Κυριακή, 21 Ιανουαρίου 2018

Η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει οικονομικά την ΕΛ.ΑΣ. στο νησί

H στήριξη από την Περιφέρεια στο έργο της ΕΛ.ΑΣ. στη Κρήτη, είναι δεδομένη και προς όλες τις κατευθύνσεις, ακόμα και οικονομική, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη, Σταύρο Αρναουτάκη, ο οποίος συναντήθηκε με το νέο προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηρακλείου.
Η Περιφέρεια Κρήτης εξετάζει μάλιστα, την ενίσχυση του εξοπλισμού και υποδομής της ΕΛΑΣ σε όλο το νησί, με την αγορά νέων περιπολικών, μέσω του ΕΣΠΑ, ενώ παράλληλα με την οικονομική στήριξή της, θα ολοκληρωθεί το έργο για την λειτουργία της Λέσχης Σίτισης στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου, όπου θα σιτίζονται όλοι οι ένστολοι.

Η ενίσχυση, από πλευράς της Περιφέρειας, του στόλου των οχημάτων της αστυνομίας, έχει θετικό αντίκτυπο στους ένστολους, δεδομένων των προβλημάτων που ανά διαστήματα αντιμετωπίζουν λόγω φθορών και επικινδυνότητας ορισμένων περιπολικών.
Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ρεθύμνου, Νίκος Μαλλιαρός: «Εννέα περιφέρειες της χώρας έχουν ήδη ενταχτεί σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ για την αναβάθμιση του αστυνομικού τους στόλου, εκτός από την Κρήτη. Οπότε, η υπόσχεση από πλευράς του κ. Αρναουτάκη δίνει αισιοδοξία στους ένστολους υπαλλήλους, μιας και είναι αναγκαία η ενίσχυση, αλλά και σε αρκετές περιπτώσεις και η αλλαγή του στόλου με νέα οχήματα.
Περιπολικά δηλαδή, ασφαλή, για να ανταπεξέλθουν με ασφάλεια οι αστυνομικοί στις υπηρεσιακές ανάγκες και κατ΄ επέκταση, στη διασφάλιση των πολιτών».

Σχετικά με το νέο μέγαρο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ρεθύμνου, οι γραφειοκρατικές διαδικασίες προχωρούν, ο σχετικός φάκελος βρίσκεται -σύμφωνα με τον κ. Μαλλιαρό- στην αποκεντρωμένη διοίκηση για έλεγχο, προκειμένου, στη συνέχεια, να διαβιβαστεί στο αρμόδιο για την κατασκευή του Μεγάρου, υπουργείο.
«Μπορεί να μην υπάρχει χρονοδιάγραμμα σύντομο για την ολοκλήρωση και παράδοση του νέου αστυνομικού Μεγάρου, αλλά είναι ελπιδοφόρο ότι όλα κινούνται γρήγορα, γεγονός που δείχνει το ενδιαφέρον, τόσο του αρχηγείου μας, όσο όμως και της τοπικής αυτοδιοίκησης» ανέφερε ο κ. Μαλλιαρός.
Μ. Λαμπαθάκης
ΠΗΓΗ - ΑΠΕ
ΠΡΟΣΩΠΑ 0 Μιχάλης Μακράκης- Ο Στρατηγός Γιώργος Κατεχάκης - Νίκος Χασαπλαδάκης-Καβράκι ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Επίσκεψη στο χωριό Δοριές ............. Επίσκεψη στο χωριό Ασκοί ............. Το χωριό Γαλατά του δήμου Μινώα Πεδιάδας ............. Επίσκεψη στο χωριό Λούμα .............