Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2018

Ολοκληρώνεται σήμερα Κυριακή 25 Φεβρουαρίου με θετικά μηνύματα η διεθνής τουριστική έκθεση που πραγματοποιείται στο Herning της Δανίας

Ολοκληρώνεται σήμερα Κυριακή 25 Φεβρουαρίου η διεθνής τουριστική έκθεση που πραγματοποιείται στο Herning της Δανίας και η οποία άνοιξε τις πύλες της την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου. 
Με ιδιαίτερα θετικά μηνύματα για τον ελληνικό τουρισμό και ένα παραπάνω για την περιοχή της Σητείας όπου και εκπροσωπείται απο τον πρόεδρο των ξενοδόχων Σητείας κύριο Γιάννη Κακουράκη και τον δήμαρχο της πόλης κύριο Θοδωρή Πατεράκη.


Η διεθνής τουριστική έκθεση πραγματοποιείται κάθε χρόνο και προσελκύει πάνω απο 60.000 επισκέπτες, εκπροσώπους των σημαντικότερων Τ.Οs και ταξιδιωτικών γραφείων της χώρας, καθώς και με δημοσιογράφους του τουριστικού Τύπου, με στόχο τόσο την προώθηση κοινών δράσεων για την προβολή της Ελλάδας και των εναλλακτικών μορφών τουρισμού που προσφέρει, όσο και τη διοργάνωση Press Trips στη χώρα μας.


Οι επισκέπτες του ελληνικού περιπτέρου εξέφρασαν την επιθυμία τους να επισκεφθούν και φέτος την Ελλάδα, καθώς κατά το 2017 οι Δανοί Τ.Οs είχαν εντάξει στα προγράμματά τους ώς νέους ελληνικούς προορισμούς, τη Σητεία αλλά και το Μεγανήσι Λευκάδας.
Πρόκειται για συμφωνίες που ανοίγουν την ομπρέλα του τουρισμού στην επαρχία Σητείας κάτι το οποίο διεφάνη ήδη με την έναρξη πτήσεων τσάρτερ από tour operators  της Σκανδιναβίας στο αεροδρόμιο της Σητείας.

Με προβολή του φυσικού κάλους της περιοχής και των παραδοσιακών προϊόντων η στόχευση φέτος γίνεται ακόμα σημαντικότερη.
Η έκθεση «Ferie for Alle» ξεκίνησε το 1998 και έχει εξελιχθεί στο μεγαλύτερο και σημαντικότερο τουριστικό γεγονός για την Σκανδιναβία. Το 2017 συγκέντρωσε 59.143 επισκέπτες και περισσότερους από 1.100 εκθέτες. Οι επισκέπτες έρχονται να εμπνευστούν και να αγοράσουν τις διακοπές των ονείρων τους. Σύμφωνα με τα στοιχεία των διοργανωτών της έκθεσης το 85% των επισκεπτών της, πάει διακοπές τουλάχιστον 2 φορές τον χρόνο ενώ το 51% έρχονται με σκοπό να κλείσουν τις διακοπές τους, να παραγγείλουν τροχόσπιτο ή εξοπλισμό για κάμπινγκ. Σύμφωνα πάντα με τα πρώτα στατιστικά των διοργανωτών φέτος τις 2 πρώτες μέρες ο αριθμός των επισκεπτών έφτασε τους 40.000, με αποτέλεσμα να ξεπεράσει την επισκεψιμότητα του 2017. Σύμφωνα με τα τουριστικά γραφεία τα οποία πωλούν πακέτα διακοπών κατά την διάρκεια της έκθεσης αναμένεται διψήφιο ποσοστό αύξησης στις κρατήσεις για την φετινή σεζόν. 


Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της Τράπεζας Ελλάδος, η χώρα μας είναι αγαπημένος προορισμός των Δανών. Οι αφίξεις από Δανία προς Ελλάδα ήταν 442.478 άτομα το 2017, σημειώνοντας αύξηση 15,1% σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά. Επιπλέον, σύμφωνα με έρευνα που διενήργησε ο τουριστικός πράκτορας της Δανίας Spies που ανήκει στον όμιλο Thomas Cook, σε δείγμα 10.198 Δανών, εννέα στους 10 Δανούς που έχουν ταξιδέψει στην Ελλάδα για διακοπές, επιθυμούν να επιστρέψουν. Οικογένειες, ζευγάρια και ταξιδιώτες νεαρής ηλικίας από τη Δανία δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση στη χώρα μας. Η έρευνα αναφέρει ότι το 89,4% έχει ταξιδέψει στην Ελλάδα. Το 42,2% έχει επισκεφθεί τη χώρα μας πάνω από 6 φορές, το 21% 4 έως 5 φορές και το 24,4% από 2 έως 3 φορές. 

Η αποστολή της Περιφέρειας Κρήτης, που αποτελούνταν από τα στελέχη του Τμήματος τουρισμού της Π.Ε. Λασιθίου Μαρία Λαβδάκη και Π.Ε. Ρεθύμνου Μανόλη Μαρκαντωνάκη, παρουσίασαν στους πολυπληθείς επισκέπτες  τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του νησιού ως ιδανικού και  ασφαλή προορισμού διακοπών ενώ παράλληλα έγινε παρουσίαση της Κρήτης σε τουριστικό τηλεοπτικό κανάλι της χώρας που ανήκει σε μεγάλο τουριστικό γραφείο της Σκανδιναβίας. 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
Λιάνα Σταρίδα: «Η θέση του δημάρχου δεν είναι στην Λότζια, αλλά στις γειτονιές»
Σωκράτης Κεφαλογιάννης: “Να φτιάξουμε τ’ Ανώγεια του μέλλοντος για μας και τα παιδιά μας”
Ο Γιώργος Τσαγκαράκης υποψήφιος σύμβουλος με τον Κώστα Μαμουλάκη
Η Ευαγγελία Φασουλάκη υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό του δημάρχου Χερσονήσου
Την υποψηφιότητα του για τον δήμο Μινώα Πεδιάδας κατέθεσε ο Γιώργος Ε. Κασσάκης
Η Λεμονιά Σφακιανάκη υποψήφια δημοτ.σύμβουλος με τον συνδυασμό του δημάρχου Χερσονήσου

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Τα ιστορικά Ανώγεια ............. Επίσκεψη στο όμορφο χωριό Βρύσες ............. Το χωριό Ο Μέρωνας Αμαρίου ............. Επίσκεψη στο χωριό Κρουσώνας .............