Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου 2018

ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΕΥΣΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΕ ΣΦΑΚΙΑΝΗ ΟΜΕΛΕΤΑ ΑΠΟ ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ ΚΑΙ ΑΝΘΟΓΑΛΟ


Υλικά

  • 2 κιλά κολοκύθια
  • 600-800 γρ. ανθόγαλο
  • 400 γρ. γάλα
  • 200 γρ. ανθότυρο
  • 1 μάτσο άνηθο
  • 8 αυγά
  • 100 γρ. αλεύρι
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση

Φτιάχνουμε 8 ομελέτες με 1 αυγό, λίγο γάλα, 25 γρμ. αλεύρι έκαστη.  Τηγανίζουμε τα κολοκύθια 200 γρμ. ψιλοκομμένα. Όταν ροδίσουν αφαιρούμε το λάδι και ρίχνουμε 200 γρμ. ανθόγαλο, 100 γρμ. γάλα, αλάτι, πιπέρι μέχρι να δέσουν.  Βάζουμε στο πιάτο μια ομελέτα, επάνω τα κολοκύθια, ανθότυρο και επάνω την άλλη ομελέτα.  Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο άνηθο.







Συνταγή: Ιωάννης Χ. Λάππας

ΠΗΓΗ: http://www.cretanfoodnews.gr/
ΠΡΟΣΩΠΑ 0 Μιχάλης Μακράκης- Το τραγούδι Ελευθερία ή θάνατος - Νίκος Χασαπλαδάκης-Καβράκι ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Επίσκεψη στο χωριό Δοριές ............. Επίσκεψη στο χωριό Ασκοί ............. Το χωριό Γαλατά του δήμου Μινώα Πεδιάδας ............. Επίσκεψη στο χωριό Λούμα .............