Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2018

Συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου Β. Λαμπρινού με εκπροσώπους της Ύπατης Αρμοστείας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Συνάντηση με αντιπροσωπεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είχε το πρωί της Τρίτης 23 Ιανουαρίου, στο γραφείο του στη Λότζια, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός. Βασικό αντικείμενο της συζήτησης ήταν η μέχρι στιγμής πορεία του προγράμματος Στέγασης Αιτούντων Άσυλο στην Κρήτη, το οποίο υλοποιείται από την Αναπτυξιακή Ηρακλείου σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία, με την υποστήριξη του Δήμου, καθώς και οι προοπτικές του για το μέλλον.


Οι εκπρόσωποι της Ύπατης Αρμοστείας συνεχάρησαν τον Δήμαρχο για το γεγονός ότι η εφαρμογή του προγράμματος στο Ηράκλειο θεωρείται εξαιρετικά επιτυχής και ανέφεραν χαρακτηριστικά ότι όλοι οι πρόσφυγες με τους οποίους μίλησαν, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τις συνθήκες φιλοξενίας στην Κρήτη.
Συζητήθηκε επίσης το ενδεχόμενο επέκτασης του προγράμματος και πέραν του Δεκεμβρίου του 2018, όταν και ολοκληρώνεται με την παρούσα μορφή του.
Στη συνάντηση παρευρέθησαν οι κ.κ. Giovanni Lepri, Liliana Ionescu και Ελισάβετ Ναζλή από την Ύπατη Αρμοστεία, Γιώργος Καπράνος και Loudovico Gammarelli από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Γιώργος Μαυρογιάννης και Δήμητρα Καμπέλη από την Αναπτυξιακή Ηρακλείου και η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ηρακλείου Μαρία Καναβάκη.
ΠΡΟΣΩΠΑ 0 Μιχάλης Μακράκης- Ο Στρατηγός Γιώργος Κατεχάκης - Νίκος Χασαπλαδάκης-Καβράκι ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Επίσκεψη στο χωριό Δοριές ............. Επίσκεψη στο χωριό Ασκοί ............. Το χωριό Γαλατά του δήμου Μινώα Πεδιάδας ............. Επίσκεψη στο χωριό Λούμα .............