Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου 2018

Σπουδαία χρονιά για τις Δημοτικές Βιβλιοθήκες Χανίων το 2017

Η ενίσχυση της αναγνωσιμότητας, η αύξηση της επισκεψιμότητας και του δανεισμού, η τόνωση της εθελοντικής συμμετοχής και προσφοράς και συγχρόνως η αναβάθμιση και η εξέλιξη των ίδιων των Βιβλιοθηκών του Δήμου Χανίων περιλαμβάνονται στους στόχους, που επιτεύχθηκαν κατά το 2017.
Ειδικότερα, στον θετικό αυτό απολογισμό συνέβαλαν μεταξύ άλλων η άρτια βιβλιοθηκονομική οργάνωση των Βιβλιοθηκών, η ανακαίνιση των χώρων τους, η διοργάνωση ποικίλων πολιτιστικών δραστηριοτήτων, εκδηλώσεων για παιδιά και ενήλικες, σεμιναρίων, οι Λέσχες Ανάγνωσης, οι συνεργασίες με πολιτιστικούς Φορείς, Ιδρύματα, Σχολεία, κ.α.

Οι Βιβλιοθήκες του Δήμου Χανίων σε αριθμούς:
Το 2017 στις Βιβλιοθήκες του Δήμου Χανίων εγγράφηκαν 1.542 νέα μέλη, ενώ το σύνολο των χρηστών - αναγνωστών, που τις χρησιμοποίησαν, έφθασε τις 36.563.
Συνολικά έγινε δανεισμός 47.852 βιβλίων και 775 περιοδικών και οπτικοακουστικού υλικού (cd-dvd).
To σύνολο των νέων τόμων μονογραφιών, που αποκτήθηκαν, ανέρχεται σε 1.821, ενώ ο συνολικός αριθμός τόμων συλλογής βιβλίων σε 110.354.
Εντυπωσιακός είναι και ο αριθμός εκδηλώσεων, που πραγματοποιήθηκαν, καθώς μαζί με τα σεμινάρια ανέρχονται σε 150. Οι εκδηλώσεις αφορούσαν συγγραφείς, όπως τον Τίτο Πατρίκιο, τη Μαρία Αγγελίδου, τον Κώστα Πούλο, τη Λίλα Τρουλινού, τον Ισίδωρο Ζουργό, την Ελένη Πριοβόλου, την Αγγέλα Μάλμου, τους Αργυρώ και Βαγγέλη Λουλαδάκη, τη Δέσποινα Σωτηροπούλου, το αφιέρωμα στη Μαρί Ναξάκη, κ.α., αφιερώματα, προγράμματα φιλαναγνωσίας, εκθέσεις, ενώ σημαντικές ήταν και οι συνεργασίες με την Εθνική Βιβλιοθήκη Ελλάδος, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου (Κ.Ι.Κ.Π.Ε.), το Ίδρυμα Ελευθερίου Βενιζέλου, κ.α.
Επίσης 99 τμήματα Σχολείων επισκέφθηκαν τις Δημοτικές Βιβλιοθήκες του Δήμου με 6.158 μαθητές.
Η Κινητή Βιβλιοθήκη με 70 επισκέψεις σε σχολικές μονάδες, δάνεισε 2.300 βιβλία στους μαθητές.
Οι δύο (2) Λέσχες Ανάγνωσης Ενηλίκων συναντήθηκαν 20 φορές το έτος 2017, διαβάζοντας και σχολιάζοντας πλήθος βιβλίων.
Η δημοτική αρχή των Χανίων ενισχύει τον ρόλο και την αξία των Βιβλιοθηκών του Δήμου, ενδυναμώνοντας τη θέση και υποστηρίζοντας το όραμά τους, ώστε αυτές να αποτελέσουν Βιβλιοθήκες στην καρδιά της τοπικής κοινωνίας, προσφέροντας ποιοτικές υπηρεσίες προς όλους τους συνδημότες μας.
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
Λιάνα Σταρίδα: «Η θέση του δημάρχου δεν είναι στην Λότζια, αλλά στις γειτονιές»
Σωκράτης Κεφαλογιάννης: “Να φτιάξουμε τ’ Ανώγεια του μέλλοντος για μας και τα παιδιά μας”
Ο Γιώργος Τσαγκαράκης υποψήφιος σύμβουλος με τον Κώστα Μαμουλάκη
Η Ευαγγελία Φασουλάκη με τον συνδυασμό του δημάρχου Χερσονήσου
Την υποψηφιότητα του για τον δήμο Μινώα Πεδιάδας κατέθεσε ο Γιώργος Ε. Κασσάκης
Η Λεμονιά Σφακιανάκη υποψήφια δημοτ.σύμβουλος με τον συνδυασμό του δημάρχου Χερσονήσου

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Τα ιστορικά Ανώγεια ............. Επίσκεψη στο όμορφο χωριό Βρύσες ............. Το χωριό Ο Μέρωνας Αμαρίου ............. Επίσκεψη στο χωριό Κρουσώνας .............