Σάββατο, 13 Ιανουαρίου 2018

ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΟΜΠΟΥΡΕΚΟ

Υλικά: 
½ κιλό κολοκύθια 
½ κιλό πατάτες
2 μεγάλες ντομάτες
400γρ. μυζήθρα
½ φλιτζάνι λάδι
λίγα φυλλαράκια δυόσμο
½ κουταλάκι ρίγανη
αλάτι
πιπέρι.

Εκτέλεση: 
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα λαχανικά. Κόβουμε τις πατάτες και τα κολοκυθάκια σε ροδέλες πάχους περίπου 1 εκατοστούκαι τα κρατάμε σε χωριστά μπολάκια. Θρυμματίζουμε το τυρί. Πάνω στα κολοκυθάκια τρίβουμε τις ντομάτες, ψιλοκόβουμε το δυόσμο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά. Σε λαδωμένο ταψάκι απλώνουμε τις μισές πατάτες και πάνω τους βάζουμε εναλλάξ 3 συνολικά στρώσεις με τυρί και κολοκυθάκια. Στο τέλος απλώνουμε τις υπόλοιπες πατάτες πασπαλισμένες με τη ρίγανη. Περιχύνουμε το λάδι και βάζουμε το κολοκυθομπούρεκο σε προθερμασμένο φούρνο. Ψήνουμε το φαγητό για μία ώρα περίπου, αρχικά σε δυνατή θερμοκρασία και στη συνέχεια σε χαμηλότερη.




ΠΗΓΗ: http://www.rethymnoguide.gr/
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ Στα υπόγεια του παγοποιείου - Το ιστορικό φρούριο Φιρκάς - Καθεδρικός Καθολικός ναός Χανίων ............. ............. ............. Η άγνωστη ταινία για τον Καζαντζάκη - Το κρητικό σπίτι στα Χανιά - Ζωντανά Καφενεία της Κρήτης ............. ............. .............
ΠΡΟΣΩΠΑ Η Γεωργία Νταγάκη κάνει τα όνειρα πράξη - Ο Γαλλοαργεντινός Άβελ Σεστάκ - Ο Θεόδωρος Βαρδινογιάννης ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

4 μουσικοί στο γλέντι του 15 Άυγουστου 2018 ............. Στο Παρασπόρι του δήμου Σητείας

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΑΚΗ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........

ΤΟ ΝΕΟ SITE ΣΗΤΕΙΑΚΑ ΝΕΑ

.............