Κυριακή, 21 Ιανουαρίου 2018

Πραγματοποιήθηκε ο Αγιασμός και η Κοπή της Βασιλόπιτας στο Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων

Αγιασμός πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 17/1/2018 στον Δήμο Χανίων πριν την έναρξη της πρώτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου για το νέο έτος. Τον αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης Κυδωνίας & Αποκορώνου, κ.κ. Δαμασκηνός.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, ευχήθηκε για ένα ευτυχές και δημιουργικό νέο έτος, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων: "Οι αποφάσεις του Συμβουλίου επηρεάζουν τις αποφάσεις του Δήμου μας και μάλιστα σημαντικά. Έχουμε μέχρι τώρα δείξει όλοι σύνεση και πρέπει να δείξουμε μεγαλύτερη αυτοσυγκράτηση, ώστε να οδηγήσουμε τον Δήμο μας σε ανώτερα κλιμάκια. Να έχουμε πρόοδο στον τόπο και να είμαστε μονοιασμένοι".
Ο Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου, κ.κ. Δαμασκηνός, τόνισε ότι η τοπική κοινωνία μπορεί να αμβλύνει τον πόνο και τη δυσφορία των ανθρώπων. “Εύχομαι καλή δύναμη και πορεία. Το έργο σας είναι αξιόλογο και πολύ δύσκολο και μέσα από τη συνεργασία και την προσπάθεια όλων μαζί μπορούμε να μεγαλουργήσουμε”, επεσήμανε ο Μητροπολίτης Κυδωνίας & Αποκορώνου.
Ακολούθησε η καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας με το φλουρί να πέφτει στην Αντιδήμαρχο Χανίων, Βαρβάρα Περράκη, στην οποία προσφέρθηκαν εκδόσεις του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών & Μελετών "Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος" και της Δημοτικής Πινακοθήκης.
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ............. ............. .............
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ Μνημεία πεσόντων ηρώων και προτομές - Η Σητεία του 13ου αιώνα έως σήμερα - Η τέχνη του Κοπανελιού ............. ............. .............
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Ανηφορίσαμε στο χωριό Βορίτσι - Το χωριό Βρυσίδι ή Μαγκάσα - Ο ιστορικό χωριό Κρουσώνας ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

4 μουσικοί στο γλέντι του 15 Άυγουστου 2018 ............. Στο Παρασπόρι του δήμου Σητείας

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΑΚΗ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........

ΤΟ ΝΕΟ SITE ΣΗΤΕΙΑΚΑ ΝΕΑ

.............