Κυριακή, 7 Ιανουαρίου 2018

Ξεκινούν αύριο Δευτέρα οι εργασίες ανάπλασης οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και τα δρομολόγια των mini bus


Ξεκινούν τη Δευτέρα οι εργασίες ανάπλασης στην οδό Ίδης – Νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και δρομολόγια mini bus

Δήμαρχος Ηρακλείου Β. Λαμπρινός: «Με τη συνεργασία των δημοτών, αλλάζουμε την πόλη».

Ξεκινά τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου η κυρίως φάση του έργου «Διαμόρφωση Άξονα στις Λεωφόρους Δικαιοσύνης - Ίδης - Καλοκαιρινού». Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα έργα ανάπλασης που έχουν γίνει ποτέ στο Ηράκλειο, με χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης 18 μήνες.
Ήδη , πριν τις γιορτές είχαν αρχίσει εργασίες στην οδό Ψαρομηλίγκων και από αυτή την εβδομάδα αρχίζουν και στην οδό Ίδης, στην οποία δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία οχημάτων για όσο διάστημα διαρκέσουν.
Οι σχετικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ισχύσουν από την Δευτέρα, έχουν ήδη ανακοινωθεί, όπως ανακοινώθηκαν και τα δυο νέα δρομολόγια mini bus που θα προσφέρουν δωρεάν έναν εναλλακτικό τρόπο μετακίνησης σε όσους επιθυμούν να προσεγγίσουν το κέντρο της πόλης.Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, με αφορμή την έναρξη των εργασιών, δήλωσε:
«Το έργο που ξεκίνησε ουσιαστικά λίγο πριν τις γιορτές και τώρα μπαίνει στην κυρίως φάση του, είναι ένα από τα μεγαλύτερα που έχουν γίνει ποτέ στο Ηράκλειο. Όταν ολοκληρωθεί, ευελπιστούμε ότι η πόλη μας θα αποκτήσει ένα ιστορικό κέντρο σύγχρονο, φιλικό προς τους πεζούς, ελκυστικό για κατοίκους και επισκέπτες, που θα σέβεται και θα αναδεικνύει την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου και ταυτόχρονα θα
δώσει ώθηση στον τουρισμό και την τοπική επιχειρηματικότητα. Ένα ιστορικό κέντρο αντάξιό της!
Αλλάζουμε το Ηράκλειο. Και σας καλούμε να το αλλάξουμε μαζί. Σε κάθε βήμα αυτής της μεγάλης αλλαγής θα χρειαστούμε, την κατανόηση, την υπομονή και την συνεργασία σας. Παρότι ο προγραμματισμός μας προβλέπει δωρεάν εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης από και προς το κέντρο, θεωρούμε βέβαιο ότι ειδικά το πρώτο διάστημα θα υπάρξει ταλαιπωρία για τους δημότες. Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε αυτή η ταλαιπωρία να είναι η μικρότερη δυνατή. Και ασφαλώς είμαστε ανοιχτοί σε κριτική αλλά και σε προτάσεις που δεν έχουμε σκεφτεί και ενδεχομένως να βοηθήσουν στην άμβλυνση όποιων προβλημάτων προκύψουν.
Ωστόσο, ξεκινάμε με τη σιγουριά ότι το τελικό αποτέλεσμα θα αξίζει τον κόπο και με την αισιοδοξία ότι οι δημότες θα μας βοηθήσουν ουσιαστικά:

- Με τον σεβασμό τους στις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.
- Με τη χρήση των mini bus.
- Με καλή διάθεση και κυρίως με αλλαγή νοοτροπίας. Ήρθε η ώρα και στο Ηράκλειο να απολαύσουμε τα οφέλη ενός κέντρου χωρίς Ι.Χ..
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθειά σας».Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
(Ανακοίνωση της Αστυνομίας)

Λόγω εκτέλεσης έργων στο κέντρο της πόλης του Ηράκλειου θα πραγματοποιηθούν οι κάτωθι προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, που ως σκοπό έχουν, την απρόσκοπτη και ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και προβλέπουν:
- Την διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην οδό Ίδης και σε τμήματα των οδών Καλοκαιρινού και Ψαρομηλίγκων.
- Την αντιδρόμηση της οδού Αβέρωφ με κατεύθυνση από την Πλατεία Ελευθερίας προς την Πλατεία Κορνάρου.
- Την μετατροπή από μονής σε διπλής κατεύθυνσης των οχημάτων στην Πλατεία
Κορνάρου από την οδό Έβανς έως την συμβολή της με την οδό Κυρίλλου Λουκάρεως.
- Την μετατροπή από μονής σε διπλής κατεύθυνσης των οχημάτων σε όλο το μήκος των οδών Κυρίλλου Λουκάρεως, Αγίου Μηνά και Γιαμαλάκη,
- Την μετατροπή της υφιστάμενης νησίδας επί της συμβολής των οδών Έβανς, Αβέρωφ και Πλατείας Κορνάρου ώστε να παρέχεται η δυνατότητα κυκλικής πορείας των οχημάτων που εισέρχονται σε αυτήν με την ταυτόχρονη κατάργηση των υφισταμένων φωτεινών σηματοδοτών
- Την τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών για την ρύθμιση της κυκλοφορίας των οχημάτων στην συμβολή των οδών 1821 / Κύριλλου Λουκάρεως και Λ. Καλοκαιρινού / Αγ. Μηνά.
- Η τοποθέτηση εύκαμπτων πλαστικών στον άξονα όλων των οδών Πλ. Κορνάρου, Κυρ. Λουκάρεως, Αγίου Μηνά, Γιαμαλάκη για την μετατροπή τους από μονής σε διπλής κατεύθυνσης.
- Δεν επιτρέπεται η στάση και η στάθμευση των οχημάτων στην οδό Αβέρωφ (πλην των διαμορφωμένων εσοχών επί των πεζοδρομίων), επί της Πλ. Κορνάρου, στην οδό Κύριλλου Λουκάρεως, στην οδό Αγ. Μηνά και στην οδό Γιαμαλάκη με την τοποθέτηση πινακίδων Ρ-40,
- Στις κάθετες οδούς της οδού Αβέρωφ θα υπάρξει τοποθέτηση πινακίδων Ρ-27 ή Ρ-28 ανάλογα, ώστε τα οχήματα να οδηγούνται προς την σωστή κατεύθυνση. Στην διασταύρωση δε της οδού Αβέρωφ και Έβανς και εκατέρωθεν της οδού Αβέρωφ θα υπάρξει η τοποθέτηση πινακίδας Ρ-7 για την σαφέστερη ενημέρωση των οδηγών.
- Σε όλες τις κάθετες οδούς των οδών Γιαμαλάκη, Αγ. Μηνά, Κύριλλου Λουκάρεως και πλ. Κορνάρου δεν θα επιτρέπονται οι αριστερές στροφές των οχημάτων με την τοποθέτηση τόσο πινακίδων Ρ-27 εκατέρωθεν των κάθετων οδών αυτών, όσο και με την τοποθέτηση στο σημείο των διασταυρώσεων, εύκαμπτων πλαστικών οριοδεικτών (κολωνάκια) με μεγαλύτερη πυκνότητα.
- Τοποθέτηση πινακίδας Ρ-50 επί της Λ. Καλοκαιρινού, πριν τη διασταύρωση αυτής με την οδό Αγίου Μηνά.
- Η διατήρηση των υφιστάμενων στάσεων των αστικών λεωφορείων και η
δημιουργία νέων επί της οδού Αβέρωφ και πλησίον του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Μηνά σε απόσταση 50 μέτρων από την υφιστάμενη στάση, προς την Λ. Καλοκαιρινού.
- Η αλλαγή της εισόδου – εξόδου των οχημάτων Δ.Χ.ΤΑΞΙ από τον διαμορφωμένο χώρο της Πλ. Κορνάρου, τα οποία θα εξέρχονται προς την οδό Κυρ. Λουκάρεως / Αγ. Μηνά.

Επιπρόσθετα θα τοποθετηθούν οι κάτωθι πληροφοριακές πινακίδες:
- Στην οδό Έβανς και στο ύψος της οδού Μανουσογιάννη θα υπάρξει τοποθέτηση πληροφοριακής πινακίδας με την ένδειξη ‘’ΟΔΟΣ ΑΒΕΡΩΦ ΚΛΕΙΣΤΗ ΠΡΟΣ ΠΛ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ’’.
- Στην οδό Δημοκρατίας στο ύψος της οδού Βίγλας τοποθετηθούν δυο πληροφοριακές πινακίδες με την ένδειξη ‘’ΟΔΟΣ ΑΒΕΡΩΦ ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣ Λ. ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΥ’’


Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων για την καλύτερη εξυπηρέτηση τους και για την αποφυγή ατυχήματος και κυκλοφοριακών προβλημάτων, να κινούνται στις ανωτέρω οδούς με ιδιαίτερη προσοχή και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων και της υπάρχουσας σήμανσης
Τα νέα δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ
(Ανακοίνωση Αστικού ΚΤΕΛ)
Από την Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018 και λόγω της έναρξης των εργασιών ανάπλασης του Κέντρου της Πόλεως μας θα γίνουν οι παρακάτω τροποποιήσεις στα Δρομολόγια του Αστικού Κ. Τ. Ε.Λ.
1)ΓΡΑΜΜΗ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ - ΓΙΟΦΥΡΟ
Όλες οι διαδρομές που διεξάγονται διαμέσου της Δικαιοσύνης – Καλοκαιρινού θα ακολουθούν την διαδρομή Πλατεία Ελευθερίας – Ανώνυμη – Αβέρωφ – Πλατεία Κορνάρου – Αγ. Μηνά – Καλοκαιρινού κατά την προς Γιόφυρο διαδρομή.
2)ΓΙΟΦΥΡΟ – ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ
Όλες οι διαδρομές από Γιόφυρο προς Αεροδρόμιο θα ακολουθούν την Διαδρομή 62Μαρτύρων – Καλοκαιρινού – Αγ. Μηνά – Πλ. Κορνάρου – Εβανς – Πλ. Κύπρου – Χαριλ. Τρικούπη – Δημοκρατίας – Πλ. Ελευθερίας – Ικάρου.

3)ΓΡΑΜΜΗ ΛΙΜΕΝΟΣ – Κνωσσού – Φορτέτσας – Μασταμπά – Βασιλειές – Σκαλάνι – Μεσαμπελιές – Αγ. Αικατερίνη
Για τις παραπάνω διαδρομές θα ακολουθείται η μέχρι σήμερα διαδρομή και στην αναχώρηση και στην επιστροφή έως ότου γίνει έναρξη εργασιών επί της Λεωφόρου Δικαιοσύνης εκτός της Επιστροφής της Γραμμής ΜΑΣΤΑΜΠΑ η οποία θα έχει την επιστροφή από Πλ. Κύπρου – ΈΒανς – Πλ.Κορνάρου – Αγ. Μηνά – Γιαμαλάκη – Σοφ. Βενιζέλου – Λιμάνι.


ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ MINI BUS
Από την Δευτέρα 8Ιανουαρίου 2018 θα ξεκινήσει ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΑ η λειτουργία των δύο(2) ΝΕΩΝ γραμμών σύμφωνα με την ΑΠΟΦΑΣΗ του Δημάρχου Ηρακλείου.
Οι δύο νέες γραμμές θα λειτουργούν καθημερινός από Δευτέρα έως και Παρασκευή και από 7.00πμ. έως 23.00μ.μ, και θα εκτελούνται δρομολόγια κυκλικά.
Η μεταφορά των επιβατών θα είναι ΔΩΡΕΑΝ.
Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ενδιαφερόμενων η Γραμμή1(ΚΟΚΚΙΝΗ) θα έχει 13 νέες και παλαιές στάσεις και η Γραμμή2(ΜΠΛΕ) θα έχει 17 νέες και παλαιές (φυλλάδιο ενημερωτικό θα διανεμηθεί) ως το παράρτημα στάσεων

ΓΡΑΜΜΗ 1:
Η Γραμμή 1 θα έχει αφετηρία και τέρμα το λιμάνι του Ηρακλείου και θα ακολουθεί την εξής διαδρομή: Λιμάνι – Εθν. Αντιστάσεως – Ικάρου – Αστόρια – Δικαιοσύνης – 1821 – Πλ. Κορνάρου – Έβανς(μεγάλη) – Πλαστήρα – Πολιτιστικό Κέντρο – Χανιώπορτα – Καλοκαιρινού – Γιαμαλάκη – Μητσοτάκη – Ενετικό Λιμάνι – ΟΛΗ – Λιμάνι.

ΣΤΑΣΕΙΣ ΓΡΑΜΜΗΣ 1 ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ
Αφετηρία (Λιμένας Ηρακλείου)
1η στάση: Ικάρου 3(Συνεταιριστική Τράπεζα), υφιστάμενη στάση
2η στάση: Πλατεία Ελευθερίας (Αστόρια), υφιστάμενη στάση
3η στάση: οδός 1821 αρ.62, υφιστάμενη στάση
4η στάση: Πλατεία Κορνάρου, υφιστάμενη στάση
5η στάση: Πλαστήρα 12 (Πύλη Ιησού), νέα στάση
6η στάση: Πλαστήρα 48 (Πολιτιστικό Κέντρο), νέα στάση
7η στάση: Πλαστήρα 92 (Πανανειο), υφιστάμενη στάση
8η στάση: Καλοκαιρινού 201 (1ο Δημοτικό Σχολείο), υφιστάμενη στάση
9η στάση: Καλοκαιρινού 133 (Αγία Παρασκευή), υφιστάμενη στάση
10η στάση: Στ. Γιαμαλάκη & Καζαντζάκη,νέα στάση
11η στάση Στ. Γιαμαλάκη 50 (Σοφ. Βενιζέλου), νέα στάση
12η στάση : Πλ. Κουντουριώτη (Ενετικό Λιμάνι), νέα στάση
13η στάση: Νεάρχου 10 (Υπεραστικό ΚΤΕΛ), νέα στάση
Αφετηρία (Λιμένας Ηρακλείου)


ΓΡΑΜΜΗ 2
Η Γραμμή 2 θα έχει αφετηρία και τέρμα το Παγκρήτιο Στάδιο και θα ακολουθεί την εξής διαδρομή: Παγκρήτιο Στάδιο – Καράβολας – Τάλως – Μητέρα – Αρχ. Μακαρίου – Καλοκαιρινού - Αγ. Μηνά – Πλ. Κορνάρου – Αγ. Μηνά – Γιαμαλάκη – Μουσείο Φυς. Ιστορίας – Μητέρα – Τάλως – Καράβολας – Παγκρήτιο Στάδιο.


ΣΤΑΣΕΙΣ ΓΡΑΜΜΗΣ 2 ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΗ
Αφετηρία (Παγκρήτιο Στάδιο)
1η στάση: Σοφοκλή Βενιζέλου (Σ/Μ Χαλκιαδάκης), νέα στάση
2η στάση: Σοφοκλή Βενιζέλου 168(Τάλως), νέα στάση
3η στάση: Σοφοκλή Βενιζέλου 95 (Μητέρα), νέα στάση
4η στάση: Αρχ. Μακαρίου 13 (Τράπεζα Πειραιώς), νέα στάση
5η στάση: Καλοκαιρινού 201 (1ο Δημ. Σχολείο), υφιστάμενη στάση
6η στάση: Καλοκαιρινού 133 (Αγία Παρασκευή), υφιστάμενη στάση
7η στάση: Κυρ. Λουκάρεως 10 ( Άγιος Μηνάς), υφιστάμενη στάση
8η στάση: Πλατεία Κορνάρου, υφιστάμενη στάση
9η στάση: Άγιος Μηνάς, υφιστάμενη στάση
10η στάση: Στ. Γιαμαλάκη & Καζαντζάκη,νέα στάση
11η στάση: Στ. Γιαμαλάκη 50 (Σοφ. Βενιζέλου), νέα στάση
12η στάση: Σοφ. Βενιζέλου 34 (Μουσείο Φυς. Ιστορίας), νέα στάση
13η στάση: Σοφοκλή Βενιζέλου 87 (Μητέρα), νέα στάση
14η στάση: Σοφοκλή Βενιζέλου 168 (Τάλως), νέα στάση
17η στάση: Σοφοκλή Βενιζέλου (Σ/Μ Χαλκιαδάκης), νέα στάση
Αφετηρία ( Παγκρήτιο Στάδιο
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
Λιάνα Σταρίδα: «Η θέση του δημάρχου δεν είναι στην Λότζια, αλλά στις γειτονιές»
Σωκράτης Κεφαλογιάννης: “Να φτιάξουμε τ’ Ανώγεια του μέλλοντος για μας και τα παιδιά μας”
Ο Γιώργος Τσαγκαράκης υποψήφιος σύμβουλος με τον Κώστα Μαμουλάκη
Η Ευαγγελία Φασουλάκη με τον συνδυασμό του δημάρχου Χερσονήσου
Την υποψηφιότητα του για τον δήμο Μινώα Πεδιάδας κατέθεσε ο Γιώργος Ε. Κασσάκης
Η Λεμονιά Σφακιανάκη υποψήφια δημοτ.σύμβουλος με τον συνδυασμό του δημάρχου Χερσονήσου

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ