Πέμπτη, 8 Φεβρουαρίου 2018

Κρητική πορτοκαλόπιτα χωρίς φύλλο

Ένα απλό, γρήγορο στην παρασκευή και νόστιμο παραδοσιακό γλυκό της Κρήτης. Γεμάτο ευωδιά. 

Υλικά :

3 ποτήρια αλεύρι 
2 ποτήρια ζάχαρη 
1 ποτήρι ελαιόλαδο 
2 ποτήρια χυμό πορτοκάλι 
1/2 φλιτζανάκι κονιάκ 
ξύσμα από ένα λεμόνι 
ξύσμα από 2 πορτοκάλια 
1 κ.γ. σόδα 
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 
1/2 κ.γ. κανέλα 
1/4 κ.γ. γαρύφαλλο




Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε το μπέικιν με το αλεύρι. Χτυπάμε το λαδί με τη ζάχαρη. Ρίχνουμε τα ξύσματα, το κονιάκ, την κανέλα και το γαρύφαλλο μέσα στο μείγμα του λαδιού. Ανακατεύουμε λίγο. Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκαλιού και το ρίχνουμε κι αυτό μέσα. Στο τέλος βάζουμε σιγά, σιγά και το αλεύρι και ανακατεύουμε να γίνει ένας παχύρρευστος χυλός τον οποίο αδειάζουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.








ΠΗΓΗ: http://www.yumyum.gr/
             www.mygreekdish.com
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ............. ............. .............
ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Η παραλία Βαθύ - Η παραλία Χρυσόστομος - Η παραλία Φυλακή - Η παραλία Μύρτος ............. ............. ............. .............
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ Πολυφωτογραφημένα μέρη της Κρήτης - Πεζοπορία στο φαράγγι του Ρίχτη - Τα γεφυράκια στις Καλύβες ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

4 μουσικοί στο γλέντι του 15 Άυγουστου 2018 ............. Στο Παρασπόρι του δήμου Σητείας

ΤΟ ΝΕΟ SITE ΣΗΤΕΙΑΚΑ ΝΕΑ

.............
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Το παραδοσιακό χωριό Δράπανος ............. Το χωριό Άγιος Θωμάς ............. Το χωριό Κεφαλάς Αποκορώνου ............. Το παραδοσιακό χωριό Βρύσες .............

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........