Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2018

5ο Open Coffee Heraklion το Σάββατο 3 Μαρτίου

Το 5o Open Coffee Heraklion θα μας “ταξιδέψει” μέσα από τρεις επιχειρήσεις που φιλοδοξούν να επαναπροσδιορίσουν τον όρο τουρισμός -τον τρόπο που εμείς και οι επισκέπτες μας ταξιδεύουμε ή βιώνουμε μια τουριστική εμπειρία.
Όταν ακούμε για τον τουρισμό στην Ελλάδα συνήθως σκεφτόμαστε θάλασσα, ήλιο, ωραίο φαγητό, ξενοδοχεία και αρχαιολογικούς χώρους.

Πέρα όμως από τις παραδοσιακές και διαχρονικές υπηρεσίες τουρισμού συναντάμε τα τελευταία χρόνια νεοφυείς επιχειρήσεις που, βασιζόμενες στην τεχνολογία και την καινοτομία, επενδύουν στον τουριστικό τομέα δημιουργώντας προστιθέμενη αξία στην εμπειρία των επισκεπτών. Οι τουριστικού ενδιαφέροντος startups συμβάλλουν έντονα στην τουριστική βιομηχανία και βοηθούν την Ελλάδα να εδραιωθεί ακόμη περισσότερο ως διεθνής προορισμός διακοπών!
 
Το 5o Open Coffee Heraklion (https://goo.gl/w89G25), που θα πραγματοποιηθεί στις 3 Μαρτίου, θα μας “ταξιδέψει” μέσα από τρεις επιχειρήσεις που φιλοδοξούν να επαναπροσδιορίσουν τον όρο τουρισμός -τον τρόπο που εμείς και οι επισκέπτες μας ταξιδεύουμε ή βιώνουμε μια τουριστική εμπειρία.
 
Φυσικά, δεν θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερος χώρος φιλοξενίας του συγκεκριμένου Open Coffee event από ένα μουσείο που δίνει παλμό στην τουριστική ζωή του Ηρακλείου, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας (www.nhmc.uoc.gr).
 
Οι πόρτες θα ανοίξουν στις 18:00 και το Crop (www.crop.coffee/el) θα μας προετοιμάσει δυναμικά για τις ομιλίες, προσφέροντάς μας τον πιο αρωματικό καφέ της πόλης. Στις 18:30 θα ξεκινήσουν οι ομιλίες, οι οποίες θα είναι:
 
Χρήστος Σπαθαράκης, Co-founder της πλατφόρμας Ferryhopper (www.ferryhopper.com/el/
Θα μας μιλήσει για το πώς μια παρέα τεσσάρων φίλων χωρίς κάποιο επιχειρηματικό background κατάφερε να “ταράξει τα νερά” στη βιομηχανία της ακτοπλοΐας και του τουρισμού. Η ιδέα τους καλύπτει ένα πραγματικό κενό της αγοράς, που όλοι έχουμε αντιμετωπίσει στις διακοπές μας, δημιουργώντας μια καινοτόμα πλατφόρμα κράτησης ακτοπλοϊκών εισιτηρίων. Ο Χρήστος θα μας εξηγήσει πώς η ιδέα τους έγινε πράξη, τι αντιμετώπισαν στο «ταξίδι» τους μέχρι τώρα, τι έμαθαν όταν αποφάσισαν να ασχοληθούν με την επιχειρηματικότητα και θα μας δώσει πληροφορίες για τη σημασία που έχει η startup τους για την τουριστική βιομηχανία.
 
Μαρία Τσιγώνη, Co-founder της πλατφόρμας Kids Love Greece (www.kidslovegreece.com/el/
Τι συμβαίνει όταν μερικές expert μαμάδες αποφασίζουν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να δημιουργήσουν μια προσωποποιημένη ταξιδιωτική εμπειρία για όλη την οικογένεια; Λέγεται Kids Love Greece και πρόκειται για μία πλατφόρμα που αναδεικνύει την Ελλάδα, ξεκινώντας από την Κρήτη, σαν ένα ιδανικό προορισμό για οικογενειακές διακοπές, με βάση την αντικειμενική πληροφόρηση αποκλειστικά από προσωπικές εμπειρίες γονέων. Θα ακούσουμε λεπτομέρειες για την εξέλιξη της ιδέας τους και για το πώς κατάφερε ένα portal με πληροφορίες να αποκτήσει το δικό του προϊόν, κοινότητα και πελάτες, διατηρώντας τις αρχικές αξίες της ομάδας.  
 
Δάφνη Τσεβρένη, Co-founder & CBDO της εφαρμογής Clio Muse (https:/cliomuseapp.com)
Η Δάφνη θα είναι η ξεναγός μας σε μια ιστορία στην οποία τρεις νέοι, από διαφορετικά μεταξύ τους backgrounds που τους ενώνει η αγάπη τους για τα μουσεία, κατάφεραν να δημιουργήσουν μια ομάδα και μια καινοτόμα εφαρμογή ξενάγησης. Σκοπός τους είναι οι επισκέπτες να ανακαλύπτουν αυθεντικές ιστορίες και να συνδέονται βιωματικά με τα εκθέματα, έχοντας τον προσωπικό τους ξεναγό. Θα μοιραστεί μαζί μας την πορεία της ομάδας, δίνοντας έμφαση στην μετατροπή μιας γενικής ιδέας σε μια υλοποιήσιμη εφαρμογή, που έχει φτάσει μέχρι τη Βοστώνη, καθώς και τα σχέδιά τους να δημιουργήσουν μία πλατφόρμα παγκόσμιας εμβέλειας.
 
Μετά το τέλος των παρουσιάσεων θα υπάρχει ο καθιερωμένος χρόνος για να μιλήσουμε με τους ομιλητές και τους υπόλοιπους συμμετέχοντες, να ανταλλάξουμε γνώμες για όσα ακούσαμε και να αναρωτηθούμε για τις δικές μας ιδέες και δραστηριότητες.
Η πρόσκληση είναι ανοιχτή για όλους όσους δημιουργούν ή θέλουν να δημιουργήσουν, για εκείνους που θέλουν να ασχοληθούν με το επιχειρείν, να γνωρίσουν ανθρώπους μέσα από το χώρο αυτό, να ανταλλάξουν ιδέες ή να εξελίξουν τις ήδη υπάρχουσες.
Η συμμετοχή είναι δωρεάν όμως οι θέσεις περιορισμένες. Γι’ αυτό δήλωσε τη συμμετοχή σου εδώ: https://goo.gl/w89G25
 
 
Μάθε περισσότερες πληροφορίες για το Open Coffee Heraklion 
στο blog  μας: www.opencoffeeheraklion.gr
στη σελίδα μας στο Facebook: www.facebook.com/opencoffeeher 

5ο Open Coffee Heraklion το Σάββατο 3 Μαρτίου
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
Λιάνα Σταρίδα: «Η θέση του δημάρχου δεν είναι στην Λότζια, αλλά στις γειτονιές»
Σωκράτης Κεφαλογιάννης: “Να φτιάξουμε τ’ Ανώγεια του μέλλοντος για μας και τα παιδιά μας”
Ο Γιώργος Τσαγκαράκης υποψήφιος σύμβουλος με τον Κώστα Μαμουλάκη
Η Ευαγγελία Φασουλάκη με τον συνδυασμό του δημάρχου Χερσονήσου
Την υποψηφιότητα του για τον δήμο Μινώα Πεδιάδας κατέθεσε ο Γιώργος Ε. Κασσάκης
Η Λεμονιά Σφακιανάκη υποψήφια δημοτ.σύμβουλος με τον συνδυασμό του δημάρχου Χερσονήσου

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Τα ιστορικά Ανώγεια ............. Επίσκεψη στο όμορφο χωριό Βρύσες ............. Το χωριό Ο Μέρωνας Αμαρίου ............. Επίσκεψη στο χωριό Κρουσώνας .............