Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2018

Το Πευκοθυμαρόμελο Κρήτης πιστοποιήθηκε ως Προϊόν Ονομασίας Προέλευσης


Την αναγνώριση της κρητικής ποικιλίας μελιού «Πευκοθυμαρόμελο», ως Προϊόντος Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ), ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος του Μελισσοκομικού Συλλόγου Χανίων Ηλίας Χαλακατεβάκης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που δόθηκε στην αντιπεριφέρεια Χανίων για τις εκδηλώσεις του 3ου Φεστιβάλ «Κερνάμε Ελλάδα» που θα πραγματοποιηθεί στις 23, 24 και 25 Φεβρουαρίου στα Χανιά.
Όπως έκανε γνωστό ο κ. Χαλακατεβάκης, «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε την αίτηση καταχώρισης του πευκοθυμαρόμελου Κρήτης στο μητρώο των προστατευόμενων ονομασιών προέλευσης (ΠΟΠ). Πρόκειται για θετική εξέλιξη που θα τονώσει την αγορά του κρητικού μελιού και παράλληλα θα βοηθήσει τις εξαγωγές».Στο φεστιβάλ «Κερνάμε Ελλάδα» θα συμμετέχουν με δικά τους περίπτερα περισσότεροι από πενήντα εκθέτες παρουσιάζοντας προϊόντα από την Κρήτη και άλλες περιοχές της χώρας.
«Μέσα από αυτό το φεστιβάλ θέλουμε να ωθήσουμε τους Κρητικούς μπαίνοντας σε ένα κατάστημα να προτιμούν τα τοπικά προϊόντα, ενισχύοντας έτσι την παραγωγή και την οικονομία του τόπου μας» είπε, μεταξύ άλλων, κατά τη συνέντευξη Τύπου ο αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Βουλγαράκης.
«Στο φετινό φεστιβάλ θα δοθεί έμφαση στην προβολή προϊόντων από μικρές κυρίως επιχειρήσεις» επεσήμανε από την πλευρά του ο υπεύθυνος διοργάνωσης του φεστιβάλ ειδικός σύμβουλος της αντιπεριφέρειας Δημήτρης Βενιανάκης.  
Στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν και οι εργασίες του 4ου Παγκρήτιου Μελισσοκομικού Συνεδρίου.

πηγη - απε
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
Λιάνα Σταρίδα: «Η θέση του δημάρχου δεν είναι στην Λότζια, αλλά στις γειτονιές»
Σωκράτης Κεφαλογιάννης: “Να φτιάξουμε τ’ Ανώγεια του μέλλοντος για μας και τα παιδιά μας”
Ο Γιώργος Τσαγκαράκης υποψήφιος σύμβουλος με τον Κώστα Μαμουλάκη
Η Ευαγγελία Φασουλάκη με τον συνδυασμό του δημάρχου Χερσονήσου
Την υποψηφιότητα του για τον δήμο Μινώα Πεδιάδας κατέθεσε ο Γιώργος Ε. Κασσάκης
Η Λεμονιά Σφακιανάκη υποψήφια δημοτ.σύμβουλος με τον συνδυασμό του δημάρχου Χερσονήσου

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Τα ιστορικά Ανώγεια ............. Επίσκεψη στο όμορφο χωριό Βρύσες ............. Το χωριό Ο Μέρωνας Αμαρίου ............. Επίσκεψη στο χωριό Κρουσώνας .............