Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2018

Σας παρουσιάζουμε την μασκότ του Σητειακού Καρναβαλιού .


Με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση, 26 χρόνια μετά το πρώτο επίσημο και οργανωμένο καρναβάλι του Δήμου μας , σας παρουσιάζουμε την μασκότ του Σητειακού Καρναβαλιού .
Πρώτα απ όλα , να ευχαριστήσουμε όλους εσάς που στείλατε τις προτάσεις σας .
  • Η Οργανωτική επιτροπή μετά από πολύ σκέψη κατέληξε και επέλεξε το σχέδιο της Πόπης Αυγουστάκη το χταπόδι  
«Ο Πολύδωρος» το χταπόδι.

Το χταπόδι μας θα αλλάζει ρούχα και θα κρατάει διάφορα αντικείμενα αναλόγως με την κάθε εκδήλωση.

Σαν Χταπόδι που είναι , έχει πολλά πόδια ή χέρια για να προλαβαίνει να οργανώνει τις πολλές εκδηλώσεις που γίνονται την περίοδο των αποκριών.
  • Το όνομα του είναι «Πολύδωρος»

Κατά τη μυθολογία :Ήταν Βασιλιάς που ονομάστηκε «Πολύδωρος» επειδή στον γάμο του δέχτηκε πολλά δώρα από τους θεούς.
Εμάς όμως μας ενδιαφέρει ποιος ήταν ο Πολύδωρος στην Σητειακή παράδοση και ποιο συγκεκριμένα στον Ερωτόκριτο Του Β. Κορνάρου .
  • Ο Πολύδωρος ήταν ο πιστός φίλος του Ερωτόκριτου.
  • «Ο Ερωτόκριτος που δεν μπορεί να φανερώσει τον έρωτά του στην Αρετούσα , τον εκμυστηρεύεται στον πιστό του φίλο, τον Πολύδωρο και μαζί πηγαίνουν κάτω από το παράθυρό της τα βράδια και τις τραγουδούν.» «Αδέρφι μου, Πολύδωρε το ξέρω , το κατέχω, πως με τον έρωτα αυτό ξεμπερδεμό δεν έχω. Φλόγα μου καίει την καρδιά και δεν μπορώ να γιάνω και για την Αρετούσα μου θα πέσω να ποθάνω».

Για την ιστορία , η προτάσεις που στάλθηκαν ήταν : ένας καρχαρίας , ένας ξιφίας , δύο χελώνες, δύο ιππόκαμποι και τρία χταπόδια .
  • Η Οργανωτική επιτροπή του Σητειακού Καρναβαλιού.
  • ΠΗΓΗ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ............. ............. .............
ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Η παραλία Καλημέρα Κρήτη - Η μεγαλύτερη παραλία στην Κρήτη - Φοινικόδασος Αγ. Νικήτα - Μάρτσαλο ............. ............. ............. .............
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ Το σπίτι του Ναπολέοντα στη Κρήτη - Η μοναδική Αγία Ρουμέλη - Το Πλοίο Αγία Γαλήνη ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Το Τυμπάκι τον Νότο της Κρήτης ............. Ο Εμπρόσνερος ή Μπρόσνερος ............. Το γραφικό χωριό Αστυράκι ............. Μακρύγιαλος ο καλοκαιρινός προορισμός .............

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........