Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου 2018

Σπουδαία χρονιά για τις Δημοτικές Βιβλιοθήκες Χανίων το 2017

Η ενίσχυση της αναγνωσιμότητας, η αύξηση της επισκεψιμότητας και του δανεισμού, η τόνωση της εθελοντικής συμμετοχής και προσφοράς και συγχρόνως η αναβάθμιση και η εξέλιξη των ίδιων των Βιβλιοθηκών του Δήμου Χανίων περιλαμβάνονται στους στόχους, που επιτεύχθηκαν κατά το 2017.
Ειδικότερα, στον θετικό αυτό απολογισμό συνέβαλαν μεταξύ άλλων η άρτια βιβλιοθηκονομική οργάνωση των Βιβλιοθηκών, η ανακαίνιση των χώρων τους, η διοργάνωση ποικίλων πολιτιστικών δραστηριοτήτων, εκδηλώσεων για παιδιά και ενήλικες, σεμιναρίων, οι Λέσχες Ανάγνωσης, οι συνεργασίες με πολιτιστικούς Φορείς, Ιδρύματα, Σχολεία, κ.α.

Οι Βιβλιοθήκες του Δήμου Χανίων σε αριθμούς:
Το 2017 στις Βιβλιοθήκες του Δήμου Χανίων εγγράφηκαν 1.542 νέα μέλη, ενώ το σύνολο των χρηστών - αναγνωστών, που τις χρησιμοποίησαν, έφθασε τις 36.563.
Συνολικά έγινε δανεισμός 47.852 βιβλίων και 775 περιοδικών και οπτικοακουστικού υλικού (cd-dvd).
To σύνολο των νέων τόμων μονογραφιών, που αποκτήθηκαν, ανέρχεται σε 1.821, ενώ ο συνολικός αριθμός τόμων συλλογής βιβλίων σε 110.354.
Εντυπωσιακός είναι και ο αριθμός εκδηλώσεων, που πραγματοποιήθηκαν, καθώς μαζί με τα σεμινάρια ανέρχονται σε 150. Οι εκδηλώσεις αφορούσαν συγγραφείς, όπως τον Τίτο Πατρίκιο, τη Μαρία Αγγελίδου, τον Κώστα Πούλο, τη Λίλα Τρουλινού, τον Ισίδωρο Ζουργό, την Ελένη Πριοβόλου, την Αγγέλα Μάλμου, τους Αργυρώ και Βαγγέλη Λουλαδάκη, τη Δέσποινα Σωτηροπούλου, το αφιέρωμα στη Μαρί Ναξάκη, κ.α., αφιερώματα, προγράμματα φιλαναγνωσίας, εκθέσεις, ενώ σημαντικές ήταν και οι συνεργασίες με την Εθνική Βιβλιοθήκη Ελλάδος, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου (Κ.Ι.Κ.Π.Ε.), το Ίδρυμα Ελευθερίου Βενιζέλου, κ.α.
Επίσης 99 τμήματα Σχολείων επισκέφθηκαν τις Δημοτικές Βιβλιοθήκες του Δήμου με 6.158 μαθητές.
Η Κινητή Βιβλιοθήκη με 70 επισκέψεις σε σχολικές μονάδες, δάνεισε 2.300 βιβλία στους μαθητές.
Οι δύο (2) Λέσχες Ανάγνωσης Ενηλίκων συναντήθηκαν 20 φορές το έτος 2017, διαβάζοντας και σχολιάζοντας πλήθος βιβλίων.
Η δημοτική αρχή των Χανίων ενισχύει τον ρόλο και την αξία των Βιβλιοθηκών του Δήμου, ενδυναμώνοντας τη θέση και υποστηρίζοντας το όραμά τους, ώστε αυτές να αποτελέσουν Βιβλιοθήκες στην καρδιά της τοπικής κοινωνίας, προσφέροντας ποιοτικές υπηρεσίες προς όλους τους συνδημότες μας.
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ Το Άνεμος που μας πήγαινε Θεσσαλονίκη - Το πλοίο Αγία Γαλήνη - Τα δίδυμα πλοία Κάντια και Ρέθυμνο ............. ............. .............
ΠΡΟΣΩΠΑ Ο εφοπλιστής Γιάννης Αγγελικούσης - Ο ( Καπετάνιος ) Γιώργος Βαρδινογιάννης - Ο λυράρης Γιάννης Μπουντρονικόλας ............. ............. .............
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Το Καλό χωριό του δήμου Χερσονήσου - Το Μοναστηράκι του δήμου Ιεράπετρας - Το ιστορικό χωριό Μέλαμπες ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Σας προτείνουμε να δείτε

4 μουσικοί στο γλέντι του 15 Άυγουστου 2018 ............. Στο Παρασπόρι του δήμου Σητείας

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΑΚΗ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........

ΤΟ ΝΕΟ SITE ΣΗΤΕΙΑΚΑ ΝΕΑ

.............