Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου 2018

3ο Φεστιβάλ Πιάνου του Δήμου Ηρακλείου: Η Όπερα «Suor Angelica» του Puccini στον Άγιο Πέτρο των Δομινικανών

Μια σημαντική, καλλιτεχνική παράσταση, στον ατμοσφαιρικό χώρο του Αγίου Πέτρου των Δομινικανών, διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου το βράδυ του Σαββάτου, 17 Φεβρουαρίου 2018, στο πλαίσιο του 3ου Φεστιβάλ Πιάνου: Η δημοφιλής μονόπρακτη όπερα του Giacomo Puccini «Suor Angelica» παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο Ηράκλειο και με ελληνικούς υπέρτιτλους, από την Minotaur Opera, σε σκηνοθεσία και κουστούμια από την Aylin Bozok και μουσική διεύθυνση-πιάνο από τον Μιχάλη Αγγελάκη.
Ώρα έναρξης: 20.30.
Την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου, την ίδια ώρα, θα πραγματοποιηθεί γενική πρόβα.
Η είσοδος στο κοινό και για τις δυο βραδιές θα είναι ελεύθερη. Ωστόσο, επειδή οι θέσεις είναι αυστηρά 250 για κάθε βραδιά, την Παρασκευή από τις 09.00 έως τις 13.00, στο Πολύκεντρο Νεολαίας (Ανδρόγεω 2, ισόγειο) θα δίδονται δελτία εισόδου.


Η Μinotaur Opera απαρτίζεται από προσωπικό, μαθητές και αποφοίτους του Morley College του Λονδίνου, και δημιουργήθηκε με σκοπό την εκτός του κολεγίου προβολή παραστάσεων Όπερας επαγγελματικών προδιαγραφών.

Ο Ηρακλειώτης πιανίστας και μαέστρος Μιχάλης Αγγελάκης ειδικεύτηκε, μετά το πέρας των σπουδών του στο Ωδείο Αθηνών και στο Trinity College of Music του Λονδίνου, στο οπερατικό ρεπερτόριο μέσα από ειδικές υποτροφίες του National Opera Studio (trainee repetiteur, 2010) και της Βασιλικής Ακαδημίας του Λονδίνου (Lucille Graham Fellowship in Opera, 2014-15).Έχει επίσης συμμετάσχει στα ανταγωνιστικά προγράμματα ειδίκευσης της British Youth Opera και του Solti-Peretti Repetiteurs’ Masterclasses.
Οι επαγγελματικές του δραστηριότητες συμπεριλαμβάνουν τη μουσική διεύθυνση σε οπερατικούς θίασους όπως οι Hampstead Garden Opera, Opera Up-Close, Pop-Up Opera και άλλες, και από το 2011 συνοδεύει στο πιάνο και διευθύνει την Royal Opera House Thurrock Community Chorus.

Από το 2008 εργάζεται στο Morley College του Λονδίνου, στο οποίο έχει αναλάβει τα καθήκοντα της διεύθυνσης του τμήματος φωνητικής (Manager for Vocal Studies), καθώς και της καλλιτεχνικής διεύθυνσης του τμήματος Όπερας (Course Leader: Morley Opera School). Είναι επίσης μέλος του πιανιστικού κουαρτέτου Tetrachord, με το οποίο συμμετείχε στο 2ο Φεστίβαλ Πιάνου Ηρακλείου.


Γεννημένη σε οικογένεια μουσικών, η Tουρκοελβετίδα σκηνοθέτης Aylin Bozok ξεκίνησε πιάνο σε ηλικία 4 ετών και συμμετείχε στην παιδική χορωδία του Grand Théâtre de Genève. Έλαβε πτυχίο θεατρικής σκηνοθεσίας από το Bilkent University (Άγκυρα) και ήταν μία από τις νεότερες σκηνοθέτες που ανέβασε έργο στο Κρατικό Θέατρο της Κωνσταντινούπολης. Εκπαιδεύτηκε στο Σύστημα Stanislavski, έχει εμπειρία στην όπερα, το θέατρο, και τα μιούζικαλ. Το έντονο ενδιαφέρον της για το Συμβολισμό και τον Υπαρξισμό την οδήγησε στο να σκηνοθετήσει έργα όπως το A Dream Play (Strindberg), No Why (Whiting), Misunderstanding (Camus) και Intruder 
(Maeterlinck).Τραγουδούν:
Suor Angelica: Becca Marriott
Zia Principessa: Marianne Vidal
Suor Genovieffa: Clara Fournillier
La Badessa: Sarah Denbee
La Zelatrice: Anna Lawrence
Maestra delle Novizie: Alexandra Long
Suor Infermiera: Rebecca Moulton
Suor Dolcina: Olivia Moss
Conversa 1 / Cercatrice 1: Ingunn Hrafnkelsdottir
Conversa 2/ Cercatrice 2: Tina Gelnere
Suor Osmina/una Novizia: Marjorie Klespitz

3ο Φεστιβάλ Πιάνου του Δήμου Ηρακλείου: Η Όπερα «Suor Angelica» του Puccini στον Άγιο Πέτρο των Δομινικανών
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ............. ............. .........
ΠΡΟΣΩΠΑ O πλοίαρχος Νικολάος Λιοδάκης- Ιστορίες από το μέσα Λασίθι - Ο Ιγνάτιος σμίγει τον Γιώργο ............. ............. .............
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ Γυψωμένες μνήμες έτους 1968 - Νόστιμα σουβενίρ απο την Κρήτη - Το Παγκρήτιο Στάδιο Ηρακλείου ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........

ΤΟ ΝΕΟ SITE ΣΗΤΕΙΑΚΑ ΝΕΑ

.............
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Ο οικισμός ‘Βραχόκηπος’ ............. Το Καρύδι του δήμου Αγίου Νικολάου ............. Η αμφιθεατρική Ρούσσα Εκκλησιά ............. Αρχάνες και η γύρω περιοχή της .............