Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018

Επετειακό αφιέρωμα στον Κώστα Μουντάκη το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου στη Νέα Χώρα ΧανίωνΕπετειακό αφιέρωμα στον Πρωτομάστορα της Κρητικής μουσικής Κώστα Μουντάκη, 27 χρόνια από τον θάνατο, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου στις 7 το απόγευμα στο Πολιτιστικό Κέντρο «Κωνσταντινουπολειάδα» της Ενορίας Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Νέας Χώρας.

Για την ζωή και το έργο του Κώστα Μουντάκη θα μιλήσει η μουσικολόγος, καθηγήτρια μουσικής μέσης εκπαίδευσης κα Άννα- Μαρία Γιαννακοδήμου ενώ θα ακολουθήσει συναυλία από μαθητές και συνεργάτες του Μουντάκη όπως Δημήτρης Βακάκης, Νεκτάριος Κλωστράκης, Ιάκωβος Πατεράκης, Κυριάκος Σταυριανουδάκης και Αλέκος Φανουράκης. Ριζίτικα θα αποδώσει ο Βαγγέλης Κοπάσης. Το οπτικοακουστικό υλικό που θα προβληθεί έχει παραχωρηθεί από τον παραγωγό Γιώργο Σγουράκη. Τον συντονισμό της εκδήλωσης θα έχει η τ. Διευθύντρια της ΕΡΑ Χανίων Άννα Μακράκη– Καρέλα.
Κάλεσμα στην εκδήλωση απηύθυνε χθες ο Εφημέριος της Ενορίας Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πρωτ. Αντώνης Σαπουνάκης ο οποίος επεσήμανε ότι ο Κώστας Μουντάκης υπήρξε Πρωτεργάτης της Κρητικής Μουσικής, Δάσκαλος της Κρητικής λύρας στα Ωδεία της Κρήτης και «τιμώντας τη μνήμη του πραγματοποιούμε αυτό το “μουσικό μνημόσυνο”».
Πρόκειται για ένα «μουσικό αφιέρωμα μνήμης» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η τ. Διευθύντρια της ΕΡΑ Χανίων Άννα Μακράκη– Καρέλα, τονίζοντας ότι « δεν ξεχνάμε τον Κώστα Μουντάκη, τον θυμόμαστε και πάντα μας ακολουθεί με το έργο του, τους μαθητές του που σήμερα μεγαλουργούν και με την μεγάλη παρακαταθήκη του».
Ο Πρόεδρος του Πολυφωνικού Συλλόγου “Απόλλων” Χανίων Παύλος Σειραδάκης επεσήμανε ότι « ο Κώστας Μουντάκης για όσους τον γνωρίσαμε υπήρξε ο πρωτομάστορας, ο “αρχιτέκτονας” της γνήσιας κρητικής, λαϊκής παράδοσης και είναι τιμή να συμμετέχουμε σε αυτήν την εκδήλωση».
Η κα Γιασεμή Σπηλιοπούλου, τ. τεχνικός της ΕΡΑ Χανίων μίλησε για την συνεργασία που είχε με τον Κώστα Μουντάκη και το όραμα του να δημιουργηθεί κάποτε στο Πανεπιστήμιο Ρεθύμνου, έδρα Μουσικολογίας.

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ Το πρόγραμμα τουριστικής προβολής - Ξενοδοχειακές επενδύσεις - Ποιοτική διαμονή σε ξενοδοχείο ............. ............. .............
ΠΡΟΣΩΠΑ Για τη Χαρούλα Βερίγου (Ζωή Δικταίου)- Νέο τραγούδι Ελευθερία ή θάνατος - Σοφία Μανουσάκη ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Επίσκεψη στο χωριό Καρύδι ............. Επίσκεψη στο χωριό Μάρθα ............. Σητεία η πόλη με τα χιλιάδες σκαλοπάτια ............. Η Κριτσά απο τα μεγαλύτερα χωριά της Κρήτης .............