Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου 2018

Με περισσότερα κι ακόμα πιο εντυπωσιακά γλυπτά το φεστιβάλ Γλυπτικής στην Άμμο 2018

Με περισσότερα κι ακόμα πιο εντυπωσιακά γλυπτά, προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί για 3η χρονιά φέτος το φεστιβάλ Γλυπτικής στην Άμμο, που αποτελεί πλέον θεσμό στον δήμο Μαλεβιζίου. 
Τον ερχόμενο Ιούνιο, γλύπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό προγραμματίζεται να φιλοτεχνήσουν από άμμο εξαιρετικά έργα τέχνης, ύψους ακόμα και τριών μέτρων! Για μια ακόμα χρονιά, τα μηνύματα του φεστιβάλ θα είναι φιλοπεριβαλλοντικά, για την προστασία της θάλασσας και των παραλιών. Τα γλυπτά που εντυπωσιάζουν μικρούς και μεγάλους αναμένεται, εκτός απροόπτου, να παραμείνουν στις παραλίες μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, όπως έγινε και το καλοκαίρι του 2017! 

Στόχος των διοργανωτών, είναι να μεγαλώσει ο θεσμός για να αποδώσει εκπληκτικά έργα τέχνης σε περισσότερα σημεία, που θα αποτελέσουν «πόλο έλξης» επισκεπτών. Αμέτρητες φωτογραφίες και βίντεο από το φεστιβάλ και την Αμμουδάρα αναμένεται να «ταξιδέψουν» και αυτό το καλοκαίρι σε όλο τον κόσμο μέσω διαδικτύου, προβάλλοντας  ακόμα περισσότερο τον  δήμο Μαλεβιζίου και γενικότερα την Κρήτη!
Ως γνωστό, πέρυσι, το φεστιβάλ Γλυπτικής στην άμμο είχε τεθεί υπό την αιγίδα του δήμου Μαλεβιζίου και του ΕΟΤ, ενώ σημαντική ήταν  η υποστήριξη της περιφέρειας Κρήτης.  Διοργανώθηκε από το σύλλογο γυναικών δήμου Μαλεβιζίου «Μέλισσα» με τη συνεργασία  και τον συντονισμό του γλύπτη Μανώλη Χαρκούτση.  Φιλοτέχνησαν έργα ο πανεπιστημιακός καθηγητής Γλυπτικής Ουκρανός Yuriy Mysko, η διεθνώς γνωστή γλύπτρια Lyudmyla Mysko και ο Μανώλης Χαρκούτσης. 
Σημαντική είναι και η συμβολή των επιχειρήσεων για την υποστήριξη του φεστιβάλ Γλυπτικής στην άμμο, που είναι μοναδικός στο είδος του σε όλη την Ελλάδα! Μέχρι τώρα,  μεταξύ των χρυσών χορηγών του φεστιβάλ θα είναι φέτος οι TUI Magic Life Candia Maris και Apollonia Beach resort & Spa - Cyan group of hotels, ενώ αργυροί χορηγοί  είναι ήδη οι Cretan Holidays και  Karatarakis Group hotels and restaurants. 
Περισσότερες πληροφορίες για το φεστιβάλ στη σελίδα  στο facebook https://www.facebook.com/sands...
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Σεμινάρια IANOS 2019 - Φεστιβάλ Πολιτισμού Ηρακλείου - Φεστιβάλ Πολιτισμού Χανίων ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Επίσκεψη στο χωριό Τοπόλια ............. Επίσκεψη στο χωριό Μεταξοχώρι ............. Το χωριό Πιρουνιανά ............. Επίσκεψη στο χωριό Λούμα .............