Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2018

Στους δρόμους κατεβαίνουν οι εκπαιδευτικοί των Χανίων


Στους δρόμους κατεβαίνουν οι εκπαιδευτικοί των Χανίων, καθώς προσανατολίζονται σε μαζικές κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας ενάντια στα μέτρα που προωθεί η Κυβέρνηση.
Η ΕΛΜΕ Χανίων προγραμματίζει μέσα στο επόμενο διάστημα μία σειρά από δράσεις, προκειμένου να στείλει το δικό της μήνυμα απέναντι στην Κυβερνητική πολιτική.

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε, επισημαίνει:
“Αναπτύσσουμε ανυποχώρητο παρατεταμένο αγώνα διαρκείας που θα ξεκινήσει τώρα και θα φτάσει μέχρι τέλος της χρονιάς, στις πανελλαδικές εξετάσεις. Οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις που θα εναλλάσσονται στις μορφές (συλλαλητήρια, μπλοκαρίσματα, εκδηλώσεις με γονείς και μαθητές, απεργιακές κινητοποιήσεις θα καθορίζονται από τις Γενικές Συνελεύσεις).
Άμεσα προτείνουμε:
1)Κηρύσσουμε το επόμενο δεκαπενθήμερο ημέρες ανυποχώρητου αγώνα και καθημερινής δράσης με κινητοποιήσεις συγκεντρώσεις, ενημερώσεις και εκδηλώσεις με βασικό μας σύνθημα «Τα μέτρα δεν θα περάσουν – δεν θα εφαρμοστούν!»
2)Συμμετέχουμε άμεσα ως σωματείο στις προγραμματισμένες συγκεντρώσεις στα ειρηνοδικεία όλης της χώρας ενάντια στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών.
3)Οργανώνουμε καμπάνια ενημερώσεων στα σχολεία με ευθύνη της ΕΛΜΕ για τα γενικότερα μέτρα του πολυνομοσχεδίου, τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για το νέο λύκειο, αλλά και τις γενικότερες εξελίξεις στην εκπαίδευση.
4)Συνεχίζουμε την καμπάνιας ενημέρωσης με συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις από κοινού με δασκάλους, γονείς και μαθητές και της κοινωνίας για τους στόχους των αναδιαρθρώσεων, του νέου λυκείου και της αναμοριοδότησης των σχολείων που εξάγγειλε η κυβέρνηση
5) Κηρύσσουμε πανεκπαιδευτική ημέρα δράσης μέσα στον Γενάρη με απεργιακό βήμα (24ωρη ή 48ωρη) και με πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια στην Αθήνα και στις μεγάλες πόλεις και με αιχμή την μη εφαρμογή των μνημονιακών αντιεκπαιδευτικών μέτρων (αύξηση ωραρίου, αυτονομία σχολείου –νέες δομές, αξιολόγηση-αποτιμηση εκπαιδευτικού έργου, νέο λύκειο, ΕΠΑΛ και τμήματα , αύξηση μαθητών ανά τμήμα, αναμοριοδότηση). Σε κάθε περίπτωση επιδιώκουμε κοινή συμπόρευση με την Α/μια
6)Συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που θα οργανωθούν από τα σωματεία στις 22/1 ημέρα που θα επικυρώνονται τα μέτρα της 3ης αξιολόγησης από το Γιούρογκρουπ.
7)Συμμετέχουμε και συμβάλλουμε σε πρωτοβουλίες πανεργατικού, αγωνιστικού, απεργιακού συντονισμό ομοσπονδιών και σωματείων για την ανατροπή των αντεργατικών και αντιλαϊκών πολιτικών, με πρώτο βήμα το συντονισμό με τους δασκάλους. Η ΟΛΜΕ να οργανώσει άμεσα συνάντηση με τη ΔΟΕ και οι ΕΛΜΕ σε όλη τη χώρα με τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε. τις επόμενες ημέρες.
8)Αποφασίζουμε για την εκτίμηση του αγώνα και την κλιμάκωσή του για το επόμενο διάστημα να πραγματοποιηθούν νέες Γ.Σ. των ΕΛΜΕ από τις 23/1 μέχρι 26/1 και Γ.Σ. των προέδρων των ΕΛΜΕ στις 27/1”.
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
Λιάνα Σταρίδα: «Η θέση του δημάρχου δεν είναι στην Λότζια, αλλά στις γειτονιές»
Σωκράτης Κεφαλογιάννης: “Να φτιάξουμε τ’ Ανώγεια του μέλλοντος για μας και τα παιδιά μας”
Ο Γιώργος Τσαγκαράκης υποψήφιος σύμβουλος με τον Κώστα Μαμουλάκη
Η Ευαγγελία Φασουλάκη με τον συνδυασμό του δημάρχου Χερσονήσου
Την υποψηφιότητα του για τον δήμο Μινώα Πεδιάδας κατέθεσε ο Γιώργος Ε. Κασσάκης
Η Λεμονιά Σφακιανάκη υποψήφια δημοτ.σύμβουλος με τον συνδυασμό του δημάρχου Χερσονήσου

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Τα ιστορικά Ανώγεια ............. Επίσκεψη στο όμορφο χωριό Βρύσες ............. Το χωριό Ο Μέρωνας Αμαρίου ............. Επίσκεψη στο χωριό Κρουσώνας .............