Πέμπτη, 28 Δεκεμβρίου 2017

ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΟΜΠΟΥΡΕΚΟ

Υλικά: 
½ κιλό κολοκύθια 
½ κιλό πατάτες
2 μεγάλες ντομάτες
400γρ. μυζήθρα
½ φλιτζάνι λάδι
λίγα φυλλαράκια δυόσμο
½ κουταλάκι ρίγανη
αλάτι
πιπέρι.

Εκτέλεση: 
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα λαχανικά. Κόβουμε τις πατάτες και τα κολοκυθάκια σε ροδέλες πάχους περίπου 1 εκατοστούκαι τα κρατάμε σε χωριστά μπολάκια. Θρυμματίζουμε το τυρί. Πάνω στα κολοκυθάκια τρίβουμε τις ντομάτες, ψιλοκόβουμε το δυόσμο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά. Σε λαδωμένο ταψάκι απλώνουμε τις μισές πατάτες και πάνω τους βάζουμε εναλλάξ 3 συνολικά στρώσεις με τυρί και κολοκυθάκια. Στο τέλος απλώνουμε τις υπόλοιπες πατάτες πασπαλισμένες με τη ρίγανη. Περιχύνουμε το λάδι και βάζουμε το κολοκυθομπούρεκο σε προθερμασμένο φούρνο. Ψήνουμε το φαγητό για μία ώρα περίπου, αρχικά σε δυνατή θερμοκρασία και στη συνέχεια σε χαμηλότερη.




ΠΗΓΗ: http://www.rethymnoguide.gr/
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ Apollonia Farm με 14 βραβεία - World Travel Market London 2018 - Από ρεκόρ σε ρεκόρ ο τουρισμός ............. ............. .............
ΠΡΟΣΩΠΑ Ο Αλέξανδρος Λύρα ξεσηκώνει TSUNAMI- Ο καλλιτέχνης Γιάννης Χαρούλης - Άγιε Μηνά μπεγιροκαβαλάρη ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........

ΤΟ ΝΕΟ SITE ΣΗΤΕΙΑΚΑ ΝΕΑ

.............
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Επίσκεψη στο χωριό Ζήρος ............. Αφιέρωμα στο χωριό Άγιος Θωμάς ............. Το Καβούσι του δήμου Ιεράπετρας ............. Αρχάνες και η γύρω περιοχή της .............