Σάββατο, 6 Ιανουαρίου 2018

Το πρώτο βραβείο στην κατηγορία SUPER SHORT DRONE για τον Δεκέμβριο του 2017 κατέκτησε η ταινία του Νίκου Σαράντου

Το πρώτο βραβείο στην κατηγορία SUPER SHORT DRONE για τον Δεκέμβριο του 2017 κατέκτησε η ταινία του Νίκου Σαράντου ''THE FACE OF ABANDONMENT'' στο ''THE BERLIN FLASH FILM FESTIVAL''


Η φωτογραφία του έχει φτάσει στην τελική τριάδα, ανάμεσα σε πολλές συμμετοχές.
Μάλιστα, ο νικητής θα αναδειχθεί από την ψηφοφορία του κοινού που θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου 2017.Δείτε την ταινία μικρού μήκους τραβηγμένη με drone:
«Το πρόσωπο της εγκατάλειψης«, ο ελληνικός τίτλος της ταινίας και της φωτογραφίας που διαγωνίζεται στο Φεστιβάλ, αναφέρεται σε ένα χωριό, 80 χιλιόμετρα ανατολικά του Ηρακλείου.
Πρόκειται για το μικρό, εγκαταλελειμμένο χωριό που βρίσκεται δίπλα στην Άνω Βιάννο, το Καλάμι.
Στο video drone φαίνεται από ψηλά ο πέτρινος οικισμός.
Πλέον φιλοξενεί μόλις 8 μόνιμους κατοίκους, που όλοι είναι ηλικιωμένοι.
Τη δεκαετία του ’70 αριθμούσε περίπου 600 κατοίκους, που σιγά σιγά άρχισαν να το εγκαταλείπουν και να εγκαθίστανται σε αστικά κέντρα.
Τα ανοιχτά παράθυρα και οι πόρτες, τα σκόρπια αντικείμενα, τα απομεινάρια της ανθρώπινης παρουσίας, αποτυπώνουν με έναν μοναδικό τρόπο «το πρόσωπο της εγκατάλειψης».
Στη φωτογραφία που επιλέχθηκε και έφτασε στον τελικό, απεικονίζεται ένα μανταλάκι σε μια αυτοσχέδια απλώστρα, με φόντο το μαγευτικό, καταπράσινο τοπίο.


ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ............. ............. .............
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ Το κορίτσι που το έλεγαν Ελιά - Η Χριστίνα του Ωνάση στο Ηρακλείο - Ο λόφος Καστρί ............. ............. .............
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Το χωριό Αμπελούζος - Το Παλαίκαστρο του δήμου Σητείας - Στέκι για καφεδάκι στο Καλάμι ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

4 μουσικοί στο γλέντι του 15 Άυγουστου 2018 ............. Στο Παρασπόρι του δήμου Σητείας

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........

ΤΟ ΝΕΟ SITE ΣΗΤΕΙΑΚΑ ΝΕΑ

.............