Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου 2017

Διοργάνωση Διακρατικού Συνεδρίου «Διαπολιτισμικός Διάλογος για το μέλλον της Ευρώπης» στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος «Ευρώπη για τους Πολίτες» («City to City for Building our Europe – C2C4EU»)


Διεθνές συνέδριο με θέμα «Διαπολιτισμικός Διάλογος για το μέλλον της Ευρώπης» στο πλαίσιο της διακρατικής πρωτοβουλίας «Ευρώπη για τους Πολίτες» («City to City for Building our Europe»,C2C4EU), διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου μέσω του τμήματος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων. Στόχος του προγράμματος είναι η προώθηση του διαπολιτισμικού διαλόγου μεταξύ των πολιτών των Δήμων Gerace (Ιταλία), Terruel (Ισπανία), Kistelek (Ουγγαρία), Narva (Εσθονία), Barcelos (Πορτογαλία), και Ηρακλείου.


Την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου κήρυξε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, παρουσία των Δημάρχων του Gerace, GIUSEPPE PEZZIMENTI, του Kistelek, SANDOR NAGY, της Narva, TARMO TAMMISTE, του Αντιδημάρχου Ηρακλείου Γιάννη Αναστασάκη και εκπροσώπων των συμμετεχόντων δήμων.
Πραγματοποιήθηκε σειρά ομιλιών από όλους τους εκπροσώπους των συμμετεχόντων Δήμων σε θέματα που αφορούν στις δημοκρατικές διαδικασίες στην λήψη αποφάσεων και στην συμμετοχή των πολιτών σε αυτοδιοικητικό επίπεδο.
Η συγκεκριμένη διακρατική δράση είναι ενταγμένη στο ευρύτερο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Ευρώπη για τους Πολίτες». 


Ο γενικός στόχος του έργου είναι ηανάπτυξη ενός δυναμικού δικτύου, μεταξύ των έξι πόλεων, για την δημιουργία ενός συνεχούς διαλόγου μεταξύ των πολιτών και των τοπικών δημόσιων θεσμών.
Το έργο επιδιώκει την αύξηση των δεξιοτήτων πολιτών σχετικά με τις μεθόδους συμμετοχής του στην λήψη αποφάσεων σε τοπικό και ευρωπαϊκό επίπεδο και παράλληλα στοχεύει στην ενίσχυση της γνώσης για την Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών.

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΕΟΤ “GREECE 365-DAY DESTINATION - "ΚΡΗΤΗ: Η Μεγάλη συνάντηση - Αύξηση 10,64% από τη Σκανδιναβία ............. ............. .............
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ............. ............. .........
ΠΡΟΣΩΠΑ O πλοίαρχος Νικολάος Λιοδάκης- Ιστορίες από το μέσα Λασίθι - Ο Ιγνάτιος σμίγει τον Γιώργο ............. ............. .............
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ H ιστορία του μεγάλου λογοτέχνη - Νόστιμα σουβενίρ απο την Κρήτη - Πήρα δρόμους και σοκάκια ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........

ΤΟ ΝΕΟ SITE ΣΗΤΕΙΑΚΑ ΝΕΑ

.............
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Επίσκεψη στο χωριό Ζήρος ............. Το Καρύδι του δήμου Αγίου Νικολάου ............. Το Καβούσι του δήμου Ιεράπετρας ............. Αρχάνες και η γύρω περιοχή της .............