Πέμπτη, 28 Δεκεμβρίου 2017

ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΟΜΠΟΥΡΕΚΟ

Υλικά: 
½ κιλό κολοκύθια 
½ κιλό πατάτες
2 μεγάλες ντομάτες
400γρ. μυζήθρα
½ φλιτζάνι λάδι
λίγα φυλλαράκια δυόσμο
½ κουταλάκι ρίγανη
αλάτι
πιπέρι.

Εκτέλεση: 
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα λαχανικά. Κόβουμε τις πατάτες και τα κολοκυθάκια σε ροδέλες πάχους περίπου 1 εκατοστούκαι τα κρατάμε σε χωριστά μπολάκια. Θρυμματίζουμε το τυρί. Πάνω στα κολοκυθάκια τρίβουμε τις ντομάτες, ψιλοκόβουμε το δυόσμο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά. Σε λαδωμένο ταψάκι απλώνουμε τις μισές πατάτες και πάνω τους βάζουμε εναλλάξ 3 συνολικά στρώσεις με τυρί και κολοκυθάκια. Στο τέλος απλώνουμε τις υπόλοιπες πατάτες πασπαλισμένες με τη ρίγανη. Περιχύνουμε το λάδι και βάζουμε το κολοκυθομπούρεκο σε προθερμασμένο φούρνο. Ψήνουμε το φαγητό για μία ώρα περίπου, αρχικά σε δυνατή θερμοκρασία και στη συνέχεια σε χαμηλότερη.




ΠΗΓΗ: http://www.rethymnoguide.gr/
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Οι παραδοσιακές Αρχάνες - Τα Σακτούρια στο νότιο Ρέθυμνο - Ο οικισμός Γεράνι Ρεθύμνης ............. ............. .............
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ Η Σερβάντα με τα καλά σερβίτσια - Κρητικοί στη Κύπρο παίζουν Κινέζικα - Ναός Αγίου Γεωργίου του Σαμακίδη ............. ............. ............. Πού ‘ναι η Χώρα τω Σφακιώ - Το ιστορικό φρούριο Φιρκάς - Το Ναυτικό μουσείο Κρήτης στα Χανιά ............. ............. .............
ΠΡΟΣΩΠΑ Ο φωτογράφος Γιώργος Τσούμπας - Η συγγραφέας Βαγγελιώ Καρακατσάνη - Ο Μανόλης Λεράκης και το αβοκάντο ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

4 μουσικοί στο γλέντι του 15 Άυγουστου 2018 ............. Στο Παρασπόρι του δήμου Σητείας

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΑΚΗ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........

ΤΟ ΝΕΟ SITE ΣΗΤΕΙΑΚΑ ΝΕΑ

.............