Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου 2018

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΤΥΡΟΓΛΥΚΟ ΜΕ ΦΡΕΣΚΙΑ ΜΥΖΗΘΡΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΛΑ

Με την εξαιρετική φρέσκια μυζήθρα της εποχής φτιάξτε λαχταριστό τυρόγλυκο (cheesecake) που συμπληρώνεται με πορτοκάλι και αρωματίζεται με κανέλλα. Το γαλλικό pastis Landais που σας προτείνω, είναι ουσιαστικά ένα εύκολο τσουρέκι, που μπορείτε να του δώσετε ό,τι σχήμα θέλετε. Κι αν έχετε κέφι, φτιάξτε την προηγούμενη το ελαφρύ φυστικο-λεμονο-κέικ που είναι ό,τι χρειάζεται για να το σερβίρετε αργά το απόγευμα, με τον καφέ.



Τυρόγλυκο με μυζήθρα, πορτοκάλι και κανέλλα


Για 8 άτομα

Για την κρούστα:

  • 40 γραμμ. λιωμένο βούτυρο ελαφρά αλατισμένο, και λίγο ακόμη για να αλείψετε το ταψί
  • 150 γραμμ. μπισκότα κανέλλας ή digestive, με χαμηλά λιπαρά
  • 1 ασπράδι από αβγό μέτριο, ελαφρά χτυπημένο

Για τη γέμιση:

  • 500 γραμμ. μυζήθρα
  • 250 γραμμ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 κουτ. σούπας κόρνφλαουερ
  • 3 αβγά μεγάλα, χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 2-3 κουτ. σούπας Grand Marnier ή Cointreau ή κάποιο λικέρ πορτοκάλι
  • 1/2 κουτ. γλυκού κανέλα τριμμένη

Για τα πορτοκάλια σε σιρόπι (προαιρετικά):

  • 2-3 πορτοκάλια Μέρλιν
  • 50 γραμμ. ζάχαρη
  • 1/4 φλιτζανιού Grand Marnier ή Cointreau ή κάποιο λικέρ πορτοκάλι
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ Το Άνεμος που μας πήγαινε Θεσσαλονίκη - Το πλοίο Αγία Γαλήνη - Τα δίδυμα πλοία Κάντια και Ρέθυμνο ............. ............. .............
ΠΡΟΣΩΠΑ Ο εφοπλιστής Γιάννης Αγγελικούσης - Ο ( Καπετάνιος ) Γιώργος Βαρδινογιάννης - Ο λυράρης Γιάννης Μπουντρονικόλας ............. ............. .............
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Το Καλό χωριό του δήμου Χερσονήσου - Το Μοναστηράκι του δήμου Ιεράπετρας - Το ιστορικό χωριό Μέλαμπες ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Σας προτείνουμε να δείτε

4 μουσικοί στο γλέντι του 15 Άυγουστου 2018 ............. Στο Παρασπόρι του δήμου Σητείας

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΑΚΗ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........

ΤΟ ΝΕΟ SITE ΣΗΤΕΙΑΚΑ ΝΕΑ

.............