Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2018

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ


Υλικά:

1½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
κιλό µέτρια σε µέγεθος καλαµαράκια
1 µεγάλο κρεµµύδι
φρέσκα κρεµµυδάκια
κουταλιές της σούπας ψιλικοµµένο άνηθο
φλιτζάνια ρύζι
κουταλιές της σούπας δαµάσκηναψιλοκοµµένα
½ κουταλάκι µοσχοκάρυδο
χυµό 1 λεµονιού
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουµε και καθαρίζουµε τα καλαµαράκια. Τα αδειάζουµε βγάζοντας από µέσα την κεντρική µεµβράνη. Αφαιρούµε τα µουστάκια και τα ψιλοκόβουµε χωριστά σε ένα µπολ, στο οποίο προσθέτουµε τα κρεµµύδια, τον άνηθο, το ρύζι, τα δαµάσκηνα, το ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο, το µοσχοκάρυδο, λίγο αλάτι και το πιπέρι. Γεµίζουµε τα καλαµαράκια µε το µείγµα αυτό. Κλείνουµε το καθένα καλαµαράκι µε τη βοήθεια µιας σκληρής οδοντογλυφίδας. Τα τοποθετούµε σε µία φαρδιά κατσαρόλα, ρίχνουµε 1½ φλιτζάνι νερό, τα σκεπάζουµε και σιγοβράζουµε για 30-40 λεπτά. Βγάζουµε τα καλαµαράκια προσεκτικά µε ένα πιρούνι και τα τοποθετούµε σε ένα πυρέξ. Περιχύνουµε µε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το λεµόνι. Τα βάζουµε στον φούρνο για 20-30 λεπτά σε µέτρια θερµοκρασία µέχρι να ροδίσουν. Τα σερβίρουµε αφού κρυώσουν.

ΠΗΓΗ:http://www.incrediblecrete.gr/
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ............. ............. .........
ΠΡΟΣΩΠΑ O πλοίαρχος Νικολάος Λιοδάκης- Ο Β. Σκουλάς ερμηνεύει Γ. Ν. Ζερβάκη - Ο Ιγνάτιος σμίγει τον Γιώργο ............. ............. .............
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ Γυψωμένες μνήμες έτους 1968 - Νόστιμα σουβενίρ απο την Κρήτη - Το Παγκρήτιο Στάδιο Ηρακλείου ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........

ΤΟ ΝΕΟ SITE ΣΗΤΕΙΑΚΑ ΝΕΑ

.............
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Ο οικισμός ‘Βραχόκηπος’ ............. Το Καρύδι του δήμου Αγίου Νικολάου ............. Η αμφιθεατρική Ρούσσα Εκκλησιά ............. Αρχάνες και η γύρω περιοχή της .............