Τετάρτη, 20 Δεκεμβρίου 2017

“ΚΡΗΤΗ: Η Μεγάλη Συνάντηση - Τοπικές Γεύσεις Ελλάδας”

9η και 10η Έκθεση
“ΚΡΗΤΗ: Η Μεγάλη Συνάντηση - Τοπικές Γεύσεις Ελλάδας”
στη Θεσσαλονίκη, στη ΔΕΘ από Σάββατο 28 Απριλίου έως Κυριακή 6 Μαΐου 2018
και στην Αθήνα, στο στάδιο Καραϊσκάκη από 2 έως 10 Ιουνίου 2018
Προϊόντα-Τουρισμός-Γεύσεις-Υπηρεσίες-ΠολιτισμόςΞεκίνησαν οι προετοιμασίες για την 9η και 10η Έκθεσης Τοπικών προϊόντων και υπηρεσιών “ΚΡΗΤΗ: Η Μεγάλη Συνάντηση - Τοπικές Γεύσεις Ελλάδας”.
Η 9η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη από Σάββατο 28 Απριλίου έως Κυριακή 6 Μαΐου 2018 στους χώρους της ΔΕΘ.
Η 10η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί στο Στάδιο Καραϊσκάκη στον Πειραιά, από το Σάββατο 2 έως και την Κυριακή 10 Ιουνίου 2018.
Και στις δύο διοργανώσεις θα λειτουργήσουν 2 τομείς:
· Για την Θεσσαλονίκη ο τομέας τετραημέρου θα λειτουργήσει από 28 Απριλίου έως 1 Μαΐου 2018, και ο τομέας εννιαημέρου από 28 Απριλίου έως 6 Μαΐου 2018
· Για την Αθήνα ο τομέας τετραημέρου θα λειτουργήσει από 2 έως 5 Ιουνίου 2018, και ο τομέας εννιαημέρου από 2 έως10 Ιουνίου 2018.
Οι ενδιαφερόμενοι εκθέτες σύμφωνα με τις δικές τους προτιμήσεις έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν να συμμετάσχουν, είτε τον τομέα του 9ημέρου ή του 4ημέρου.


Οι Εκθέσεις αυτές ξεκίνησαν με τη συμμετοχή κρητικών παραγωγών και επιχειρήσεων, στη συνέχεια όμως αγκαλιάστηκαν από παραγωγούς και από άλλες περιοχές της χώρας που θέλησαν μέσα σε αυτό το πλαίσιο να προωθήσουν τα δικά τους προϊόντα και υπηρεσίες. Σήμερα οι Εκθέσεις, λόγω της άρτιας διοργάνωσης τους, της υψηλής τους επισκεψιμότητας, του μεγάλου όγκου των παράλληλων εκδηλώσεων και της εξαιρετικής προβολής που έχουν έχουν μετατραπεί σε Πανελλήνιες διοργανώσεις που προβάλουν τα τοπικά ποιοτικά προϊόντα και τις υπηρεσίες στο σύνολο τους.
Έως σήμερα στις Εκθέσεις έχουν συμμετάσχει επίσης παραγωγοί από την Αττική, την Βοιωτία, την Ημαθία, τη Θεσσαλονίκη, την Καβάλα, τα Καλάβρυτα, την Καστοριά, την Κατερίνη, το Κιλκίς, τη Λάρισα, τη Λήμνο, τη Μεσσηνία, τη Νίσυρο και τα Τρίκαλα και άλλες περιοχές.
Στις νέες διοργανώσεις μπορούν να εκθέσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους παραγωγοί, φορείς και επιχειρήσεις από κάθε γωνιά της Ελλάδας.
Παράλληλα με το εμπορικό τους μέρος, στα πλαίσια των παράλληλων εκδηλώσεων πραγματοποιούνται πλήθος μουσικοχορευτικών, γαστρονομικών και ενημερωτικών εκδηλώσεων. Ένα πολιτιστικό αντάμωμα που αναδεικνύει το έργο όλων όσων ασχολούνται με τα πολιτιστικά δρόμενα και τον διατροφικό πολιτισμό της χώρας και γίνεται πόλος έλξης για τους χιλιάδες επισκέπτες.
Οι Εκθέσεις πραγματοποιούνται με την στήριξη και υπό την αιγίδα δεκάδων φορέων όπως αναλυτικά μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα www.pagritiaekthesi.gr, όπου επίσης μπορείτε να δείτε αναλυτικές πληροφορίες για τις διοργανώσεις. Επίσης πληροφορίες μπορείτε να ζητήσετε επικοινωνώντας στα τηλέφωνα 2810 213318 και 6932430433.

Οι χώροι διεξαγωγής των νέων διοργανώσεων είναι από τους πλέον δημοφιλείς με εξαιρετική πρόσβαση.
Η Έκθεση της Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί στους χώρους της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, στην πύλη ΧΑΝΘ, σε ένα από τα πλέον κομβικά σημεία της πόλης.

Ενώ η Έκθεση στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί στο στάδιο "Γ. Καραϊσκάκης".
Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά στην ιστορία του, αυτός ο σημαντικός χώρος με τις εξαιρετικές υποδομές, ανοίγει τις πύλες του για να φιλοξενήσει την έκθεσή θεσμό που προάγει το έργο των Ελλήνων τοπικών παραγωγών.
Για εννιά μέρες τοπικά προϊόντα και παραγωγοί από την Κρήτη και την υπόλοιπη Ελλάδα θα πρωταγωνιστούν στο μεγαλύτερο «φιλικό παιχνίδι» όπου επισκέπτες από κάθε γωνιά της Αττικής θα έρθουν για να γνωρίσουν, να γευτούν και να προμηθευτούν τα φημισμένα τοπικά προϊόντα και συγχρόνως να παρακολουθήσουν τις παράλληλες εκδηλώσεις.
Δύο διοργανώσεις, μια εξαιρετική ευκαιρία για εκθέτες και επισκέπτες να συμμετάσχουν σε αυτή τη μεγάλη γιορτή γεύσης, μουσικής, χορού και πολιτισμού με ελεύθερη είσοδο και δωρεάν πάρκινγκ.
Δηλώστε κι εσείς συμμετοχή! Προωθήστε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που παράγετε.

“ΚΡΗΤΗ: Η Μεγάλη Συνάντηση - Τοπικές Γεύσεις Ελλάδας”
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ Το πρόγραμμα τουριστικής προβολής - Ξενοδοχειακές επενδύσεις - Ποιοτική διαμονή σε ξενοδοχείο ............. ............. .............
ΠΡΟΣΩΠΑ Για τη Χαρούλα Βερίγου (Ζωή Δικταίου)- Νέο τραγούδι Ελευθερία ή θάνατος - Σοφία Μανουσάκη ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Επίσκεψη στο χωριό Καρύδι ............. Επίσκεψη στο χωριό Μάρθα ............. Σητεία η πόλη με τα χιλιάδες σκαλοπάτια ............. Η Κριτσά απο τα μεγαλύτερα χωριά της Κρήτης .............