Τρίτη, 30 Ιανουαρίου 2018

Στην έκθεση θαλάσσιου τουρισμού «BOOT» στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας συμμετείχε η Περιφέρεια Κρήτης

Στην έκθεση θαλάσσιου τουρισμού «BOOT» στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας συμμετείχε η Περιφέρεια Κρήτης
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η έκθεση θαλάσσιου τουρισμού «BOOT», στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας 20-28 Ιανουαρίου 2018, στην οποία συμμετείχε και η Περιφέρεια Κρήτης.


Η μεγαλύτερη και η πλέον γνωστή διεθνώς για σκάφη και θαλάσσια σπορ έκθεση εκτείνεται σε ένα χώρο 220.000 τ.μ, όπου ο επισκέπτης μπορεί να δοκιμάσει και να απολαύσει σχεδόν τα πάντα, που σχετίζονται με το θαλάσσιο στοιχείο και τις διακοπές, που έχουν επίκεντρο τη θάλασσα (στις 17 αίθουσες του εκθεσιακού κέντρου εκτίθενται ηλεκτροκίνητα σκάφη έως το τελευταίο είδος εξοπλισμού, που αφορά στη θάλασσα).


Στην έκθεση συμμετείχαν φέτος 1900 εκθέτες (μεταξύ αυτών και 40 Έλληνες εκθέτες) από 60 χώρες, ενώ πέρυσι ο αριθμός των επισκεπτών έφτασε τους 240.000.
Η Περιφέρεια Κρήτης δίνοντας έμφαση στον θεματικό τουρισμό, συμμετείχε στην έκθεση θαλάσσιου Τουρισμού στο Ντίσελντορφ ως συνεκθέτης, εντός του περιπτέρου του ΕΟΤ, με επικεφαλής τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Σταθάκη Ιωάννη και το Τμήμα Τουρισμού της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης, δίνοντας πληροφορίες σχετικά με την Ιστιοπλοΐα, τις Μαρίνες, τις καταδύσεις, τα Θαλάσσια σπορ κα.
Το περίπτερο του ΕΟΤ, στο οποίο φιλοξενήθηκε η Περιφέρεια Κρήτης, επισκέφθηκαν μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Κουρουμπλής Παναγιώτης και ο Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής & Ανάπτυξης κ. Τζιάλλας Γεώργιος.
Ο Θαλάσσιος τουρισμός μπορεί να αποτελέσει ένα δυναμικό κομμάτι του Ελληνικού Τουρισμού αρκεί να αναφέρουμε ότι απασχολεί 3,2 εκατομμύρια άτομα .
Αξίζει να σημειωθεί η Κρήτη έχει αρχίσει να καθιερώνεται στον Ιστοπλοϊκό χάρτη της Ευρώπης με διάφορα γραφεία να την προωθούν ως τέτοιο προορισμό, δίνοντας έμφαση στην ποικιλομορφία των ακτών της και στον τεράστιο πολιτισμικό της πλούτο, στοιχεία, που μπορούν να την αναδείξουν σε ένα σημαντικό παίχτη στον τομέα του θαλάσσιου τουρισμού.
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Οι Άνω και κάτω Ασίτες - Τα Σακτούρια στο νότιο Ρέθυμνο - Το εγκαταλελημένο χωριό Ράφτης ............. ............. .............
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ Πού ‘ναι η Χώρα τω Σφακιώ - Το ιστορικό φρούριο Φιρκάς - Το Ναυτικό μουσείο Κρήτης στα Χανιά ............. ............. .............
ΠΡΟΣΩΠΑ Ο φωτογράφος Γιώργος Τσούμπας - Η συγγραφέας Βαγγελιώ Καρακατσάνη - Ο Μανόλης Λεράκης και το αβοκάντο ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

4 μουσικοί στο γλέντι του 15 Άυγουστου 2018 ............. Στο Παρασπόρι του δήμου Σητείας

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΑΚΗ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........

ΤΟ ΝΕΟ SITE ΣΗΤΕΙΑΚΑ ΝΕΑ

.............