Δευτέρα, 5 Φεβρουαρίου 2018

“Πόλος έλξης” από όλη την Ελλάδα το φεστιβάλ ερασιτεχνικού θεάτρου με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης- ΠΕ Ηρακλείου


Με επιτυχία ξεκίνησε παρουσία εκπροσώπων των τεχνών, του πολιτισμού και πλήθους κόσμου το 2ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ  Ερασιτεχνικού Θεάτρου 3-11 Φεβρουαρίου στο κινηματοθέατρο Αστόρια που οργανώνει η “Θεατρική σκηνή Ηρακλείου” με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης-ΠΕ Ηρακλείου. Στο φεστιβάλ συμμετέχουν 7 θεατρικά σχήματα που έχουν προκριθεί από όλη την Ελλάδα με διαγωνιστικό χαρακτήρα ενώ η κριτική επιτροπή αποτελείται από τους: Τζένη Καλλέργη (ηθοποιό - συγγραφέα, σύζυγο Λυκούργου Καλλέργη), Κώστα Φέρρη (σκηνοθέτη της ταινίας Ρεμπέτικο- συγγραφέας ), Μαρία Χανιωτάκη (σκηνογράφο εικαστικό) Κάλλια Αναστασάκη (καθηγήτρια πιάνου - ιδιοκτήτρια  Μινωικού ωδείου Ηρακλείου) και Παρδαλίδου Αγγελική (ηθοποιό). 


Τιμώμενο πρόσωπο ο καταξιωμένος ηθοποιός  Γρηγόρης Βαλτινός όπου θα πραγματοποιηθεί ειδικό αφιέρωμα την Δευτέρα το βράδυ 5 Φεβρουαρίου στην Αστόρια. Πρεμιέρα στο φεστιβάλ έκανε το Σάββατο η Θεατρική Σκηνή Ηρακλείου Κρήτης στο έργο “Ήταν όλοι τους παιδιά μου” του  Άρθουρ Μίλερ ( εκτός συναγωνισμού) όπου χειροκροτήθηκαν θερμά οι ερασιτέχνες ηθοποιοί από τον κόσμο που είχε κατακλείσει το κινηματοθέατρο. Νωρίτερα τον Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Ευριπίδη Κουκιαδάκη, την κριτική επιτροπή και όλους τους παραβρεθέντες καλωσόρισε ο επικεφαλής της οργάνωσης Μάνος Μανιάς ο οποίος παράλληλα αναφέρθηκε στην σημαντικότητα του θεσμού για τον τόπο και ευχαρίστησε την Περιφέρεια Κρήτης-ΠΕ Ηρακλείου για την συνεργασία - στήριξη. 


Από την πλευρά του και ο κ. Κουκιαδάκης, καλωσόρισε στο Ηράκλειο την κριτική επιτροπή, τις αποστολές απ´ όλη την Ελλάδα, και όλους τους παραβρεθέντες, τονίζοντας ότι η Περιφέρεια δίδει έμφαση στον Πολιτισμό και συμμετέχει σε πρωτοβουλίες και δράσεις που αναδεικνύουν , προάγουν την τέχνη, τα γράμματα, την μουσική, τις παραδόσεις και την ιστορία του τόπου. 

Το υπόλοιπο πρόγραμμα των παραστάσεων έχει ως εξής:


Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου
Α΄ μέρος: Τιμητική βραδιά στον καταξιωμένο ηθοποιό Γρηγόρη Βαλτινό οποίος θα παραβρίσκεται
Β΄ μέρος Θεατρικό Εργαστήρι Σπερχειάδας – Μακρακώμης ΘΕΣΜΑ
Τα κόκκινα φανάρια του Αλέκου Γαλανού

Τρίτη 6 Φεβρουαρίου
Θεατρική ομάδα Νάουσας Πάρου
Ποιος ανακάλυψε την Αμερική της Χρύσας Σπηλιώτη

Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου
Φάρος Τυφλών Ελλάδας - 
Το πορτραίτο μιας Μαντόνας- Λαίδη Φθειροζολ  τουΤέννεση Ουιλλιαμς, Το αυγό του  Κώστα Μουρσελά


Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου
Θεατρική Ομάδα ΄΄ Fraction ΄΄ Καλαμάτας
Επείγοντα περιστατικά (Εχθροί εξ αίματος &Βιολογικός Μετανάστης ) του Αρκά

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου
Θεατρικός Όμιλος Ερμιονίδας
Το σπίτι της Μπερνάντα Άλμπα του Φ.Γ..Λορκα

Σάββατο 10 Φεβρουαρίου
Θεατρικό Εργαστήρι Διστόμου’’ Θεατροφρένεια΄΄-
Θάψτε τους νεκρούς του Irvin Shaw

Κυριακή 11 Φεβρουαρίου
Μουσική και τραγούδια από ΄΄το Σύνολο Νυκτών  και Τοξοτών οργάνων Κρήτης ΄΄

Απονομή βραβείων–τελετή λήξης
Ώρα έναρξης των παραστάσεων στο κινηματοθέατρο Αστόρια στις 9.30 το βράδυ. Γενική είσοδος 5 ευρώ. Πληροφορίες: 2813 013 218, 6932 858624, 6939 11 11 12

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........
ΠΟΛ