Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου 2018

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΤΥΡΟΓΛΥΚΟ ΜΕ ΦΡΕΣΚΙΑ ΜΥΖΗΘΡΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΛΑ

Με την εξαιρετική φρέσκια μυζήθρα της εποχής φτιάξτε λαχταριστό τυρόγλυκο (cheesecake) που συμπληρώνεται με πορτοκάλι και αρωματίζεται με κανέλλα. Το γαλλικό pastis Landais που σας προτείνω, είναι ουσιαστικά ένα εύκολο τσουρέκι, που μπορείτε να του δώσετε ό,τι σχήμα θέλετε. Κι αν έχετε κέφι, φτιάξτε την προηγούμενη το ελαφρύ φυστικο-λεμονο-κέικ που είναι ό,τι χρειάζεται για να το σερβίρετε αργά το απόγευμα, με τον καφέ.



Τυρόγλυκο με μυζήθρα, πορτοκάλι και κανέλλα


Για 8 άτομα

Για την κρούστα:

  • 40 γραμμ. λιωμένο βούτυρο ελαφρά αλατισμένο, και λίγο ακόμη για να αλείψετε το ταψί
  • 150 γραμμ. μπισκότα κανέλλας ή digestive, με χαμηλά λιπαρά
  • 1 ασπράδι από αβγό μέτριο, ελαφρά χτυπημένο

Για τη γέμιση:

  • 500 γραμμ. μυζήθρα
  • 250 γραμμ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 κουτ. σούπας κόρνφλαουερ
  • 3 αβγά μεγάλα, χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 2-3 κουτ. σούπας Grand Marnier ή Cointreau ή κάποιο λικέρ πορτοκάλι
  • 1/2 κουτ. γλυκού κανέλα τριμμένη

Για τα πορτοκάλια σε σιρόπι (προαιρετικά):

  • 2-3 πορτοκάλια Μέρλιν
  • 50 γραμμ. ζάχαρη
  • 1/4 φλιτζανιού Grand Marnier ή Cointreau ή κάποιο λικέρ πορτοκάλι
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ Στα υπόγεια του παγοποιείου - Το ιστορικό φρούριο Φιρκάς - Καθεδρικός Καθολικός ναός Χανίων ............. ............. ............. Η άγνωστη ταινία για τον Καζαντζάκη - Το κρητικό σπίτι στα Χανιά - Ζωντανά Καφενεία της Κρήτης ............. ............. .............
ΠΡΟΣΩΠΑ Η Γεωργία Νταγάκη κάνει τα όνειρα πράξη - Ο Γαλλοαργεντινός Άβελ Σεστάκ - Ο Θεόδωρος Βαρδινογιάννης ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

4 μουσικοί στο γλέντι του 15 Άυγουστου 2018 ............. Στο Παρασπόρι του δήμου Σητείας

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΑΚΗ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........

ΤΟ ΝΕΟ SITE ΣΗΤΕΙΑΚΑ ΝΕΑ

.............