, η προϊσταμένη του Τμήματος Μελετών  Πόπη Τζαβλάκη, συνεργάτες του γραφείου του βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Ηγουμενίδη, ο Γιάννης Μπορμπουδάκης από την Ανώνυμη Εταιρική Σύμπραξη, ο Άγγελος Καλαθάκης από την Ομάδα Σταφυλοπαραγωγών Αρχανών, και από την δημοτική παράταξη «Ενεργοί Πολίτες» ο επικεφαλής Ηλίας Λυγερός, το μέλος Γιώργος Μανδαλάκης και ο επιστημονικός συνεργάτης Σπύρος Δοκιανάκης.
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ............. ............. .............
ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Το κρυμμένο ελληνικό φιόρδ - Η μεγαλύτερη παραλία στην Κρήτη - Φοινικόδασος Αγ. Νικήτα - Μάρτσαλο ............. ............. ............. .............
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ Η ερωτική σκηνή μεταξύ δύο λεπρών - «Είμαι Σύριος από την Κρήτη» - Οι τρίκυκλες που άλλαξαν την ζωή ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Το Κατωφύγι του δήμου Βιάννου ............. Ο Εμπρόσνερος ή Μπρόσνερος ............. Το γραφικό χωριό Αστυράκι ............. Τα Πιτσίδια του δήμου Φαιστού .............

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........