Σάββατο, 20 Ιανουαρίου 2018

Σε συμφωνία για την πώληση του 77,8% του Sitia Bay στον εταίρο μειοψηφίας του πρότζεκτ, Iktinos Hellas, προχώρησε η Dolphin Capital Investors

Σε συμφωνία για την πώληση του 77,8% του Sitia Bay στον εταίρο μειοψηφίας του πρότζεκτ, Iktinos Hellas, προχώρησε την Πέμπτη η Dolphin Capital Investors συμφερόντων του κ. Μίλτου Καμπουρίδη.
Σύμφωνα με το Tornosnews, η Iktinos θα εξαγοράσει όλο το μερίδιο της Dolphin στην Latirus Enterprises Ltd, η οποία διαθέτει το 98% του πρότζεκτ στη Σητεία, έναντι 15 εκατ. ευρώ. H ΙΚΤΙΝΟΣ ΕΛΛΑΣ κατέχει ήδη το υπόλοιπο της ίδιας εταιρίας και με την εξαγορά αυτή, θα κατέχει το σύνολο των μετοχών της εταιρίας Latirus Ltd.

Η ανακοίνωση της Dolphin αναφέρει ότι η κίνηση αυτή ευθυγραμμίζεται με την στρατηγική της για αποκόμιση αξίας μέσω της πώλησης ακίνητης περιουσίας.
Η πρώτη δόση πληρωμής (1,4 εκατ. ευρώ) θα κατατεθεί μέσα σε 2 εργάσιμες ημέρες από την εκτέλεση της συμφωνίας, ενώ μια δεύτερη (8,6 εκατ. ευρώ) αναμένεται να κατατεθεί στις 31 Μαρτίου 2018 και άλλα 5 εκατ. ευρώ μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2018.
Ο αγοραστής δικαιούται έκπτωση 1 εκατ. ευρώ εάν οι πληρωμές του πραγματοποιηθούν πριν τις 31 Μαρτίου 2018.
Διαφορετικά, η συναλλαγή θα τερματισθεί και η Dolphin θα δικαιούται να διατηρήσει τη δόση των 1,4 εκατ. ευρώ καθώς και το υπόλοιπο του μεριδίου της στην Latirus Enterprises Ltd.
H Κυπριακή εταιρία Latirus Ltd, κατέχει το ποσοστό 97,60% της εταιρίας ΙΚΤΙΝΟΣ ΕΛΛΑΣ ΤΕΧΝΙΚΗ & ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΕ, η οποία πρόκειται να αναπτύξει την σύνθετη τουριστική εγκατάσταση στην θέση Όρμος Φανερωμένης της Κοινότητας Σκοπής του Δήμου Σητείας, σε έκταση 2.800 στρεμμάτων περίπου, που θα περιλαμβάνει : Ξενοδοχείο 5 αστέρων, Κέντρο θαλασσοθεραπείας (spa), 100 ατόμων, Συνεδριακό κέντρο 200 ατόμων, Γήπεδο Golf, 18 οπών, Μαρίνα 85 τουριστικών σκαφών, δύο οικιστικές περιοχές, όπου θα ανεγερθούν 300 περίπου μεζονέτες.
Μέχρι την ολοκλήρωση της παραπάνω συμφωνίας, θα δοθεί η δυνατότητα στην ΙΚΤΙΝΟΣ να αναζητήσει έναν νέο δυναμικό επενδυτή ο οποίος σε συνεργασία μαζί της, θα θελήσει να επενδύσει στο τουριστικό αυτό έργο και να ολοκληρώσει την τουριστική επένδυση στον Όρμο Φανερωμένης, η οποία είναι αδειοδοτημένη και έτοιμη για κατασκευή, μετά από 10ετή αγώνα για την λήψη των σχετικών αδειών.

ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Οι παραδοσιακές Αρχάνες - Τα Σακτούρια στο νότιο Ρέθυμνο - Ο οικισμός Γεράνι Ρεθύμνης ............. ............. .............
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ Η Σερβάντα με τα καλά σερβίτσια - Κρητικοί στη Κύπρο παίζουν Κινέζικα - Ναός Αγίου Γεωργίου του Σαμακίδη ............. ............. ............. Πού ‘ναι η Χώρα τω Σφακιώ - Το ιστορικό φρούριο Φιρκάς - Το Ναυτικό μουσείο Κρήτης στα Χανιά ............. ............. .............
ΠΡΟΣΩΠΑ Ο φωτογράφος Γιώργος Τσούμπας - Η συγγραφέας Βαγγελιώ Καρακατσάνη - Ο Μανόλης Λεράκης και το αβοκάντο ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

4 μουσικοί στο γλέντι του 15 Άυγουστου 2018 ............. Στο Παρασπόρι του δήμου Σητείας

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΑΚΗ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........

ΤΟ ΝΕΟ SITE ΣΗΤΕΙΑΚΑ ΝΕΑ

.............