Συνέργεια του Δήμου Χερσονήσου και η Αρχιεπισκοπής Κρήτης για την ενίσχυση της απασχόλησης - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017

Συνέργεια του Δήμου Χερσονήσου και η Αρχιεπισκοπής Κρήτης για την ενίσχυση της απασχόλησης

Την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη του Δημάρχου Χερσονήσου κου Ι. Μαστοράκη και του Αντιδημάρχου κου Ε. Μουντράκη στον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ.  Ειρηναίο, στα Ιερά Γραφεία της Αρχιεπισκοπής Κρήτης.
Σκοπός της επίσκεψης ήταν η πρόθεση συνεργασίας του  Δήμου Χερσονήσου μέσω της δομής του "Γραφείου Ενημέρωσης για την Απασχόληση",  με το αντίστοιχο "Γραφείο Εύρεσης Εργασίας" της Αρχιεπισκοπής, το οποίο σημειωτέον δημιουργήθηκε το 2012 μετά από πρωτοβουλία και πρόταση του ίδιου του Αρχιεπισκόπου κ.κ Ειρηναίου.Ακολούθησε συνάντηση εργασίας, στα γραφεία της Αρχιεπισκοπής, του αντιδημάρχου τουρισμού, πολιτισμού και απασχόλησης, κου Μουντράκη, με τον αρμόδιο του "Γραφείου Εύρεσης Εργασίας" της Αρχιεπισκοπής κου Γ. Σαριδάκη. Κατά την διάρκεια της πολύ εποικοδομητικής συνάντησης, αφού παρουσιάστηκε η νέα πλατφόρμα αναζήτησης και προσφοράς εργασίας του Δήμου Χερσονήσου www.look4job.gr από τον αντιδήμαρχο, ακολούθησε συζήτηση για τους στοχευμένους τρόπους συνεργασίας και αλληλοϋποστήριξης  του Δήμου Χερσονήσου και της Αρχιεπισκοπής στο θέμα της ανεργίας.
Ο αντιδήμαρχος κος Μουντράκης τόνισε: "Μόνο με τη συνεργασία και τις συνέργειες μπορούμε να προχωρήσουμε, έτσι είμαι πολύ χαρούμενος για το πολύ θετικό κλίμα των συζητήσεων με τον Σεβασμιότατο καθώς και με τον κο Σαριδάκη και για την πλήρη ταύτιση των απόψεών μας. Όλοι μαζί μπορούμε να βοηθήσουμε στη λύση του προβλήματος της ανεργίας, καθώς και για την ενίσχυση της απασχόλησης, ειδικότερα ατόμων με ειδικά κοινωνικά προβλήματα, που χρειάζονται την επιπλέον στήριξη από την Αρχιεπισκοπή Κρήτης και την δική μας. Οι στόχοι μας, σαφέστατα, είναι κοινοί και οι επιδιώξεις μας προς την ίδια κατεύθυνση. Η απασχόληση και η εκπαίδευση των ανέργων, είναι προτεραιότητα δική μας, καθώς και της Αρχιεπισκοπής."
Ο κος Σαριδάκης δήλωσε: "η πρωτοβουλία του Δήμου Χερσονήσου είναι πολύ σημαντική και προς την σωστή κατεύθυνση. Θεωρώ ότι θα βοηθήσει στο πρόβλημα της ανεργίας, ειδικότερα ευπαθών ομάδων. Οι περισσότεροι εργαζόμενοι στο νησί μας, απασχολούνται είτα άμεσα, είτε έμμεσα στον τουριστικό τομέα. Ως εκ τούτου, η έναρξη λειτουργίας του Γραφείου Ενημέρωσης για την Απασχόληση και η λειτουργία και δωρεάν χρήση της πλατφόρμας του Δήμου Χερσονήσου, στον μεγαλύτερο τουριστικό δήμο στο νησί μας, θα βοηθήσει κατά πολύ στην ενίσχυση της απασχόλησης. Θα είναι χαρά μας να συνεργαστούμε με την αντιδημαρχία απασχόλησης και να συμβάλουμε στην καταπολέμηση της ανεργίας, μαζί με τον Δήμο Χερσονήσου."

Post Top Ad

.............