Παρασκευή, 26 Ιανουαρίου 2018

Ανυπολόγιστες οι ζημιές στα θερμοκήπια από τους θυελλώδεις ανέμους

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στην Ιεράπετρα, όπου «δεν υπάρχει θερμοκήπιο χωρίς ζημιά»


Ανυπολόγιστες είναι οι καταστροφές από τους θυελλώδεις ανέμους που πνέουν εδώ και 40 ώρες στην νοτιοανατολική Κρήτη.Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στην Ιεράπετρα και συγκεκριμένα στο ανατολικό τμήμα της με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο να αναφέρει πως «δεν υπάρχει θερμοκήπιο χωρίς ζημιά».«Η κατάσταση παραμένει τραγική. Σήμερα το πρωί κάναμε μία περιπολία στο ανατολικό τμήμα της Ιεράπετρας και φάνηκε το τεράστιο μέγεθος της καταστροφής. Η ζημιά είναι τεράστια καθώς δεν υπάρχει θερμοκήπιο που να μην έχει υποστεί καταστροφές. Στην χειρότερη έχει ισοπεδωθεί ενώ στην καλύτερη έχουν καταστραφεί οι καλλιέργειες», επισημαίνει μιλώντας στο cretapost, ο αντιδήμαρχος Ιεράπετρας και υπεύθυνος της δημοτικής ενότητας Μακρύ Γιαλού και Αγίου Ιωάννη, Μανώλης Βρυγιωνάκης.

Εδώ και δύο μέρες η Ιεράπετρα βρίσκεται στο έλεος των θυελλωδών ανέμων με τους κατοίκους της περιοχής να κάνουν λόγο για πρωτόγνωρες καιρικές συνθήκες.

«Πάνω από 40 ώρες πνέουν άνεμοι στην Ιεράπετρα από 9 έως 12 μποφόρ. Μάλιστα, οι ηλικιωμένοι κάτοικοι της περιοχής μου είπαν πως τέτοιες καιρικές συνθήκες δεν έχουν ξαναζήσει», επεσήμανε ο κ. Βρυγιωνάκης ενώ παράλληλα τόνισε πως χθες δεν υπήρχε ρεύμα στον Μακρύ Γιαλό από τις 12 το μεσημέρι έως τις 7 το βράδυ.Κλειστά τα σχολεία σε Ιεράπετρα, Οροπέδιο Λασιθίου και Βιάννο

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν από χθες στην Κρήτη είναι η αιτία που έκλεισαν τα σχολεία σε διάφορες περιοχές του νησιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κλειστά είναι όλα τα σχολεία στον δήμο Βιάννου, τον δήμο Ιεράπετρας αλλά και τον δήμο Οροπεδίου Λασιθίου.

«Αποφασίσαμε να κλείσουμε σήμερα τα σχολεία για ασφάλεια των μαθητών εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή. Ευτυχώς δεν έχουν προκληθεί προβλήματα. Παρακολουθούμε βέβαια τις καιρικές συνθήκες καθώς εκτός των ανέμων έχουμε και χιονοπτώσεις», ανέφερε στο cretapost, ο δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου, Γιάννης Στεφανάκης.

Πηγή: cretapost.gr

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Τα ιστορικά Ανώγεια ............. Επίσκεψη στο όμορφο χωριό Βρύσες ............. Το χωριό Πιρουνιανά ............. Επίσκεψη στο χωριό Κρουσώνας .............