Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2018

Εντυπωσίασε η Κρήτη στη Σερβία. Αύξηση 15% στον Ελληνικό τουρισμό

Ιδιαίτερα θετικά είναι τα μηνύματα από την τουριστική αγορά της Σερβίας καθώς φέτος με βάση τις προκρατήσεις προβλέπεται αύξηση στον τουρισμό   της χώρας μας σε ποσοστό άνω του 15% σε σχέση με το 2017. Αυτό ανακοινώθηκε στην 40η Διεθνή έκθεση τουρισμού στο Βελιγράδι όπου ήταν δυναμική η παρουσία και προβολή της Κρήτης και της χώρας μας ευρύτερα . Η Ελλάδα στην έκθεση ήταν τιμώμενη χώρα, συγκεντρώνοντας τα φώτα της δημοσιότητας , ενώ τα εγκαίνια έγιναν  από κοινού από τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης της Σερβίας και Υπουργό τουρισμού κ. Ρασίμ Κλιάιτς και την Υπουργό τουρισμού της Ελλάδας Έλενα Κουντουρά. Στην έκθεση που είχε διάρκεια από 22 έως 25 Φεβρουαρίου συμμετείχαν εκθέτες απ όλο τον κόσμο, οι δε επισκέπτες, φορείς και πολίτες ξεπέρασαν τις 100.000.Η Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχε στην έκθεση με δικό της περίπτερο στον χώρο του ΕΟΤ, όπου ήταν δυναμική η παρουσία και προβολή του νησιού .Την Περιφέρεια εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβούλιου Γιώργος Πιτσούλης, ο  Αντιπεριφερειάρχης Νίκος Ξυλούρης , ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ρεθύμνου Γιάννης Παρασύρης, ο Δήμαρχος Μινώα Ζαχαρίας Καλογεράκης, υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας που υποδέχθηκαν στο περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης τον Σέρβο Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, Πρέσβεις, Εμπορικούς ακολούθους ,την κα. Κουντουρά, στελέχη του ΕΟΤ και είχαν συναντήσεις με κορυφαίους παράγοντες του τουρισμού και δημοσιογράφους Σερβικών και ξένων ΜΜΕ.
Επίσης σε συνεχεία των συναντήσεων με τους θεσμικούς εκπροσώπους από τον τουρισμό, συναντήσεις έγιναν  και με θεσμικούς εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης στο πλαίσιο της επωφελούς συνεργασίας με έντονο το ενδιαφέρον σε θέματα τουρισμού, ιδιαίτερα στον τομέα του Θρησκευτικού τουρισμού ,του πολιτισμού, κ.α.
« Ήταν μια επιτυχημένη έκθεση με συνεχώς αυξανόμενο ενδιαφέρον για την Κρήτη και γενικότερα την Ελλάδα» δήλωσαν μέλη της αποστολής στη Σερβία, προσθέτοντας, ότι, στην ενημέρωση που έγινε από τον Υπουργό της Σερβίας ήδη υπάρχει αύξηση 15% στις προκρατήσεις ενώ πυκνώνουν οι πτήσεις τσάρτερ  προς την Κρήτη το 2018.

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
Λιάνα Σταρίδα: «Η θέση του δημάρχου δεν είναι στην Λότζια, αλλά στις γειτονιές»
Σωκράτης Κεφαλογιάννης: “Να φτιάξουμε τ’ Ανώγεια του μέλλοντος για μας και τα παιδιά μας”
Ο Γιώργος Τσαγκαράκης υποψήφιος σύμβουλος με τον Κώστα Μαμουλάκη
Η Ευαγγελία Φασουλάκη με τον συνδυασμό του δημάρχου Χερσονήσου
Την υποψηφιότητα του για τον δήμο Μινώα Πεδιάδας κατέθεσε ο Γιώργος Ε. Κασσάκης
Η Λεμονιά Σφακιανάκη υποψήφια δημοτ.σύμβουλος με τον συνδυασμό του δημάρχου Χερσονήσου

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Τα ιστορικά Ανώγεια ............. Επίσκεψη στο όμορφο χωριό Βρύσες ............. Το χωριό Ο Μέρωνας Αμαρίου ............. Επίσκεψη στο χωριό Κρουσώνας .............